Weercijfers van Donderdag 10 December 2009

 

datum:
Maximum Temperatuur:
Minimum Temperatuur:
Grasminimum:
Uurlijks Gemiddelde:
Neerslag (mm):
Neerslag (soort):

 2009-12-10  
 10  
 8.2  
 8  
 8.8  
 12.4  
 regen  

  Zonneschijnduur:
  Helder/zonloos:
  Windsnelheid(max) in m/s:
  Windrichting:
  Luchtdruk 07 uur (hpa):
  Luchtdruk 19 uur (hpa):
  Luchtvochtigheid (min):

 0.2
 helder
 11
 W
 1018
 1021
 99

 

Een mooie diaserie zien over het weer?
Informeer dan hier.

Johan Effing (C) & Albert Oude Nijhuis (C)


Nog bijzonder zacht en enkele buien.

Losser 10 December 2009 08.45 uur.

De mailbox bleef vanmorgen opvallend leeg. Dit heeft misschien te maken dat de verwachtingen rond de te verwachten winterinval toch wat te optimistisch zijn geweest. Er was gisteren zelfs een bericht bij van een meteoroloog die rekening hield volgende week met een weeralarm tengevolge van sneeuwval.
Veel sneeuw is er in het verleden bijna nooit naar beneden gekomen als zicht een oost circulatie instelt. In het verleden ging deze weersontwikkelingen vaak met enkele sneeuwvlokken of wat motsneeuw gepaard doordat de bovenlucht snel kouder werd. Eind december 1978 ging dit in Noord Duitsland gepaard met een sneeuwcatastrofe. Maar toen waren de tegen stellingen in de atmosfeer boven West Europa bijzonder groot. Wie het nog eens een keer allemaal wil nalezen en zien (Duits) die kan hier klikken.
Vanmorgen zag het er zo uit. Enkele nachten met matige vorst en zo tegen de Kerstdagdagen (weinachttauwetter) weer enige stijging van temperatuur. Bij een winter inval zoals die nu volgende week op ons afkomt, kunnen zich wel allerlei complicaties voordoen. Er zou zich begin volgende week sneeuwstoring kunnen ontwikkelen die een sneeuwdekje kan doen ontstaan van enkele cm. waarna het in een heldere na er na flink kan gaan vriezen. Zal me benieuwen welke verrassing er zich volgende week gaat voordoen. Misschien dat die meteoroloog hieraan gedacht heeft.
Vanmorgen bij het legen van de regenmeter 8.2 mm opgevangen. Het maandtotaal was daardoor vanmorgen opgelopen naar ruim 46 mm . In 2007 kwam er in de eerste decade van december zelfs 80 mm naar beneden. Ook toen is het gaan winteren. Maar tot echte strenge kou is het toen ook niet gekomen.
Het blijft voor mij een raadsel waarom twee dik betaalde journalisten Paul en Witteman geen echte wetenschappers in hun programma halen. Het zou kunnen dat deze niet met iemand wil praten die tegenover hun komt te zitten en totaal ondeskundig is en onzin verkondigd. Klik hieronder voor uitzending gemist. http://player.omroep.nl/?aflID= Tot morgen, Johan Effing

Natuurfenomenen voorbije jaren

Weer webcam Novosibirsk (rusl.) Hier kun je zien hoe de Russen van de winter genieten!!

Surfen op hoge golven in Hawaii

Meteogram voor Losser 

Weerplaza voorheen Weathernieuws 15 daagse verwachting Oost Ned.

Tien minuten waarnemingen Vliegbasis Twente

Link naar site MeteoConsult met radar beelden speciaal voor Losser en omgeving.

Vakantie weerwegwijzer voor Losser

Uitgebreide berekeningen 16 dagen vooruit Vliegbasis Twente (GFS plots)

Meteogram voor Gronau Westfalen (Kachelman)

Klik hier ook voor de buienradar
Gevoelstemperatuur. Buienradar

Laatste bewolkingbeeld. Sat 24.nl   
Actueel onweer en bewolking boven Europa  (Bron : Meteox)

Links naar de geschiedenis van het klootschieten.
De klootschieters wedstrijd tussen Oldenzaal en Ootmarsum in 1747
Vooruit Losser 2009- 2010 met competitie programma en aanvangstijden.


Weblog: Egbert van Hattem Journalistieke Producties
Weblog: Mariette Effing  KoorEnZo   
Koken met Carol Effing Hofstreek FM

Neerslagradar MeteoConsult ook met onweer

Neerslagradar Weerplaza met prognose

Hier oude buienradar, prognose met link en veel reclame

Weeroline  Losser  Klik en vergelijk.

De neerslagbeelden worden samengesteld uit de waarnemingen van de KNMI-neerslagradar in De Bilt en Den Helder. De werking van een neerslagradar berust op het principe dat een gedeelte van de uitgezonden elektromagnetische straling door neerslagdeeltjes wordt teruggekaatst en weer in de radarinstallatie wordt opgevangen. De sterkte van de terugontvangen elektromagnetische straling is een maat voor de neerslagintensiteit. Het tijdverschil tussen het uitzenden en het ontvangen is een maat voor de plaats van de neerslag. Elke vijf minuten wordt uit de waarnemingen van de beide neerslagradars een beeld samengesteld. De neerslag wordt in een neerslagbeeld weergegeven met een aantal kleuren, die een indicatie zijn voor de neerslagintensiteit.
U ziet hier dus geen wolken.
Door de neerslagbeelden achter elkaar te presenteren kan een indruk worden verkregen omtrent de ontwikkeling van de neerslag, intensiteitverandering, trekrichting en treksnelheid.
 

 

 

 

 Vakantie in Julianadorp aan zee?
www.strand-poort.nl

Vakantie in TsjechiŽ?
www.berg-poort.nl