Weercijfers van Donderdag 04 Februari 2010

 

datum:
Maximum Temperatuur:
Minimum Temperatuur:
Grasminimum:
Uurlijks Gemiddelde:
Neerslag (mm):
Neerslag (soort):
Sneeuwdek 07 uur (mm):

 2010-02-04  
 7.4  
 0.3  
 -0.2  
 4.2  
 3.4  
 regen  
 2  

  Sneeuwdek 19 uur (mm):
  Zonneschijnduur:
  Helder/zonloos:
  Windsnelheid(max) in m/s:
  Windrichting:
  Luchtdruk 07 uur (hpa):
  Luchtdruk 19 uur (hpa):
  Luchtvochtigheid (min):

 resten
 0.2
 helder
 8
 S
 1009
 1010
 94

 

Een mooie diaserie zien over het weer?
Informeer dan hier.

Johan Effing (C) & Albert Oude Nijhuis (C)


Vrij zacht voor het gevoel en aanvankelijk nog wat motregen. Vanavond enkele opklaringen en kans dat het kan gaan opvriezen.

Losser 4 Februari 2010 08.27 uur.

Toen ik vanmorgen bij het ontwaken het regenwater door de dakafvoer hoorde stromen wist ik al ongeveer wat voor weer het was. Je kunt aan sommige geluiden ís morgens vroeg zonder naar buiten te kijken al bijna vaststellen welk weer het is. Gistermorgen was het de knisperende sneeuw. Vanmorgen liep het regenwater dus door de dakafvoer hierdoor kon ik vaststellen dat de dooi toch iets sneller was gekomen dan werd verwacht.

Vroeger toen ik nog op het platteland woonde, waar ik de winter van 1962-1963 heb beleefd kon ik aan het waterputten van de buren horen als het streng had gevroren. We hadden daar nog een ouderwetse waterput. Als de buren dan de emmer aan de ketting in de put lieten zakken en probeerden het ijs te breken wat een bonkend geluid produceerde, wist ik nog onder de warme dekens liggend dat het streng had gevroren. Meestal vormde zich op het water van de put een laagje ijs als het 10 tot 12 graden had gevroren. Bij een krachtige oostenwind en meer dan 10 graden vorst vroor de waterput eerder dicht.
Later toen de waterleiding werd aangelegd en er nog geen centrale verwarming was wilde deze ook nog wel eens dichtvriezen. Het was dan een verrassing dat er opeens geen water meer uit de kraan kwam. Dit zijn allemaal van die nostalgische herinneringen die in deze vreemde winter naar boven borrelen.

Hoe gaat het nu verder met het weer in deze ongekend boeiende winter. Het lijkt er sterk op dat een periode met zeer zacht weer er voorlopig nog niet in zit. Want grootste blikvangers waren vanmorgen in de run weerkaarten de hogedruk gebieden boven Groenland en het kan bijna niet anders als deze drukverdeling blijft bestaan de winter terugkomt of dicht in de buurt blijft. Echte diepe depressies lijken geen vuist te maken richting west Europa en lijken toch een voorkeur te hebben voor het Middelandsezeegebied. Tot morgen, Johan Effing

Gisteren was er in de Twentse Courant Tubantia iets te lezen over het oude klootschietersvaandel uit 1747 dat misschien wel de oudste sporttrofee van Nederland is. Wie hierover graag wat meer wil weten die kan ik adviseren deze pagina eens te bezoeken. Want in 2009 heb ik met medewerking van de gemeente Dinkelland en Twentse Courant Tubantia hierover een mooie pagina gemaakt. Bijzonder scherp zijn de fotoís van het oude vaandel en de dukaten die ik van ambtenaar Joost Meier van boven genoemde gemeente heb mogen ontvangen. Johan Effing

'Vrij Nederland' Nieuwe fout in klimaatpanel ontdekt!!

Hoezo opwarming? Telegraaf vanmorgen.

http://www.kanarenexpress.com/1000003/1000050/0/27245/aktuelles.html (Bron: Eric Effing)

Aantal plaatjes van het slechte weer op de Canarische eilanden  (Bron: Eric Effing)

Alles over strooizout (wikepedia)

Alles over weer en gezondheid

Pagina gevoelstemperaturen in de bouw wanneer er niet gewerkt hoeft te worden.

Opgetreden extremen laatste 24 uur Nederlandse weerstations  

Meteogram voor Losser 

Weerplaza voorheen Weathernieuws 15 daagse verwachting Oost Ned.

Tien minuten waarnemingen Vliegbasis Twente

Link naar site MeteoConsult met radar beelden speciaal voor Losser en omgeving.

Vakantie weerwegwijzer voor Losser

Uitgebreide berekeningen 16 dagen vooruit Vliegbasis Twente (GFS plots)

Meteogram voor Gronau Westfalen (Kachelman)

Klik hier ook voor de buienradar
Gevoelstemperatuur. Buienradar

Laatste bewolkingbeeld. Sat 24.nl   
Actueel onweer en bewolking boven Europa  (Bron : Meteox)

Links naar de geschiedenis van het klootschieten.
De klootschieters wedstrijd tussen Oldenzaal en Ootmarsum in 1747
Vooruit Losser 2009- 2010 met competitie programma en aanvangstijden.


Weblog: Egbert van Hattem Journalistieke Producties
Weblog: Mariette Effing  KoorEnZo   
Koken met Carol Effing Hofstreek FM

Neerslagradar MeteoConsult ook met onweer

Neerslagradar Weerplaza met prognose

Hier oude buienradar, prognose met link en veel reclame

Weeroline  Losser pronose   Klik en vergelijk.

De neerslagbeelden worden samengesteld uit de waarnemingen van de KNMI-neerslagradar in De Bilt en Den Helder. De werking van een neerslagradar berust op het principe dat een gedeelte van de uitgezonden elektromagnetische straling door neerslagdeeltjes wordt teruggekaatst en weer in de radarinstallatie wordt opgevangen. De sterkte van de terugontvangen elektromagnetische straling is een maat voor de neerslagintensiteit. Het tijdverschil tussen het uitzenden en het ontvangen is een maat voor de plaats van de neerslag. Elke vijf minuten wordt uit de waarnemingen van de beide neerslagradars een beeld samengesteld. De neerslag wordt in een neerslagbeeld weergegeven met een aantal kleuren, die een indicatie zijn voor de neerslagintensiteit.
U ziet hier dus geen wolken.
Door de neerslagbeelden achter elkaar te presenteren kan een indruk worden verkregen omtrent de ontwikkeling van de neerslag, intensiteitverandering, trekrichting en treksnelheid.
 

 

 

 

 Vakantie in Julianadorp aan zee?
www.strand-poort.nl

Vakantie in TsjechiŽ?
www.berg-poort.nl