Weercijfers van Maandag 14 December 2009

 

datum:
Maximum Temperatuur:
Minimum Temperatuur:
Grasminimum:
Uurlijks Gemiddelde:
Neerslag (soort):
Zonneschijnduur:

 2009-12-14  
 0.5  
 -4.4  
 -7.9  
 -1.8  
 droog  
 3.4  

  Helder/zonloos:
  Windsnelheid(max) in m/s:
  Windrichting:
  Luchtdruk 07 uur (hpa):
  Luchtdruk 19 uur (hpa):
  Luchtvochtigheid (min):
  :

 helder
 5
 ENE
 1024
 1023
 71
 

 

Een mooie diaserie zien over het weer?
Informeer dan hier.

Johan Effing (C) & Albert Oude Nijhuis (C)


Lichte tot matige vorst en droog.

Losser 14 December 2009 08.22 uur.

Voor alle zekerheid heb ik gistermiddag mijn kleine voorraad met consumptie aardappelen die normaal in een tochtige garage liggen toch maar voor alle zekerheid goed afgedekt. Deze aardappelen staan op een koude tochtige plek om het spruiten tegen te gaan. De komende nachten zal ik ze toch naar een verwarmde ruimte moeten halen. Want als ik nu zie dat het onder een bewolkte hemel hier langs de oostgrens nog bijna twee graden vriest zie ik de temperatuur vandaag bijna niet boven het vriespunt uitkomen. De eerste ijsdag van dit seizoen komt dan toch nog eerder dan verwacht. De komende nacht kan, het als het helder blijft in de lange decembernacht flink gaan vriezen. Als alles meewerkt en het blijft helder kan het zomaar 10 graden onder nul onderuit kunnen gaan. De ijsmakers in Haaksbergen zouden dan al volop aan het werk kunnen. Want in december is er bijna geen instraling van de zon. De afkoeling zou daardoor wel eens wat sneller kunnen gaan als de computers nu berekenen.
Het belooft weerkundig gezien een zeer interessante week te worden. Of de storing die woensdag over Denemarken Duitsland naar het zuiden gaat trekken hier een sneeuwdekje zal doen ontstaan is nog even afwachten. Mocht dit wel het geval zijn dan staan ons een paar echte zeer koude winternachten te wachten. Want achter deze storing om stroomt dan met een noordoosten wind nog wat koudere lucht over ons land uit. Hoe hard het dan zou kunnen gaan vriezen dat laat ik liever aan mijn professionele collegaís over om hier een uitspraak over te doen.
Gistermorgen maakte ik al melding dat Bert de Jonge die vlak voor zijn vertrek naar Nederland op het Sakhalin eiland bijna van de buitenwereld is afgesloten er toch nog in slaagde een hele serie plaatjes te versturen. Deze plaatjes heb ik gisteren met andere plaatjes die ik van hem heb ontvangen online gezet. Bert schreef dat de Russen hem hebben verteld dat daar elke winter van deze dagenlange aanhoudende sneeuwstormen voorkomen. Maar dat het niet meer zo koud is als vroeger. Links onder in de plaatjes staat de datum wanneer de plaatjes zijn gemaakt.
Gisteren heb enkele poging ondernomen om het weerscherm weer aan de praat te krijgen. Het zijn voor mij nogal zeer inwikkelde instellingen die ik nog niet helemaal door heb.
Tot morgen, Johan Effing

Speciale link naar het weer van Boekarest voor F.C.Twente en de suporters

De berekende dikte van het ijs door het KNMI ziet er goed uit!!De berekende dikte van het ijs door het KNMI ziet er goed uit

Groot artikel over klimaat verandering op Kennislink

Weer webcam Novosibirsk (rusl.) Hier kun je zien hoe de Russen van de winter genieten!!


Klik hier voor plaatjes van het Sakhalin eiland die ik vorige winter van Bert heb ontvangen.

Meteogram voor Losser 

Weerplaza voorheen Weathernieuws 15 daagse verwachting Oost Ned.

Tien minuten waarnemingen Vliegbasis Twente

Link naar site MeteoConsult met radar beelden speciaal voor Losser en omgeving.

Vakantie weerwegwijzer voor Losser

Uitgebreide berekeningen 16 dagen vooruit Vliegbasis Twente (GFS plots)

Meteogram voor Gronau Westfalen (Kachelman)

Klik hier ook voor de buienradar
Gevoelstemperatuur. Buienradar

Laatste bewolkingbeeld. Sat 24.nl   
Actueel onweer en bewolking boven Europa  (Bron : Meteox)

Links naar de geschiedenis van het klootschieten.
De klootschieters wedstrijd tussen Oldenzaal en Ootmarsum in 1747
Vooruit Losser 2009- 2010 met competitie programma en aanvangstijden.


Weblog: Egbert van Hattem Journalistieke Producties
Weblog: Mariette Effing  KoorEnZo   
Koken met Carol Effing Hofstreek FM

Neerslagradar MeteoConsult ook met onweer

Neerslagradar Weerplaza met prognose

Hier oude buienradar, prognose met link en veel reclame

Weeroline  Losser  Klik en vergelijk.

De neerslagbeelden worden samengesteld uit de waarnemingen van de KNMI-neerslagradar in De Bilt en Den Helder. De werking van een neerslagradar berust op het principe dat een gedeelte van de uitgezonden elektromagnetische straling door neerslagdeeltjes wordt teruggekaatst en weer in de radarinstallatie wordt opgevangen. De sterkte van de terugontvangen elektromagnetische straling is een maat voor de neerslagintensiteit. Het tijdverschil tussen het uitzenden en het ontvangen is een maat voor de plaats van de neerslag. Elke vijf minuten wordt uit de waarnemingen van de beide neerslagradars een beeld samengesteld. De neerslag wordt in een neerslagbeeld weergegeven met een aantal kleuren, die een indicatie zijn voor de neerslagintensiteit.
U ziet hier dus geen wolken.
Door de neerslagbeelden achter elkaar te presenteren kan een indruk worden verkregen omtrent de ontwikkeling van de neerslag, intensiteitverandering, trekrichting en treksnelheid.
 

 

 

 

 Vakantie in Julianadorp aan zee?
www.strand-poort.nl

Vakantie in TsjechiŽ?
www.berg-poort.nl