Weercijfers van Vrijdag 11 December 2009

 

datum:
Maximum Temperatuur:
Minimum Temperatuur:
Grasminimum:
Uurlijks Gemiddelde:
Neerslag (mm):
Neerslag (soort):

 2009-12-11  
 8.6  
 2.9  
 1.4  
 5.7  
 1.8  
 regen  

  Zonneschijnduur:
  Helder/zonloos:
  Windsnelheid(max) in m/s:
  Windrichting:
  Luchtdruk 07 uur (hpa):
  Luchtdruk 19 uur (hpa):
  Luchtvochtigheid (min):

 0.2
 helder
 9
 N
 1028
 1030
 91

 

Een mooie diaserie zien over het weer?
Informeer dan hier.

Johan Effing (C) & Albert Oude Nijhuis (C)


Vanaf vandaag tot begin volgende week elke dag iets frisser.

Losser 11 December 2009 08.17 uur.

Ook de afgelopen nacht is er nog weer 1 mm naar benden gekomen. De maandsom is daardoor opgelopen naar 51.8 mm Dit is een andere waarde dan de 43.9 mm die er in het weerscherm staat. Om verwarring te voorkomen merk ik dit nu maar even op. Schijnbaar is er zondagmiddag iets mis gegaan bij de renovatie van het weerscherm. Heb het gisteravond geprobeerd het zelf aan te passen maar dat is me niet gelukt. Om iets aan de instellingen te veranderen daar begin ik niet aan. Is voor mij te ingewikkeld. Want de regenmeting gebeurd op mijn station nog steeds op de oude betrouwbare handmatige manier. Het zijn cijfers die ik elke avond om 7 uur invoer. Dit gebeurt hier nu al sinds midden 50er jaren. En dit wil ik graag zo houden.
Ingewikkeld is ook de actuele weersituatie. Veel kan ik er niet over zeggen. Dit kunnen we denk ik beter overlaten aan onze professionele collegaís. Over de huidige situatie kan men denk ik van alle weersites het beste even de VWK site opzoeken waar A3 een prachtige beschrijving geeft van de huidige situatie en de waarschijnlijke ontwikkeling. De beschrijving van de huidige weersituatie maakte gisteren grote indruk op mij. Je hebt er meer aan dat alle pluimen bij elkaar. Want op welke site wordt een zeldzame weersituatie zoals we die nu beleven nog op deze manier uitgelegd. Ik moet er nog altijd aandenken hoe hij als middelbare scholier op de VWK bijeenkomsten in Wierden in de vroege jaren tachtig niet uitgepraat raakte over het weer. Hij is een van meteorologen die bovendien het VWK trouw is gebleven.
Gisteravond heb nog even de jaargemiddelden bekeken die zijn berekend uit de cijfers van Vliegbasis Twente. Het kan niet bijna niet anders dat 2009 ondanks de koude januari maand bij de top vijf terecht van warmste jaren ooit. Gewoon kale cijfers die laten zien dat er toch iets aan het veranderen is. Als er lezers zijn die niet in de veranderingen van het klimaat geloven die moet echt eens op deze link jaargemiddelde klikken. Het lijkt dus dicht bij huis ook al duidelijk zichtbaar te worden. Tot morgen, Johan Effing

Natuurfenomenen voorbije jaren

Weer webcam Novosibirsk (rusl.) Hier kun je zien hoe de Russen van de winter genieten!!

Surfen op hoge golven in Hawaii

Meteogram voor Losser 

Weerplaza voorheen Weathernieuws 15 daagse verwachting Oost Ned.

Tien minuten waarnemingen Vliegbasis Twente

Link naar site MeteoConsult met radar beelden speciaal voor Losser en omgeving.

Vakantie weerwegwijzer voor Losser

Uitgebreide berekeningen 16 dagen vooruit Vliegbasis Twente (GFS plots)

Meteogram voor Gronau Westfalen (Kachelman)

Klik hier ook voor de buienradar
Gevoelstemperatuur. Buienradar

Laatste bewolkingbeeld. Sat 24.nl   
Actueel onweer en bewolking boven Europa  (Bron : Meteox)

Links naar de geschiedenis van het klootschieten.
De klootschieters wedstrijd tussen Oldenzaal en Ootmarsum in 1747
Vooruit Losser 2009- 2010 met competitie programma en aanvangstijden.


Weblog: Egbert van Hattem Journalistieke Producties
Weblog: Mariette Effing  KoorEnZo   
Koken met Carol Effing Hofstreek FM

Neerslagradar MeteoConsult ook met onweer

Neerslagradar Weerplaza met prognose

Hier oude buienradar, prognose met link en veel reclame

Weeroline  Losser  Klik en vergelijk.

De neerslagbeelden worden samengesteld uit de waarnemingen van de KNMI-neerslagradar in De Bilt en Den Helder. De werking van een neerslagradar berust op het principe dat een gedeelte van de uitgezonden elektromagnetische straling door neerslagdeeltjes wordt teruggekaatst en weer in de radarinstallatie wordt opgevangen. De sterkte van de terugontvangen elektromagnetische straling is een maat voor de neerslagintensiteit. Het tijdverschil tussen het uitzenden en het ontvangen is een maat voor de plaats van de neerslag. Elke vijf minuten wordt uit de waarnemingen van de beide neerslagradars een beeld samengesteld. De neerslag wordt in een neerslagbeeld weergegeven met een aantal kleuren, die een indicatie zijn voor de neerslagintensiteit.
U ziet hier dus geen wolken.
Door de neerslagbeelden achter elkaar te presenteren kan een indruk worden verkregen omtrent de ontwikkeling van de neerslag, intensiteitverandering, trekrichting en treksnelheid.
 

 

 

 

 Vakantie in Julianadorp aan zee?
www.strand-poort.nl

Vakantie in TsjechiŽ?
www.berg-poort.nl