Weercijfers van Vrijdag 02 April 2010

 

datum:
Maximum Temperatuur:
Minimum Temperatuur:
Grasminimum:
Uurlijks Gemiddelde:
Neerslag (soort):
Zonneschijnduur:

 2010-04-02  
 13.4  
 2.7  
 1.6  
 8.4  
 droog  
 10.6  

  Helder/zonloos:
  Windsnelheid(max) in m/s:
  Windrichting:
  Luchtdruk 07 uur (hpa):
  Luchtdruk 19 uur (hpa):
  Luchtvochtigheid (min):
  :

 helder
 13
 S
 1012
 1008
 28
 

 

Een mooie diaserie zien over het weer?
Informeer dan hier.

Johan Effing (C) & Albert Oude Nijhuis (C)


Vandaag duidelijke weersverbetering. Morgen en paaszondag opnieuw onbestendiger. Weinig verandering in temperatuur.

Losser 2 April 2010 08.21 uur.

Een echte april grap is hier gisteren niet voorbij gekomen wel een flinke hagelbui met zware windstoten. Want tegen half drie gistermiddag schoot de wind hier uit naar 17 m/p/s. Dat is voor het binnenland toch een zware stoot. Dit onstuimige weer hadden we te danken dat de depressie wat verder naar het noorden trok. De wind draaide hierdoor meer naar het westen waardoor de buien met hagel ons ook konden bereiken. Rond de depressie circuleerde koude poollucht. Bij een afname van de wind en een langdurige opklaring daalde de temperatuur op de voormalige vliegbasis om 21.00 uur op 10 cm boven het gras al iets onder het vriespunt om later weer op te lopen.
Nu deze depressie zich verwijderd en opvult ligt er al weer een nieuwe klaar die van het zuidwesten uit ongeveer dezelfde route gaat volgen. Het uitermate onbestendige weer met af en toe veel wind en regen houdt daarom aan. Daarbij lijkt het weer dat we hebben gehad zoals de verwachtingen er nu uitzien voor de komende dagen veel op elkaar. Vandaag blijft het meest droog, terwijl morgen en paaszondag de regenkansen groot zijn. Maandag hebben we dan ongeveer het zelfde weer als vandaag. De temperaturen blijven ongeveer rond de normale waarden schommelen van een graad of tien.

Toch waren er vanmorgen op de weerkaarten wel wat lichtpuntjes te zien. In de uitvoer zien we steeds hogedrukgebieden opduiken die een einde zouden kunnen maken aan het wisselvalige fase waarin we ons nu bevinden. Maar deze systemen worden bij elke run weerkaarten net ergens anders berekend. Vanmorgen zagen we het ten noorden van ons geprojecteerd. Echt van die  schrale droge varianten zoals die bijna in elk voorjaar wel eens willen voorkomen. Tot morgen. Johan Effing

Gisteren zag ik in de nieuwsbrief geschiedenis die hier elke week van de VPRO binnenkomt een link staan naar filmbeelden uit 1921 over het klootschieten. Op de pagina heeft de VPRO ook een link gemaakt naar een van mijn paginaís over de geschiedenis van het klootschieten in Losser. Toch wel leuk dat een van de omroepen de site van weerstation Losser weet te vinden al gaat dit niet over het weer. Filmbeelden klootschieten Denekamp uit 1921 ( Bron: VPRO)

Nieuws rond het El Nino fenomeen  (Bron:Ton Maas)

Het weer met de Paasdagen vanaf 1970

Webcam Paul Scholten Losser

Webcam Dinkel Bossinkbrug Drielandweg  Losser 
(Bron: Waterschap Regge Dinkel)

Meteogram voor Losser 

Weerplaza voorheen Weathernieuws 15 daagse verwachting Oost Ned.

Tien minuten waarnemingen Vliegbasis Twente

Link naar site MeteoConsult met radar beelden speciaal voor Losser en omgeving.


Vakantie weerwegwijzer voor Losser

Uitgebreide berekeningen 16 dagen vooruit Vliegbasis Twente (GFS plots)

Meteogram voor Gronau Westfalen (Kachelman)

Klik hier ook voor de buienradar
Gevoelstemperatuur. Buienradar

Laatste bewolkingbeeld. Sat 24.nl   
Actueel onweer en bewolking boven Europa  (Bron : Meteox)

Links naar de geschiedenis van het klootschieten.
De klootschieters wedstrijd tussen Oldenzaal en Ootmarsum in 1747
Vooruit Losser 2009- 2010 met competitie programma en aanvangstijden.

Weblog: Egbert van Hattem Journalistieke Producties
Weblog: Mariette Effing  KoorEnZo   
Koken met Carol Effing Hofstreek FM

Neerslagradar MeteoConsult ook met onweer

Neerslagradar Weerplaza met prognose

Hier oude buienradar, prognose met link en veel reclame

Weeroline  Losser pronose   Klik en vergelijk.

De neerslagbeelden worden samengesteld uit de waarnemingen van de KNMI-neerslagradar in De Bilt en Den Helder. De werking van een neerslagradar berust op het principe dat een gedeelte van de uitgezonden elektromagnetische straling door neerslagdeeltjes wordt teruggekaatst en weer in de radarinstallatie wordt opgevangen. De sterkte van de terugontvangen elektromagnetische straling is een maat voor de neerslagintensiteit. Het tijdverschil tussen het uitzenden en het ontvangen is een maat voor de plaats van de neerslag. Elke vijf minuten wordt uit de waarnemingen van de beide neerslagradars een beeld samengesteld. De neerslag wordt in een neerslagbeeld weergegeven met een aantal kleuren, die een indicatie zijn voor de neerslagintensiteit.
U ziet hier dus geen wolken.
Door de neerslagbeelden achter elkaar te presenteren kan een indruk worden verkregen omtrent de ontwikkeling van de neerslag, intensiteitverandering, trekrichting en treksnelheid.
 

 

 

 

 Vakantie in Julianadorp aan zee?
www.strand-poort.nl

Vakantie in TsjechiŽ?
www.berg-poort.nl