Weercijfers van Vrijdag 05 Februari 2010

 

datum:
Maximum Temperatuur:
Minimum Temperatuur:
Grasminimum:
Uurlijks Gemiddelde:
Neerslag (mm):
Neerslag (soort):
Sneeuwdek 07 uur (mm):

 2010-02-05  
 6.5  
 1.5  
 0.6  
 3.5  
 4.6  
 regen  
 resten  

  Sneeuwdek 19 uur (mm):
  Zonneschijnduur:
  Helder/zonloos:
  Windsnelheid(max) in m/s:
  Windrichting:
  Luchtdruk 07 uur (hpa):
  Luchtdruk 19 uur (hpa):
  Luchtvochtigheid (min):

 resten
 0.2
 helder
 8
 SE
 1005
 1005
 83

 

Een mooie diaserie zien over het weer?
Informeer dan hier.

Johan Effing (C) & Albert Oude Nijhuis (C)


Veel bewolking en een kleine kans op wat regen. Vanaf zondag opnieuw winterweer?

Losser 5 Februari 2010 08.15 uur.

Al vormen van gladheid hebben we deze winter al voorbij zien komen. Van platgereden sneeuw waarop het enkele graden dooide en waar het vervolgens weer op vroor tot pure opvriezing bij een temperatuur van enkele graden boven nul zoals dat vanmorgen gebeurde. Rest ons deze winter nog een echte ijzelsituatie waarbij het uren lang regent  bij een temperatuur  van onder het vriespunt. De bekendste ijzel situatie in ons land was die van begin maart 1987 toen in een deel van noord Nederland bijna alles tot stilstand kwam en er grote schade wed aangericht in de natuur die vele jaren daarna nog zichtbaar was. Hierover zijn op het internet tientallen paginaís op te roepen. Nooit zal ik de ochtend van de 2e maart vergeten toen ik een enthousiast telefoontje kreeg uit Groningen van onze oudste zoon die daar toen studeerde. Nog geen half uur later was ik aan een onvergetelijke ijssafari bezig via Odoorn naar Wirdum in Groningen waar onze toenmalige voorzitter van het VWK woonde. Onze Renault 4, zonder winterbanden, waar men toen nog niet van had gehoord bezorgde mij een onvergetelijke weerdag.
 
Het weer voor de komende dagen en tijd zag er vanmorgen licht winters uit. Want de wind gaat in het weekend gaat in het weekend om. Er wordt dan lucht aangevoerd uit oost Europa waarin het licht tot matig kan gaan vriezen. Tot echte strenge vorst zie ik het nog niet komen omdat het daar de laatste dagen een heel stuk minder koud is geworden. Maar de winter is nog lang niet voorbij want boven Groenland waren vanmorgen op verschillende kaarten luchtdrukwaarden te zien van 1060 hPa.
Misschien kunnen we zondagmorgen wel weer een klootschieters wedstrijd spelen op de vorst.

Wie op een eenvoudige manier wil zien of het klimaat de laatste honderden jaren warmer of kouder is geworden die moet maar eens klikken op de winters of de zomers. Als de cijfers juist zijn die vroeger zijn gemeten dan hebben we hiervoor geen wetenschappelijk rapport nodig waar nu zoveel ophef over is ontstaan. Tot morgen, Johan Effing

'Vrij Nederland' Nieuwe fout in klimaatpanel ontdekt!!

Alles over strooizout (wikepedia)

Alles over weer en gezondheid

Pagina gevoelstemperaturen in de bouw wanneer er niet gewerkt hoeft te worden.

Opgetreden extremen laatste 24 uur Nederlandse weerstations  

Meteogram voor Losser 

Weerplaza voorheen Weathernieuws 15 daagse verwachting Oost Ned.

Tien minuten waarnemingen Vliegbasis Twente

Link naar site MeteoConsult met radar beelden speciaal voor Losser en omgeving.

Vakantie weerwegwijzer voor Losser

Uitgebreide berekeningen 16 dagen vooruit Vliegbasis Twente (GFS plots)

Meteogram voor Gronau Westfalen (Kachelman)

Klik hier ook voor de buienradar
Gevoelstemperatuur. Buienradar

Laatste bewolkingbeeld. Sat 24.nl   
Actueel onweer en bewolking boven Europa  (Bron : Meteox)

Links naar de geschiedenis van het klootschieten.
De klootschieters wedstrijd tussen Oldenzaal en Ootmarsum in 1747
Vooruit Losser 2009- 2010 met competitie programma en aanvangstijden.

Woensdag was in de Twentse Courant Tubantia iets te lezen over het oude klootschietersvaandel uit 1747 dat misschien wel de oudste sporttrofee van Nederland is. Wie hierover graag wat meer wil weten die kan ik adviseren deze pagina eens te bezoeken. Want in 2009 heb ik met medewerking van de gemeente Dinkelland en Twentse Courant Tubantia hierover een mooie pagina gemaakt. Bijzonder scherp zijn de fotoís van het oude vaandel en de dukaten die ik van ambtenaar Joost Meier van boven genoemde gemeente heb mogen ontvangen. Johan Effing

Weblog: Egbert van Hattem Journalistieke Producties
Weblog: Mariette Effing  KoorEnZo   
Koken met Carol Effing Hofstreek FM

Neerslagradar MeteoConsult ook met onweer

Neerslagradar Weerplaza met prognose

Hier oude buienradar, prognose met link en veel reclame

Weeroline  Losser pronose   Klik en vergelijk.

De neerslagbeelden worden samengesteld uit de waarnemingen van de KNMI-neerslagradar in De Bilt en Den Helder. De werking van een neerslagradar berust op het principe dat een gedeelte van de uitgezonden elektromagnetische straling door neerslagdeeltjes wordt teruggekaatst en weer in de radarinstallatie wordt opgevangen. De sterkte van de terugontvangen elektromagnetische straling is een maat voor de neerslagintensiteit. Het tijdverschil tussen het uitzenden en het ontvangen is een maat voor de plaats van de neerslag. Elke vijf minuten wordt uit de waarnemingen van de beide neerslagradars een beeld samengesteld. De neerslag wordt in een neerslagbeeld weergegeven met een aantal kleuren, die een indicatie zijn voor de neerslagintensiteit.
U ziet hier dus geen wolken.
Door de neerslagbeelden achter elkaar te presenteren kan een indruk worden verkregen omtrent de ontwikkeling van de neerslag, intensiteitverandering, trekrichting en treksnelheid.
 

 

 

 

 Vakantie in Julianadorp aan zee?
www.strand-poort.nl

Vakantie in TsjechiŽ?
www.berg-poort.nl