Weercijfers van Maandag 25 Januari 2010

 

datum:
Maximum Temperatuur:
Minimum Temperatuur:
Grasminimum:
Uurlijks Gemiddelde:
Neerslag (mm):
Neerslag (soort):
Sneeuwdek 07 uur (mm):

 2010-01-25  
 -4.2  
 -9.6  
 -10.2  
 -5.9  
 3.3  
 sneeuw  
 2  

  Sneeuwdek 19 uur (mm):
  Zonneschijnduur:
  Helder/zonloos:
  Windsnelheid(max) in m/s:
  Windrichting:
  Luchtdruk 07 uur (hpa):
  Luchtdruk 19 uur (hpa):
  Luchtvochtigheid (min):

 2
 3.7
 helder
 7
 oost
 1027
 1032
 77

 

Een mooie diaserie zien over het weer?
Informeer dan hier.

Johan Effing (C) & Albert Oude Nijhuis (C)


Het blijft voorlopig vriezen. Als het vanavond vannacht opklaart misschien wel strenge vorst. Aanvankelijk kan er nog wat lichte sneeuw vallen.

Losser 25 Januari 2010 08.27 uur.

Wat een winter. Voor de derde keer is er deze winter op mijn station een gesloten sneeuwdek ontstaan dat ook nog blijft liggen. De eerste keer op 17 december dat het 8 dagen uithield. De tweede keer van 30 december tot 17 januari 19 dagen. In mijn beleving als weeramateur kan ik mij niet herinneren dit eerder heb meegemaakt. Het kan in de winter 1978 Ė 1979 zijn geweest maar vast weten die doe ik dit niet. Om dit allemaal te gaan nazoeken daar heb ik vanmorgen niet zoveel zin in. Nadat gistermiddag een van mijn kleinzoons enkele uren op deze computer is bezig geweest en er toch weer zoiets als een virus is binnen gekomen dat het virus programma nu heeft geneutraliseerd als ik me tenminste goed uitdruk.

Vanaf vandaag lijken we dus een nieuw hoogtepunt van deze winter tegemoet te gaan. Nu er weer een sneeuwdek is ontstaan kan het gemakkelijk in de komende nachten tot strenge vorst komen als het opklaart. De kans hierop wordt groter nu de komende dagen een rug van hoge druk passeert. Want als bij bewolkt weer al ruim 5 graden vriest wat kan er dan in een heldere nacht gebeuren. De uitdrukking zeer strenge vorst licht dan ook al snel op mijn lippen

De luchtdruk gaat de komende dagen ten westen van de Britse eilanden zeer sterk omhoog. Samen met een depressie die van het noordwesten uit die in zuidoostelijke richting over ScandinaviŽ gaat trekken stelt zich vanaf woensdag een noord westelijke tot noordelijke stroming in. In een later stadium wordt er hierdoor misschien wel Arctische lucht naar ons land gevoerd die dan weer onder hoge druk invloed komt te liggen. Van deze winter lijken we, zoals van morgen de kaarten er zagen nog lang niet af te zijn. In het lange traject van kaarten werd vanmorgen voor de eerste week van februari zelfs een kolosaal hogedrukgebied boven ScandinaviŽ berekend. Dit is toch weer een heel ander beeld dat we in vorige runs zagen. Het lijkt niet op te kunnen deze winter. Morgen kijken we dan verder wat deze winter nog allemaal voor verrassingen voor ons in petto heeft. Tot morgen, Johan Effing

(Verschillende die links hier hebben gestaan heb ik naar de map algemene links gekopieerd. Hierin staan allemaal links waarvan ik toch belangrijk vind om deze te bewaren. Het is dan even zoeken).

Deze temperaturen kwam Adolf Hitler ook tegen op zijn veldtocht in Rusland (Bron: Meteo Novostie)

Minimum temperaturen groot deel van Europa

Veel ijsbanen geopend in het noorden van het land  (Bron: Radio Noord)

Pagina gevoelstemperaturen in de bouw wanneer er niet gewerkt hoeft te worden.

VN wetenschapper geeft klimaatfraude toe (Bron: NOS)

Opgetreden extremen laatste 24 uur Nederlandse weerstations  

Meteogram voor Losser 

Weerplaza voorheen Weathernieuws 15 daagse verwachting Oost Ned.

Tien minuten waarnemingen Vliegbasis Twente

Link naar site MeteoConsult met radar beelden speciaal voor Losser en omgeving.

Vakantie weerwegwijzer voor Losser

Uitgebreide berekeningen 16 dagen vooruit Vliegbasis Twente (GFS plots)

Meteogram voor Gronau Westfalen (Kachelman)

Klik hier ook voor de buienradar
Gevoelstemperatuur. Buienradar

Laatste bewolkingbeeld. Sat 24.nl   
Actueel onweer en bewolking boven Europa  (Bron : Meteox)

Links naar de geschiedenis van het klootschieten.
De klootschieters wedstrijd tussen Oldenzaal en Ootmarsum in 1747
Vooruit Losser 2009- 2010 met competitie programma en aanvangstijden.


Weblog: Egbert van Hattem Journalistieke Producties
Weblog: Mariette Effing  KoorEnZo   
Koken met Carol Effing Hofstreek FM

Neerslagradar MeteoConsult ook met onweer

Neerslagradar Weerplaza met prognose

Hier oude buienradar, prognose met link en veel reclame

Weeroline  Losser  Klik en vergelijk.

De neerslagbeelden worden samengesteld uit de waarnemingen van de KNMI-neerslagradar in De Bilt en Den Helder. De werking van een neerslagradar berust op het principe dat een gedeelte van de uitgezonden elektromagnetische straling door neerslagdeeltjes wordt teruggekaatst en weer in de radarinstallatie wordt opgevangen. De sterkte van de terugontvangen elektromagnetische straling is een maat voor de neerslagintensiteit. Het tijdverschil tussen het uitzenden en het ontvangen is een maat voor de plaats van de neerslag. Elke vijf minuten wordt uit de waarnemingen van de beide neerslagradars een beeld samengesteld. De neerslag wordt in een neerslagbeeld weergegeven met een aantal kleuren, die een indicatie zijn voor de neerslagintensiteit.
U ziet hier dus geen wolken.
Door de neerslagbeelden achter elkaar te presenteren kan een indruk worden verkregen omtrent de ontwikkeling van de neerslag, intensiteitverandering, trekrichting en treksnelheid.
 

 

 

 

 Vakantie in Julianadorp aan zee?
www.strand-poort.nl

Vakantie in TsjechiŽ?
www.berg-poort.nl