Weercijfers van Zondag 13 December 2009

 

datum:
Maximum Temperatuur:
Minimum Temperatuur:
Grasminimum:
Uurlijks Gemiddelde:
Neerslag (soort):
Zonneschijnduur:

 2009-12-13  
 3.2  
 -1.2  
 -2.8  
 1.2  
 droog  
 0.7  

  Helder/zonloos:
  Windsnelheid(max) in m/s:
  Windrichting:
  Luchtdruk 07 uur (hpa):
  Luchtdruk 19 uur (hpa):
  Luchtvochtigheid (min):
  :

 helder
 7
 NNE
 1027
 1026
 72
 

 

Een mooie diaserie zien over het weer?
Informeer dan hier.

Johan Effing (C) & Albert Oude Nijhuis (C)


Overdag temperaturen rond het vriespunt. In de nachten lichte en hier en daar matige vorst.

Losser 13 December 2009 08.05 uur.

Vanmorgen moet ik maar een keus maken hoe te beginnen. Het zal de bezoekers in de eerste plaats opgevallen dat het weerscherm met het actuele weerscherm boven niet meer zichtbaar is. De cijfers in het weerscherm worden door een of andere verkeerde instelling niet meer ververst daarom heb ik het maar afgekoppeld. Vandaag of morgen er zelf maar eens proberen er achter te komen wat er niet goed staat ingesteld.
Uit het verre oosten van het Sakhalin eiland zijn een groot aantal fotoís binnengekomen. Er woedt daar een zware sneeuwstorm en het openbare leven is daar helemaal tot stilstand gekomen. Bert de Jonge die woensdag voorgoed afscheid van zijn werkplek twijfelt er zelfs aan of hij woensdag wel naar Nederland kan vetrekken. De sneeuw ligt daar anderhalve meter hoog. Het internet werkt schijnbaar nog wel anders waren de fotoís niet overgekomen. De volgende dagen wil ik wat van deze plaatjes laten zien.
Ook van enkele mensen hier uit de omgeving kwamen er nog wat leuke plaatjes binnen. Waarvoor mijn dank. Vanmorgen geef ik toch de voorkeur aan een plaatje dat ik gisteren zelf gemaakt heb.
De klimaat conferentie lijkt heel veel mensen bezig te houden. Veel mensen lijken de indruk te krijgen dat weer zwaar wordt overdreven. Waardoor het wantrouwen als maar toeneemt. Vanmorgen een link naar een zeer opvallend artikel.
Wat ons weer aangaat we lijken een licht winters weertype tegemoet te gaan met lichte en hoog uit enkele nachten met matige vorst. Hoe vooruitzichten er op wat langere termijn uitzien moeten ook de meteorologen het antwoordt schuldig blijven. Waarschijnlijk gaat tegen de kerstdagen de temperatuur weer omhoog zoals dat in het verleden ook meestal gebeurde.

Over het oosten van Europa rolt deze week een Siberische koudegolf (animatie) naar het zuiden. Die zoals het zich laat aanzien ook de Balkan zal bereiken. Op verzoek van de stadion omroeper van de Grolsch Veste heb ik daarom een link gemaakt naar de verwachtingen voor Boekarest waar FC Twente woensdag een voetbalwedstrijd gaat spelen. Het zal voor verschillende spelers een heel bijzondere ervaring zijn bij temperaturen van onder het vriespunt te spelen waarbij het ook nog zou kunnen sneeuwen. Tot morgen, Johan Effing

Speciale link naar het weer van Boekarest voor F.C.Twente en de suporters

Grote Vraagtekens rond de de klimaatconferentie in Kopenhagen

De berekende dikte van het ijs door het KNMI ziet er goed uit!!De berekende dikte van het ijs door het KNMI ziet er goed uit!!

In Europees Rusland wordt zeer strenge vorst verwacht

Groot artikel over klimaat verandering op Kennislink

Weer webcam Novosibirsk (rusl.) Hier kun je zien hoe de Russen van de winter genieten!!

Meteogram voor Losser 

Weerplaza voorheen Weathernieuws 15 daagse verwachting Oost Ned.

Tien minuten waarnemingen Vliegbasis Twente

Link naar site MeteoConsult met radar beelden speciaal voor Losser en omgeving.

Vakantie weerwegwijzer voor Losser

Uitgebreide berekeningen 16 dagen vooruit Vliegbasis Twente (GFS plots)

Meteogram voor Gronau Westfalen (Kachelman)

Klik hier ook voor de buienradar
Gevoelstemperatuur. Buienradar

Laatste bewolkingbeeld. Sat 24.nl   
Actueel onweer en bewolking boven Europa  (Bron : Meteox)

Links naar de geschiedenis van het klootschieten.
De klootschieters wedstrijd tussen Oldenzaal en Ootmarsum in 1747
Vooruit Losser 2009- 2010 met competitie programma en aanvangstijden.


Weblog: Egbert van Hattem Journalistieke Producties
Weblog: Mariette Effing  KoorEnZo   
Koken met Carol Effing Hofstreek FM

Neerslagradar MeteoConsult ook met onweer

Neerslagradar Weerplaza met prognose

Hier oude buienradar, prognose met link en veel reclame

Weeroline  Losser  Klik en vergelijk.

De neerslagbeelden worden samengesteld uit de waarnemingen van de KNMI-neerslagradar in De Bilt en Den Helder. De werking van een neerslagradar berust op het principe dat een gedeelte van de uitgezonden elektromagnetische straling door neerslagdeeltjes wordt teruggekaatst en weer in de radarinstallatie wordt opgevangen. De sterkte van de terugontvangen elektromagnetische straling is een maat voor de neerslagintensiteit. Het tijdverschil tussen het uitzenden en het ontvangen is een maat voor de plaats van de neerslag. Elke vijf minuten wordt uit de waarnemingen van de beide neerslagradars een beeld samengesteld. De neerslag wordt in een neerslagbeeld weergegeven met een aantal kleuren, die een indicatie zijn voor de neerslagintensiteit.
U ziet hier dus geen wolken.
Door de neerslagbeelden achter elkaar te presenteren kan een indruk worden verkregen omtrent de ontwikkeling van de neerslag, intensiteitverandering, trekrichting en treksnelheid.
 

 

 

 

 Vakantie in Julianadorp aan zee?
www.strand-poort.nl

Vakantie in TsjechiŽ?
www.berg-poort.nl