Weercijfers van Vrijdag 15 Januari 2010

 

datum:
Maximum Temperatuur:
Minimum Temperatuur:
Grasminimum:
Uurlijks Gemiddelde:
Neerslag (soort):
Sneeuwdek 07 uur (mm):

 2010-01-15  
 1.7  
 -0.1  
 -0.1  
 0.8  
 droog  
 5  

  Sneeuwdek 19 uur (mm):
  Helder/zonloos:
  Windsnelheid(max) in m/s:
  Windrichting:
  Luchtdruk 07 uur (hpa):
  Luchtdruk 19 uur (hpa):
  Luchtvochtigheid (min):

 4
 zonloos
 5
 ozo
 1018
 1021
 88

 

Een mooie diaserie zien over het weer?
Informeer dan hier.

Johan Effing (C) & Albert Oude Nijhuis (C)


Temperatuur vandaag opnieuw iets boven nul.

Losser 15 Januari 2010 08.38 uur.

Vanmorgen was ik van plan heel anders te beginnen. Lag in de bedoeling iets te zeggen over dat ons gisteravond matige vorst in het vooruitzicht werd gesteld en dat het nu zelfs niet eens meer vriest. We moeten toch vaststellen dat er deze winter vreemde dingen gebeuren. Het weerbericht van het acht uur journaal dat in een steeds sneller tempo afgeroffeld. Prorail vergeet de verwarming van het spoor aan te zetten als het gaat vriezen en sneeuwen. Winterweer we zijn het niet meer gewend in deze snelle tijd. We halen nu dan ook maar even een oud spreekwoord uit de kast ďHaastige spoed is zelden goedĒ Af en toe krijg ik de indruk dat goed opgeleide managers over dit spreekwoord nooit goed hebben nagedacht. Een weerbericht op het acht uur journaal van de NOS waar nog nooit een koufront is ingetekend. Als meteoroloog zou je er bijna wanhopig van worden. Hoe kunnen ze zo nog goed hun werk doen. Begrijpelijk dat er af en toe iets mis gaat. Dit moest ik vanmorgen toch eerst even kwijt.

Ondertussen zijn we toch aan de koudste winters bezig sinds 1997 In januari zag het er in 1997 aanvankelijk naar uit dat de die winter later opnieuw zou toeslaan. Het omgekeerde gebeurde, februari 1997 werd een boterzachte maand. Gisteren dacht ik even dat het met deze winter dezelfde kant wel eens op zou kunnen opgaan, toen aan het einde run een bijzonder zachte zuidwestelijke stroming werd berekend. Vanmorgen maakte de kaartjes van de GFS weer indruk op mij want die berekenden rond 20 januari in een groot deel van Europa weer strenge vorst. Nu grijp ik weer terug op mijn ervaring dat een bepaald weertype of het nu warm koud of nat is het in ons land maar maximaal 6 weken stand houdt. Deze winter houdt ons hierover nog steeds in spanning.

De overgang naar het nieuwe millennium 2010 ging voor mijn oude Windows 98 computer nogal met wat moeilijkheden gepaard. Alleen op een oude Windows computer is het oude Meteo programma van Joop Dijkstra nog voor de volle 100% te gebruiken. De oplossing was alle bestanden inclusief het programma op een oude hiervoor geschikte cd-rom te branden.  Om het daarna met de map naar de oude 98 computer te kopiŽren. De oude 98 computer kon aanvankelijk de map 2010 maar niet vinden Het oude Meteo programma is voor mij nog altijd een van de mooiste programma.Er staat een reeks in van 1867 tot heden. Van nu af, kan ik af toe weer een leuk grafiekje laten zien. Tot morgen, Johan Effing

Bijzonder koud in de Oeral (Bron: Meteovista Rusl.)

AO weken negatief: Noordpool heeft warme winter

Waar zijn de natuur ijsbanen open? (Bron:Schaatskaart)

Verwachte ijsdikte midden Nederland (Bron: KNMI)

Foto reportage: Losser onder de sneeuw op een rustige zondagmiddag

Actuele sneeuwhoogten in Nederland

Opgetreden extremen laatste 24 uur Nederlandse weerstations  er

Meteogram voor Losser 

Weerplaza voorheen Weathernieuws 15 daagse verwachting Oost Ned.

Tien minuten waarnemingen Vliegbasis Twente

Link naar site MeteoConsult met radar beelden speciaal voor Losser en omgeving.

Vakantie weerwegwijzer voor Losser

Uitgebreide berekeningen 16 dagen vooruit Vliegbasis Twente (GFS plots)

Meteogram voor Gronau Westfalen (Kachelman)

Klik hier ook voor de buienradar
Gevoelstemperatuur. Buienradar

Laatste bewolkingbeeld. Sat 24.nl   
Actueel onweer en bewolking boven Europa  (Bron : Meteox)

Links naar de geschiedenis van het klootschieten.
De klootschieters wedstrijd tussen Oldenzaal en Ootmarsum in 1747
Vooruit Losser 2009- 2010 met competitie programma en aanvangstijden.


Weblog: Egbert van Hattem Journalistieke Producties
Weblog: Mariette Effing  KoorEnZo   
Koken met Carol Effing Hofstreek FM

Neerslagradar MeteoConsult ook met onweer

Neerslagradar Weerplaza met prognose

Hier oude buienradar, prognose met link en veel reclame

Weeroline  Losser  Klik en vergelijk.

De neerslagbeelden worden samengesteld uit de waarnemingen van de KNMI-neerslagradar in De Bilt en Den Helder. De werking van een neerslagradar berust op het principe dat een gedeelte van de uitgezonden elektromagnetische straling door neerslagdeeltjes wordt teruggekaatst en weer in de radarinstallatie wordt opgevangen. De sterkte van de terugontvangen elektromagnetische straling is een maat voor de neerslagintensiteit. Het tijdverschil tussen het uitzenden en het ontvangen is een maat voor de plaats van de neerslag. Elke vijf minuten wordt uit de waarnemingen van de beide neerslagradars een beeld samengesteld. De neerslag wordt in een neerslagbeeld weergegeven met een aantal kleuren, die een indicatie zijn voor de neerslagintensiteit.
U ziet hier dus geen wolken.
Door de neerslagbeelden achter elkaar te presenteren kan een indruk worden verkregen omtrent de ontwikkeling van de neerslag, intensiteitverandering, trekrichting en treksnelheid.
 

 

 

 

 Vakantie in Julianadorp aan zee?
www.strand-poort.nl

Vakantie in TsjechiŽ?
www.berg-poort.nl