Weercijfers van Donderdag 25 Februari 2010

 

datum:
Maximum Temperatuur:
Minimum Temperatuur:
Grasminimum:
Uurlijks Gemiddelde:
Neerslag (mm):
Neerslag (soort):

 2010-02-25  
 9.4  
 7.2  
 6.8  
 8.2  
 5.1  
 regen  

  Helder/zonloos:
  Windsnelheid(max) in m/s:
  Windrichting:
  Luchtdruk 07 uur (hpa):
  Luchtdruk 19 uur (hpa):
  Luchtvochtigheid (min):
  :

 zonloos
 13
 S
 990
 991
 82
 

 

Een mooie diaserie zien over het weer?
Informeer dan hier.

Johan Effing (C) & Albert Oude Nijhuis (C)


Vanmiddag een grote kans dat het enkele uren achter elkaar droog blijft. Ook morgen nog grote regenkansen.

Losser 25 Februari 2010 08.16 uur.

Als ik zo naar het temperatuur verloop van het afgelopen 24 uur kijk dan zullen de sneeuwresten die ik gisteren hier en daar in de bosrijke omgeving van Losser nog zag zien liggen nu wel meest zijn verdwenen. Want voor het eerst sinds 6 december liep de temperatuur op tot boven tien graden. Het werd gistermiddag ruim 11 graden. Toen de zon even doorkwam keek ik begerig naar het plekje waar we plaatsnemen om van de eerste lentezon te genieten. Lang duurde het niet, want al snel gingen de gordijnen er weer voor. Zoals zo vaak in deze winter. Maar het waren toch tekenen dat we de goede kant op gaan. Er kwamen gisteren verschillende berichten binnen dat men merels heeft horen zingen. Ook de twee merels die we de hele winter hebben gevoerd en af en toe al een romance opvoeren verraste ons met hun eerste gezang. Dit geeft toch wel een heel opwindend gevoel na een lange winter.

Als we nog even het aantal uren zon van deze winter kijken, dan zien we, dat dit een flink eind beneden normaal gaat uit komen. Tot gisteren scheen de zon in deze winter 130 uur. Normaal schijnt de zon in een winter 160 uur. Dit zal de natuur in de drie resterende februari dagen niet meer goed kunnen maken. Hoe het kan dat in de winter van 2002 Ė 2003 de zon 289 uur scheen dat is nu bijna niet te begrijpen.

Vanmorgen bij de gang naar de regenmeter heb ik nog weer 2.8 mm afgetapt. De februari som is daardoor opgelopen naar ruim 57 mm . Daar kan nog een behoorlijk aantal mm bijkomen voor maart op de kalender staat. Want vandaag lijkt de tiende dag achtereen te worden dat de luchtdruk beneden de 1000 hPa staat. Depressies met zachte lucht en grote regenkansen lijken nog enige dagen bij ons te blijven. Begin maart gaat de luchtdruk ten noordwesten van ons omhoog en gaat de wind weer om naar noordelijke richtingen en dan gaat het nachts en in de ochtenden weer enkele graden vriezen. Daar staat een droger weertype met meer zon tegen over. 
Heel opvallend is, dat dan sommige delen van ScandinaviŽ dan opnieuw een koudegolf tegemoet gaan. Daar lijken ze met een van de strengste winters van de laatste tientallen jaren bezig te zijn. Dat staat toch wel een beetje haaks op de veranderingen in het klimaat van de laatste jaren. 
Tot morgen, Johan Effing

 

Neerslagbeelden  Europa ( Bron: MC )

Weersvooruitzichten voor Vancouver komende 14 dagen

Meteogram voor Losser 

Weerplaza voorheen Weathernieuws 15 daagse verwachting Oost Ned.

Tien minuten waarnemingen Vliegbasis Twente

Link naar site MeteoConsult met radar beelden speciaal voor Losser en omgeving.

Vakantie weerwegwijzer voor Losser

Uitgebreide berekeningen 16 dagen vooruit Vliegbasis Twente (GFS plots)

Meteogram voor Gronau Westfalen (Kachelman)

Klik hier ook voor de buienradar
Gevoelstemperatuur. Buienradar

Laatste bewolkingbeeld. Sat 24.nl   
Actueel onweer en bewolking boven Europa  (Bron : Meteox)

Links naar de geschiedenis van het klootschieten.
De klootschieters wedstrijd tussen Oldenzaal en Ootmarsum in 1747
Vooruit Losser 2009- 2010 met competitie programma en aanvangstijden.

Weblog: Egbert van Hattem Journalistieke Producties
Weblog: Mariette Effing  KoorEnZo   
Koken met Carol Effing Hofstreek FM

Neerslagradar MeteoConsult ook met onweer

Neerslagradar Weerplaza met prognose

Hier oude buienradar, prognose met link en veel reclame

Weeroline  Losser pronose   Klik en vergelijk.

De neerslagbeelden worden samengesteld uit de waarnemingen van de KNMI-neerslagradar in De Bilt en Den Helder. De werking van een neerslagradar berust op het principe dat een gedeelte van de uitgezonden elektromagnetische straling door neerslagdeeltjes wordt teruggekaatst en weer in de radarinstallatie wordt opgevangen. De sterkte van de terugontvangen elektromagnetische straling is een maat voor de neerslagintensiteit. Het tijdverschil tussen het uitzenden en het ontvangen is een maat voor de plaats van de neerslag. Elke vijf minuten wordt uit de waarnemingen van de beide neerslagradars een beeld samengesteld. De neerslag wordt in een neerslagbeeld weergegeven met een aantal kleuren, die een indicatie zijn voor de neerslagintensiteit.
U ziet hier dus geen wolken.
Door de neerslagbeelden achter elkaar te presenteren kan een indruk worden verkregen omtrent de ontwikkeling van de neerslag, intensiteitverandering, trekrichting en treksnelheid.
 

 

 

 

 Vakantie in Julianadorp aan zee?
www.strand-poort.nl

Vakantie in TsjechiŽ?
www.berg-poort.nl