Weercijfers van Vrijdag 07 Mei 2010

 

datum:
Maximum Temperatuur:
Minimum Temperatuur:
Grasminimum:
Uurlijks Gemiddelde:
Neerslag (mm):
Neerslag (soort):

 2010-05-07  
 8.7  
 4.1  
 3.9  
 6.5  
 6.8  
 regen  

  Helder/zonloos:
  Windsnelheid(max) in m/s:
  Windrichting:
  Luchtdruk 07 uur (hpa):
  Luchtdruk 19 uur (hpa):
  Luchtvochtigheid (min):
  :

 zonloos
 8
 N
 1005
 1005
 51
 

 

Een mooie diaserie zien over het weer?
Informeer dan hier.

Johan Effing (C) & Albert Oude Nijhuis (C)


Bijzonder kil weer met nu en dan wat regen of motregen. De verdere vooruitzichten wijzen nog niet op een omslag naar hogere temperaturen.

Losser 7 Mei 2010 08.32 uur.

Hoe zou je vandaag moeten beginnen als je van een klant de opdracht hebt meegekregen een weer praatje zo positief mogelijk te brengen. Zoals dat uit de commerciŽle hoek wordt verwacht. Zou je daar dan in kunnen zetten dat het op Hemelvaart ochtend, volgende week donderdag, enkele graden zou kunnen vriezen zoals ik dat vanmorgen heb gezien. En dat er voorlopig nog geen eind komt aan het veel te koude meiweer. Misschien mogen we nog blij zijn dat dit nog kan, nu je nog steeds berichten onder ogen krijgt dat de temperatuur mondiaal verder omhoog lijkt te gaan.

Uit de grote hoeveelheid berichten die ik heb binnengekregen werd er nogal verbaasd gereageerd dat er tussen de gestaag neervallende regen een sneeuwvlok zou kunnen zitten. In het verleden is het meerdere keren voorgekomen dat het in mei heeft gesneeuwd. Wie dit eens op zou willen zoeken die kan hier klikken. Naar de elfde kolom gaan en naar beneden scrollen. Dan komen we bij mei 1979 uit. Het heeft toen in de eerste decade van mei op vier dagen sneeuw gevallen. En het 24 uur gemiddelde bedroeg toen maar 5.9 graden. Dat is nog een heel stuk frisser dan we nu beleven. Gisteravond stond over de eerste zes dagen van deze maand op 7.8 graden. Het was toen nog ruin 3 graden kouder. Als we dit vergelijken met de eerste 10 dagen van het jaar 1990 dan zien we immens grote verschillen. In 1990 had de eerste decade van mei een 24 uur gemiddelde van 17.4 graden. Dat was ruim 10 graden warmer dan in 1979  Ook mei 1957 had een zeer koude start

Ook in de eerste helft mei van het jaar 2000 van de vuurwerkramp hadden we weer dat haaks staat op met wat we nu beleven.

Nu laten we de grote verschillen in het mei weer achter ons en gaan over naar de actualiteit. Vandaag het een groot deel van de dag nog een beetje regen waarbij we de zon waarschijnlijk niet te zien krijgen. Het regengebied verpietert en trekt naar het westen weg. Morgen volgt er waarschijnlijk een droge dag waarbij aarzelend de zon ook weer te voorschijn komt. De verdere vooruitzichten wijzen op het aanhouden van het veel te koude meiweer. De mooie warme kaarten van gisteren waren vanmorgen helaas weer verdwenen. We zullen dus nog een poosje geduld moeten hebben eer de temperaturen flink omhoog gaan. Tot morgen, Johan Effing

Het zeer bijzondere weer in Spanje van de laatste dagen klik op de links. 
Bron: Ton Maas weergenoten

Nieuwe animatie aspluim  Bron: Eumetsat

Animatie luchtdruk en neerslaggebieden Rusland en Europa (Bron: Rusland)

Hoge golven en sneeuw teisteren Zuid- Frankrijk

Arctische temperaturen boven het gemiddelde


 

Webcam Paul Scholten Losser

Webcam Dinkel Bossinkbrug Drielandweg  Losser 
(Bron: Waterschap Regge Dinkel)

Meteogram voor Losser 

Weerplaza voorheen Weathernieuws 15 daagse verwachting Oost Ned.

Tien minuten waarnemingen Vliegbasis Twente

Link naar site MeteoConsult met radar beelden speciaal voor Losser en omgeving.


Vakantie weerwegwijzer voor Losser

Uitgebreide berekeningen 16 dagen vooruit Vliegbasis Twente (GFS plots)

Meteogram voor Gronau Westfalen (Kachelman)

Klik hier ook voor de buienradar
Gevoelstemperatuur. Buienradar

Laatste bewolkingbeeld. Sat 24.nl   
Actueel onweer en bewolking boven Europa  (Bron : Meteox)

Links naar de geschiedenis van het klootschieten.
De klootschieters wedstrijd tussen Oldenzaal en Ootmarsum in 1747
Vooruit Losser 2009- 2010 met competitie programma en aanvangstijden.

Weblog: Egbert van Hattem Journalistieke Producties
Weblog: Mariette Effing  KoorEnZo   
Koken met Carol Effing Hofstreek FM

Neerslagradar MeteoConsult ook met onweer

Neerslagradar Weerplaza met prognose

Hier oude buienradar, prognose met link en veel reclame

De neerslagbeelden worden samengesteld uit de waarnemingen van de KNMI-neerslagradar in De Bilt en Den Helder. De werking van een neerslagradar berust op het principe dat een gedeelte van de uitgezonden elektromagnetische straling door neerslagdeeltjes wordt teruggekaatst en weer in de radarinstallatie wordt opgevangen. De sterkte van de terugontvangen elektromagnetische straling is een maat voor de neerslagintensiteit. Het tijdverschil tussen het uitzenden en het ontvangen is een maat voor de plaats van de neerslag. Elke vijf minuten wordt uit de waarnemingen van de beide neerslagradars een beeld samengesteld. De neerslag wordt in een neerslagbeeld weergegeven met een aantal kleuren, die een indicatie zijn voor de neerslagintensiteit.
U ziet hier dus geen wolken.
Door de neerslagbeelden achter elkaar te presenteren kan een indruk worden verkregen omtrent de ontwikkeling van de neerslag, intensiteitverandering, trekrichting en treksnelheid.
 

 

 

 

 Vakantie in Julianadorp aan zee?
www.strand-poort.nl

Vakantie in TsjechiŽ?
www.berg-poort.nl