Weercijfers van Maandag 07 December 2009

 

datum:
Maximum Temperatuur:
Minimum Temperatuur:
Grasminimum:
Uurlijks Gemiddelde:
Neerslag (mm):
Neerslag (soort):

 2009-12-07  
 8.4  
 5.2  
 4.2  
 6.7  
 0.2  
 regen  

  Zonneschijnduur:
  Helder/zonloos:
  Windsnelheid(max) in m/s:
  Windrichting:
  Luchtdruk 07 uur (hpa):
  Luchtdruk 19 uur (hpa):
  Luchtvochtigheid (min):

 1.5
 helder
 8
 SSW
 1011
 1008
 82

 

Een mooie diaserie zien over het weer?
Informeer dan hier.

Johan Effing (C) & Albert Oude Nijhuis (C)


Vandaag eindelijk een droge dag met een gevaarlijk laagstaand december zonnetje. Vannacht en morgen kans op wat lichte regen.

Losser 7 December 2009 07.58 uur.

Gistermorgen leek het er even op dat het zachte weer van november even terug was. De zon scheen en het was heerlijk zacht weer voor de tijd van het jaar. Maar spoedig betrok de lucht en we kregen te maken met een verregende zondagmiddag. Gisteravond kon ik 7.7 mm bijschrijven. De decembersom is daardoor opgelopen naar 27 mm .
De Dinkel was gistermorgen ondanks de vele mm van de laatste tijd nog niet buien haar oevers getreden. Wil de winter een kans maken, waar nu in de weersverwachting uitvoerig over wordt gesproken dan zal deze eerst buien haar oevers moeten treden. Misschien dat dit deze week nog lukt want voor woensdag en donderdag zijn er nog een behoorlijk aantal mm berekend. Als alle berekeningen een beetje uit willen komen dan zou het komend weekend de temperatuur onder het vriespunt kunnen duiken. Want is het zo dat bijna oplossingen op de weerkaarten aansturen op een weersomslag net voor of tijdens het volgende weekend
Om deze tijd van het jaar is de natuur nog erg warm. Ontwikkelingen op de weerkaarten compleet met een lange oostelijke stroming  met een flinke portie trantsportkou daar heb ik vanmorgen nog niet veel gezien. Maar dat kan in deze tijd van het jaar snel veranderen. Zou het niet prachtig zijn dat juist met de klimaatconferentie in Kopenhagen europa te maken zou krijgen met een ouderwetse koudegolf.

Gistermiddag voor het eerst sinds lange tijd weer eens met de webmaster die in Utrecht Klimatologie en Oceanografie studeert achter de computer gezeten. Het weerscherm waarin het actuele weer te zien is heeft een nieuwe opmaak gekregen. Begin volgend jaar wil Albert het weerscherm als hij er tijd voor heeft het zo aanpassen dat visueel ook de weersomstandigheden met bv de Oude Toren van Losser er in te zien zijn. Op het ogenblik is hij bezig met het schrijven van een scriptie over een zeestroming ten oosten van Japan. Daarvoor moet zijn computer soms berekeningen maken die bijna een hele nacht duren. Het was een prachtig om met hem de reeksen weerkaarten te bekijken en te vergelijken en er over te filosoferen hoe de kansen er voorstaan over de op handen zijnde weersomslag die zich nu begint af te tekenen.

Vanmorgen weer groot aantal plaatjes binnengekregen van Bert de Jonge van het Sakhalineiland waar de strenge vorst plaats heeft gemaakt voor zware sneeuwval. Er was al zoín 40 cm gevallen Tot morgen, Johan Effing

Zware  sneeuw in Vladivostok ( Bron:Meteonovostie Rusl.)

Alles over het klimaat in Kopenhagen (Bron: KNMI)

Weer webcam Novosibirsk (rusl.) Hier kun je zien hoe de Russen van de winter genieten!!

Laagste minimum temperaturen ooit in Rusland gemeten

Meteogram voor Losser 

Weerplaza voorheen Weathernieuws 15 daagse verwachting Oost Ned.

Tien minuten waarnemingen Vliegbasis Twente

Link naar site MeteoConsult met radar beelden speciaal voor Losser en omgeving.

Vakantie weerwegwijzer voor Losser

Uitgebreide berekeningen 16 dagen vooruit Vliegbasis Twente (GFS plots)

Meteogram voor Gronau Westfalen (Kachelman)

Klik hier ook voor de buienradar
Gevoelstemperatuur. Buienradar

Laatste bewolkingbeeld. Sat 24.nl   
Actueel onweer en bewolking boven Europa  (Bron : Meteox)

Links naar de geschiedenis van het klootschieten.
De klootschieters wedstrijd tussen Oldenzaal en Ootmarsum in 1747
Vooruit Losser 2009- 2010 met competitie programma en aanvangstijden.


Weblog: Egbert van Hattem Journalistieke Producties
Weblog: Mariette Effing  KoorEnZo   
Koken met Carol Effing Hofstreek FM

Neerslagradar MeteoConsult ook met onweer

Neerslagradar Weerplaza met prognose

Hier oude buienradar, prognose met link en veel reclame

Weeroline  Losser  Klik en vergelijk.

De neerslagbeelden worden samengesteld uit de waarnemingen van de KNMI-neerslagradar in De Bilt en Den Helder. De werking van een neerslagradar berust op het principe dat een gedeelte van de uitgezonden elektromagnetische straling door neerslagdeeltjes wordt teruggekaatst en weer in de radarinstallatie wordt opgevangen. De sterkte van de terugontvangen elektromagnetische straling is een maat voor de neerslagintensiteit. Het tijdverschil tussen het uitzenden en het ontvangen is een maat voor de plaats van de neerslag. Elke vijf minuten wordt uit de waarnemingen van de beide neerslagradars een beeld samengesteld. De neerslag wordt in een neerslagbeeld weergegeven met een aantal kleuren, die een indicatie zijn voor de neerslagintensiteit.
U ziet hier dus geen wolken.
Door de neerslagbeelden achter elkaar te presenteren kan een indruk worden verkregen omtrent de ontwikkeling van de neerslag, intensiteitverandering, trekrichting en treksnelheid.
 

 

 

 

 Vakantie in Julianadorp aan zee?
www.strand-poort.nl

Vakantie in TsjechiŽ?
www.berg-poort.nl