Weercijfers van Donderdag 22 April 2010

 

datum:
Maximum Temperatuur:
Minimum Temperatuur:
Grasminimum:
Uurlijks Gemiddelde:
Neerslag (soort):
Zonneschijnduur:

 2010-04-22  
 11.8  
 -0.9  
 -6.5  
 5.6  
 droog  
 11.3  

  Helder/zonloos:
  Windsnelheid(max) in m/s:
  Windrichting:
  Luchtdruk 07 uur (hpa):
  Luchtdruk 19 uur (hpa):
  Luchtvochtigheid (min):
  :

 helder
 7
 N
 1018
 1014
 25
 

 

Een mooie diaserie zien over het weer?
Informeer dan hier.

Johan Effing (C) & Albert Oude Nijhuis (C)


Vandaag het begin van eens weersverbetering die wel eens tot Koninginnedag zou kunnen aanhouden!

Losser 22 April 2010 08.10 uur.

Na 12 dagen zonder meetbare neerslag is er gisteren uit verschillende lichte regen en hagelbuitjes een meetbare hoeveelheid neerslag van 0.4 mm naar beneden gekomen. Dat betekend dat deze droogte periode hier langs de oostgrens niet kan uitgroeien van een echte droogte periode van 20 dagen. De laatste echte droogte periode kwam voor in 2007 en duurde van 8 april tot 7 mei. Dit is de langste periode geweest zonder meetbare neerslag die ik mijn archief heb staan.

In het noorden van het land heeft men in sommige buien zelfs wat sneeuwvlokken zien vallen. Het is toch verbazingwekkend dat je dit al dagen geleden in sommige computer modellen hebt kunnen zien staan. Daar kwam nog bij dat op het platteland de temperatuur op sommige plaatsen niet boven 10 graden uit kwam. Voeg daarbij nog de krachtige noordwester dan is dit denk ik voor het gevoel toch wel een van de koudste dagen van deze april maand geweest.

Vanaf vandaag gaat het crescendo met het weer. De buien en de krachtige wind gaan er vandaag al uit en vanaf morgen gaan we een wat langere periode van heerlijke lente temperaturen tegemoet. Deze zou wel eens kunnen aanhouden tot Koninginnedag zoals van morgen sommige weerkaarten suggereerden. Daarna tekent zich vaag een periode met koeler weer af. Maar dan zitten we al in het begin van de maand mei. Het is alleen jammer dat de huidige droogte tot dan lijkt voort te duren. Want dan had ik kunnen schrijven over supergroeizaam weer.

Gisteren heb ik een andere computer besteld met het nieuwe besturingsprogramma Windows 7 Het zal nog een hel klus worden om daarmee deze hompage vlot te kunnen blijven bedienen omdat ik dit tot nu toe deed met vrij oude programmaís. Voor het oude meteo Dos programma waar een waarnemingsreeks op staat vanaf 1 januari 1867 tot vandaag dat op XP nog redelijk wilde draaien lijkt onder dit besturingssysteem helemaal geen plaats meer te zijn. Hier heb ik vaker wat over geschreven. Maar er lijkt niemand te zijn die dit kan of wil ombouwen naar een modern programma. Het zou toch jammer zijn dat dit bij het groffe vuil terecht komt. Tot morgen, Johan Effing

Voor wat het waard is:Probabilistische prognoses van temperatuur en neerslag in RUSLAND de vegetatie periode (april-september) 2010  Google translate inschakelen.

Maxima in een deel van Afrika en het Midden Oosten (Bron:Orgimet)

Geweldige foto reportage uit IJsland

Duidelijke webcam beelden IJslandse vulkaan

Gevolgen vulkaanuitbarstingen honderden jaren gelden

Webcam Paul Scholten Losser

Webcam Dinkel Bossinkbrug Drielandweg  Losser 
(Bron: Waterschap Regge Dinkel)

Meteogram voor Losser 

Weerplaza voorheen Weathernieuws 15 daagse verwachting Oost Ned.

Tien minuten waarnemingen Vliegbasis Twente

Link naar site MeteoConsult met radar beelden speciaal voor Losser en omgeving.


Vakantie weerwegwijzer voor Losser

Uitgebreide berekeningen 16 dagen vooruit Vliegbasis Twente (GFS plots)

Meteogram voor Gronau Westfalen (Kachelman)

Klik hier ook voor de buienradar
Gevoelstemperatuur. Buienradar

Laatste bewolkingbeeld. Sat 24.nl   
Actueel onweer en bewolking boven Europa  (Bron : Meteox)

Links naar de geschiedenis van het klootschieten.
De klootschieters wedstrijd tussen Oldenzaal en Ootmarsum in 1747
Vooruit Losser 2009- 2010 met competitie programma en aanvangstijden.

Weblog: Egbert van Hattem Journalistieke Producties
Weblog: Mariette Effing  KoorEnZo   
Koken met Carol Effing Hofstreek FM

Neerslagradar MeteoConsult ook met onweer

Neerslagradar Weerplaza met prognose

Hier oude buienradar, prognose met link en veel reclame

De neerslagbeelden worden samengesteld uit de waarnemingen van de KNMI-neerslagradar in De Bilt en Den Helder. De werking van een neerslagradar berust op het principe dat een gedeelte van de uitgezonden elektromagnetische straling door neerslagdeeltjes wordt teruggekaatst en weer in de radarinstallatie wordt opgevangen. De sterkte van de terugontvangen elektromagnetische straling is een maat voor de neerslagintensiteit. Het tijdverschil tussen het uitzenden en het ontvangen is een maat voor de plaats van de neerslag. Elke vijf minuten wordt uit de waarnemingen van de beide neerslagradars een beeld samengesteld. De neerslag wordt in een neerslagbeeld weergegeven met een aantal kleuren, die een indicatie zijn voor de neerslagintensiteit.
U ziet hier dus geen wolken.
Door de neerslagbeelden achter elkaar te presenteren kan een indruk worden verkregen omtrent de ontwikkeling van de neerslag, intensiteitverandering, trekrichting en treksnelheid.
 

 

 

 

 Vakantie in Julianadorp aan zee?
www.strand-poort.nl

Vakantie in TsjechiŽ?
www.berg-poort.nl