Weercijfers van Vrijdag 14 Mei 2010

 

datum:
Maximum Temperatuur:
Minimum Temperatuur:
Grasminimum:
Uurlijks Gemiddelde:
Neerslag (soort):
Zonneschijnduur:

 2010-05-14  
 12  
 3.7  
 1.6  
 8.2  
 droog  
 0.5  

  Helder/zonloos:
  Windsnelheid(max) in m/s:
  Windrichting:
  Luchtdruk 07 uur (hpa):
  Luchtdruk 19 uur (hpa):
  Luchtvochtigheid (min):
  :

 helder
 6
 N
 1012
 1011
 54
 

 

Een mooie diaserie zien over het weer?
Informeer dan hier.

Johan Effing (C) & Albert Oude Nijhuis (C)


Ook vandaag weinig zon. Langs de oostgrens kans op wat gespetter. Morgen en zondag iets minder koud als de zon weer gaat mee doen.

Losser 14 Mei 2010 08.01 uur.

Vanmorgen zeer boeiende weerkaarten die de aandacht trokken. Een gordel van hogedrukgebieden was op de kaarten te zien van Noord SiberiŽ via Spitsbergen naar Groenland en een soort navelstreng van lagedrukgebieden over het oostelijke Noordzee gebied en Duitsland naar het westelijke gedeelte van de Middellandse zee. Aan de oostflank van deze depressie baan stroomt al dagenlang warme lucht naar het noorden die boven Noord Rusland wat afbuigt naar noord Finland. En daar in aanraking komt met de overgebleven resten van het sneeuwdek van de afgelopen winter en het ijs van het noordelijke gedeelte van de Botnische golf dat op sommige plaatsen nog een dikte heeft van bijna een halve meter. In deze zeer bijzondere luchtdrukverdeling lijkt de komende dagen niet nog veel verandering te komen.

De afgelopen nacht heft het grootste deel van Nederland geluk gehad dat de opklaringen zich niet hebben uitbreidt tot over het hele land. Anders had het in grote delen van het land tot zeer schadelijke nachtvorst kunnen komen. Ook hier in het oosten hing veel bewolking. Het was dan ook vreemd om vanmorgen in het nieuwsbulletin van half zeven van de NOS te horen later in het oosten meer bewolking. Misschien werd hiermee een klein neerslaggebiedje bedoeld dat net ten oosten van de oostgrens naar het noorden trekt.

Als ik nu naar het oosten kijk zie ik inderdaad een pakket zeer zware bewolking hangen. Hieruit zou in de loop van de morgen wat uit kunnen spetteren. Het is te hopen dat de zon vandaag nog even mee gaat doen. Als dit niet gebeurd dan gaan we het fenomeen beleven van drie zonloze dagen achter elkaar in mei, normaal de zonnigste maand van het jaar. In totaal heeft mei nu al vijf zonloze dagen gehad tegen normaal drie.

Morgen beginnen we aan de tweede helft van mei en we mogen toch wel verwachten dat deze minder koud gaat verlopen dan de eerst heft van mei. De temperaturen gaan wel wat omhoog maar wanneer het tot een eerste warme dag +20 zou kunnen komen daar was vanmorgen nog niet veel van te zien. Tot morgen, Johan Effing

Wereldkampioenschappen klootschieten 2010

Zeldzame foto's uit Rusland tijdens de 2e wereldoorlog  (Google translate activer

Zoetwater als deksel op het Noord-Atlantisch oceaanwater  (Kennislink)

Duidelijke webcam beelden IJslandse vulkaan

Webcam Paul Scholten Losser

Webcam Dinkel Bossinkbrug Drielandweg  Losser 
(Bron: Waterschap Regge Dinkel)

Meteogram voor Losser 

Weerplaza voorheen Weathernieuws 15 daagse verwachting Oost Ned.

Tien minuten waarnemingen Vliegbasis Twente

Link naar site MeteoConsult met radar beelden speciaal voor Losser en omgeving.


Vakantie weerwegwijzer voor Losser

Uitgebreide berekeningen 16 dagen vooruit Vliegbasis Twente (GFS plots)

Meteogram voor Gronau Westfalen (Kachelman)

Klik hier ook voor de buienradar
Gevoelstemperatuur. Buienradar

Laatste bewolkingbeeld. Sat 24.nl   
Actueel onweer en bewolking boven Europa  (Bron : Meteox)

Links naar de geschiedenis van het klootschieten.
De klootschieters wedstrijd tussen Oldenzaal en Ootmarsum in 1747
Vooruit Losser 2009- 2010 met competitie programma en aanvangstijden.

Weblog: Egbert van Hattem Journalistieke Producties
Weblog: Mariette Effing  KoorEnZo   
Koken met Carol Effing Hofstreek FM

Neerslagradar MeteoConsult ook met onweer

Neerslagradar Weerplaza met prognose

Hier oude buienradar, prognose met link en veel reclame

De neerslagbeelden worden samengesteld uit de waarnemingen van de KNMI-neerslagradar in De Bilt en Den Helder. De werking van een neerslagradar berust op het principe dat een gedeelte van de uitgezonden elektromagnetische straling door neerslagdeeltjes wordt teruggekaatst en weer in de radarinstallatie wordt opgevangen. De sterkte van de terugontvangen elektromagnetische straling is een maat voor de neerslagintensiteit. Het tijdverschil tussen het uitzenden en het ontvangen is een maat voor de plaats van de neerslag. Elke vijf minuten wordt uit de waarnemingen van de beide neerslagradars een beeld samengesteld. De neerslag wordt in een neerslagbeeld weergegeven met een aantal kleuren, die een indicatie zijn voor de neerslagintensiteit.
U ziet hier dus geen wolken.
Door de neerslagbeelden achter elkaar te presenteren kan een indruk worden verkregen omtrent de ontwikkeling van de neerslag, intensiteitverandering, trekrichting en treksnelheid.
 

 

 

 

 Vakantie in Julianadorp aan zee?
www.strand-poort.nl

Vakantie in TsjechiŽ?
www.berg-poort.nl