Weercijfers van Maandag 29 Maart 2010

 

datum:
Maximum Temperatuur:
Minimum Temperatuur:
Grasminimum:
Uurlijks Gemiddelde:
Neerslag (mm):
Neerslag (soort):

 2010-03-29  
 12.9  
 7.1  
 6.2  
 9.5  
 2.9  
 regen  

  Zonneschijnduur:
  Helder/zonloos:
  Windsnelheid(max) in m/s:
  Windrichting:
  Luchtdruk 07 uur (hpa):
  Luchtdruk 19 uur (hpa):
  Luchtvochtigheid (min):

 2.7
 helder
 7
 SSW
 1002
 1002
 59

 

Een mooie diaserie zien over het weer?
Informeer dan hier.

Johan Effing (C) & Albert Oude Nijhuis (C)


Aanvankelijk nog wat lichte regen maar vanmiddag ook droge perioden. Morgen en woensdag depressie weer met regen en vooral veel wind.

Losser 29 Maart 2010 08.25 uur.

De neerslaggebieden lijken de komende dagen volgens de berekeningen die vanochtend binnen kwamen niet met het zwaartepunt over ons gebied te trekken. Daardoor zou het aantal mm beperkt kunnen blijven. Dat wil nog niet zeggen dat er de komende dagen geen regen zal gaan vallen. Om dit mooi te bekijken die kan het beste even op dit adres klikken en dan op het kopje 3H- neerslag aan te gaan.

Om dit te kunnen volgen hebben we de professionele kaartjes (IMAU HIRLAM) eigenlijk niet nodig. Want deze zijn om onduidelijke redenen achter een wachtwoord verdwenen. Als men goed de weg weet op het Internet kan men het best zonder deze kaartjes doen. Al was het wel interessant om de banen van de buien in een wat grotere resolutie berekend te zien. We blijven een wisselvallige week tegemoet met vooral morgen temperaturen die iets boven normaal liggen. Woensdag donderdag wordt het dan frisser. De wisseling van luchtsoorten gaat met vrij veel wind en koude buien gepaard waar uit misschien wat winterse neerslag gaat vallen.

  Gisteravond zag ik op het weerwoordforum nog een foto met sneeuwresten in een sloot uit het Groningse land. Daarna ben ik even mijn archief Weerspiegels op zoek gegaan wat hoe hierover in het voorjaar van 1979 over heeft geschreven. Ouderen herinneren zich vast nog wel de zwaarste sneeuwstorm van de 20e eeuw uit februari 1979 Uit het juni nummer van dat jaar heb ik enkele paginaís gehaald waar het een en ander over de sneeuwresten uit die maand staat beschreven. Deze lente verliep erg koud. Begin mei sneeuwde het nog op enkele dagen en kwam het nog tot zware nachtvorst. Of de lente van 2010 ook te koud gaat verlopen dat weet ik niet. Een Amerikaanse berekening gaat er van uit dat de drie voorjaarsmaanden wel te koud gaan verlopen. Dit kan al niet helemaal meer uitkomen want maart lijkt iets boven de negatieve lijn uit te komen.

Gisteren heb ik aan het menu, links hiernaast iets veranderd. Ik heb Weeronline vervangen door de site Weerdirect. Deze site komt uit de Duitse stal van Weeronline maar dan zonder reclame. Het is een van de mooiste weersites die er te vinden is. Tot morgen, Johan Effing

(Zeer opvallend is de daling van de luchtvochtigheid in de tweede helft van de jaren negentig. Zou dit ook kunnen liggen dat men toen is begonnen met elektronische metingen?)

Het weer met de Paasdagen vanaf 1970

Webcam Paul Scholten Losser

Webcam Dinkel Bossinkbrug Drielandweg  Losser 
(Bron: Waterschap Regge Dinkel)

Meteogram voor Losser 

Weerplaza voorheen Weathernieuws 15 daagse verwachting Oost Ned.

Tien minuten waarnemingen Vliegbasis Twente

Link naar site MeteoConsult met radar beelden speciaal voor Losser en omgeving.


Vakantie weerwegwijzer voor Losser

Uitgebreide berekeningen 16 dagen vooruit Vliegbasis Twente (GFS plots)

Meteogram voor Gronau Westfalen (Kachelman)

Klik hier ook voor de buienradar
Gevoelstemperatuur. Buienradar

Laatste bewolkingbeeld. Sat 24.nl   
Actueel onweer en bewolking boven Europa  (Bron : Meteox)

Links naar de geschiedenis van het klootschieten.
De klootschieters wedstrijd tussen Oldenzaal en Ootmarsum in 1747
Vooruit Losser 2009- 2010 met competitie programma en aanvangstijden.

Weblog: Egbert van Hattem Journalistieke Producties
Weblog: Mariette Effing  KoorEnZo   
Koken met Carol Effing Hofstreek FM

Neerslagradar MeteoConsult ook met onweer

Neerslagradar Weerplaza met prognose

Hier oude buienradar, prognose met link en veel reclame

Weeroline  Losser pronose   Klik en vergelijk.

De neerslagbeelden worden samengesteld uit de waarnemingen van de KNMI-neerslagradar in De Bilt en Den Helder. De werking van een neerslagradar berust op het principe dat een gedeelte van de uitgezonden elektromagnetische straling door neerslagdeeltjes wordt teruggekaatst en weer in de radarinstallatie wordt opgevangen. De sterkte van de terugontvangen elektromagnetische straling is een maat voor de neerslagintensiteit. Het tijdverschil tussen het uitzenden en het ontvangen is een maat voor de plaats van de neerslag. Elke vijf minuten wordt uit de waarnemingen van de beide neerslagradars een beeld samengesteld. De neerslag wordt in een neerslagbeeld weergegeven met een aantal kleuren, die een indicatie zijn voor de neerslagintensiteit.
U ziet hier dus geen wolken.
Door de neerslagbeelden achter elkaar te presenteren kan een indruk worden verkregen omtrent de ontwikkeling van de neerslag, intensiteitverandering, trekrichting en treksnelheid.
 

 

 

 

 Vakantie in Julianadorp aan zee?
www.strand-poort.nl

Vakantie in TsjechiŽ?
www.berg-poort.nl