Weercijfers van Zondag 09 Mei 2010

 

datum:
Maximum Temperatuur:
Minimum Temperatuur:
Grasminimum:
Uurlijks Gemiddelde:
Neerslag (soort):
Zonneschijnduur:

 2010-05-09  
 12.4  
 2.5  
 -1  
 8.3  
 droog  
 2.6  

  Helder/zonloos:
  Windsnelheid(max) in m/s:
  Windrichting:
  Luchtdruk 07 uur (hpa):
  Luchtdruk 19 uur (hpa):
  Luchtvochtigheid (min):
  :

 helder
 8
 N
 1009
 1008
 68
 

 

Een mooie diaserie zien over het weer?
Informeer dan hier.

Johan Effing (C) & Albert Oude Nijhuis (C)


Krijgen we vanmiddag eindelijk het meizonnetje weer eens te zien?

Losser 9 Mei 2010 08.32 uur.

Er is hier tot gisteren deze maand 21.5 mm van de 55.8 mm die normaal is mei naar beneden gekomen. http://www.weerstationlosser.nl/index.php?pid=4 Voor de meteorologische lente (begin maart tot eind april) is dit normaal 168 mm hiervan is tot gisteren 118 mm naar beneden gekomen. http://www.weerstationlosser.nl/index.php?pid=85 De gevallen neerslagtotalen vertonen eigenlijk tot nu toe geen grote afwijkingen. En toch mag er vooral op de hoge zandgronden nog wel wat neerslag vallen, want de pas geploegde grond op de hoge akkers zagen er gistermiddag nogal droog uit. Of dit ook gaat gebeuren is nog niet helemaal zeker. Want zolang de stroming in de atmosfeer helaas noord tot noordwestelijk blijft zou het met de neerslag nog wel eens mee kunnen vallen. Wie de neerslagverwachting in een Loop eens wil bekijken die kan op loop klikken. Een normale link maken naar deze animatie - verwachting dat kan ik helaas niet maken. Op deze animatie is eveneens mooi te zien of het met Hemelwaarts droog zou kunnen blijven.

Ook vandaag lijkt de zon het moeilijk te krijgen. Ook gisteren en eergisteren had de zon het al moeilijk. Misschien dat gisteren de zon hier en daar gistermiddag heel even te voorschijn is gekomen. Voorlopig lijkt er aan het veel te koele weer voor deze meimaand nog geen eind te komen. De algemene luchtdruk verdeling blijft voor ons voorlopig op een zeer ongunstige wijze geblokkeerd zodat dat koude lucht afkomstig van de poolstreken ons steeds kan bereiken. Misschien gaan we wel een maand beleven met een heel grote afwijking naar beneden zoals we dat de laatste jaren niet mee hebben meegemaakt.

Op de weerkaarten zien we voortdurend grote hoeveelheden warme lucht over Oost- Europa naar het noorden stromen. Heel even heeft het er naar uitgezien dat deze warmte ons via een omweg met een noordoosten wind zou kunnen bereiken maar deze mogelijkheid is nu ook van het weertoneel verdwenen. Morgen kijken we verder hoe deze negatieve spiraal van het weer zich verder gaat ontwikkelen.

Vanmorgen gaan we de laatste wedstrijd spelen van de klootschieters competitie in de vorm van een degradatie wedstrijd. Beide zestallen willen volgend jaar graag een klasse lager spelen om niet bijna elke zondag te hoeven verliezen. Kan nog een heel leuke morgen worden. Moeder gaat dan alleen met de kinderen en kleinkinderen Moederdag vieren. Tot morgen, Johan Effing

Vulkaan en het noorderlicht

Het weer met Moederdag vanaf 1970

Zuiden en midden Rusland bijna heet  Bron: Meteonostie. ru

Volop zomer in Oost - Europa

Moskou vandaag richting 30 graden! Bron: Meteonostie. ru

Duidelijke webcam beelden IJslandse vulkaan


 

Webcam Paul Scholten Losser

Webcam Dinkel Bossinkbrug Drielandweg  Losser 
(Bron: Waterschap Regge Dinkel)

Meteogram voor Losser 

Weerplaza voorheen Weathernieuws 15 daagse verwachting Oost Ned.

Tien minuten waarnemingen Vliegbasis Twente

Link naar site MeteoConsult met radar beelden speciaal voor Losser en omgeving.


Vakantie weerwegwijzer voor Losser

Uitgebreide berekeningen 16 dagen vooruit Vliegbasis Twente (GFS plots)

Meteogram voor Gronau Westfalen (Kachelman)

Klik hier ook voor de buienradar
Gevoelstemperatuur. Buienradar

Laatste bewolkingbeeld. Sat 24.nl   
Actueel onweer en bewolking boven Europa  (Bron : Meteox)

Links naar de geschiedenis van het klootschieten.
De klootschieters wedstrijd tussen Oldenzaal en Ootmarsum in 1747
Vooruit Losser 2009- 2010 met competitie programma en aanvangstijden.

Weblog: Egbert van Hattem Journalistieke Producties
Weblog: Mariette Effing  KoorEnZo   
Koken met Carol Effing Hofstreek FM

Neerslagradar MeteoConsult ook met onweer

Neerslagradar Weerplaza met prognose

Hier oude buienradar, prognose met link en veel reclame

De neerslagbeelden worden samengesteld uit de waarnemingen van de KNMI-neerslagradar in De Bilt en Den Helder. De werking van een neerslagradar berust op het principe dat een gedeelte van de uitgezonden elektromagnetische straling door neerslagdeeltjes wordt teruggekaatst en weer in de radarinstallatie wordt opgevangen. De sterkte van de terugontvangen elektromagnetische straling is een maat voor de neerslagintensiteit. Het tijdverschil tussen het uitzenden en het ontvangen is een maat voor de plaats van de neerslag. Elke vijf minuten wordt uit de waarnemingen van de beide neerslagradars een beeld samengesteld. De neerslag wordt in een neerslagbeeld weergegeven met een aantal kleuren, die een indicatie zijn voor de neerslagintensiteit.
U ziet hier dus geen wolken.
Door de neerslagbeelden achter elkaar te presenteren kan een indruk worden verkregen omtrent de ontwikkeling van de neerslag, intensiteitverandering, trekrichting en treksnelheid.
 

 

 

 

 Vakantie in Julianadorp aan zee?
www.strand-poort.nl

Vakantie in TsjechiŽ?
www.berg-poort.nl