Weercijfers van Donderdag 03 Juni 2010

 

datum:
Maximum Temperatuur:
Minimum Temperatuur:
Grasminimum:
Uurlijks Gemiddelde:
Neerslag (soort):
Zonneschijnduur:

 2010-06-03  
 22.3  
 6.2  
 0.8  
 15.8  
 droog  
 15.2  

  Helder/zonloos:
  Windsnelheid(max) in m/s:
  Windrichting:
  Luchtdruk 07 uur (hpa):
  Luchtdruk 19 uur (hpa):
  Luchtvochtigheid (min):
  :

 helder
 11
 N
 1021
 1018
 36
 

 

Een mooie diaserie zien over het weer?
Informeer dan hier.

Johan Effing (C) & Albert Oude Nijhuis (C)


Prachtig voorzomer weer. Maximum vanmiddag ruim boven 20 graden.

Losser 3 Juni 2010 08.27 uur.

Vanmorgen klikte ik onverwacht op een oude link die hier al jaren in de favorieten staat. Wat was er te lezen op deze site die gebrekkig door Google translate uit het Engels naar het Nederlands werd vertaald. Men verwacht ook in Engeland geen echte 'barbecue zomer' Je hoort en leest het bijna overal dat men in het algemeen is niet erg optimistisch is over het verloop van de komende zomer. Als we even terugkijken naar de eerste vijf maanden van dit jaar dan heeft 2010 al een flinke achterstand opgelopen in het langjarig gemiddelde. Op de site van MeteoConsult zag ik vanmorgen ook al een leuk artikel staan waar men dieper op deze achterstand in gaat. Men vraagt zich dit artikel terecht af of de natuur in staat is deze achterstand weer in te halen.

Wie de weerkaarten van vanmorgen heeft bekeken die kan zien dat de zomer van 2010 na het weekend de weg inslaat van wisselvallig zomerweer weer. Waarbij de temperatuur moeite heeft om in de namiddag boven 20 graden uit te komen. We moeten daarom de komende dagen maar extra van deze mooie fase gaan genieten. Een groot sterk hogedrukgebied bij de Azoren lijkt samen met een soort kerkhof van lagedrukgebieden in het Noordzeegebied de komende tijd het heft in handen te nemen. Het lijkt voorlopig een klassieke aanloop te worden naar echt wisselvallig zomerweer. Een gunstige bijkomstigheid kan zijn dat door de klimaatverandering van de laatste tientallen jaren het zomergemiddelde toch een graad hoger uitkomt dan in de matige zomers uit het verleden. Waardoor we misschien een heel groeizame zomer tegemoet gaan.

Nog steeds ben ik aan het uitproberen een juiste weg te vinden in de nieuwe programmaís op de nieuwe computer. Gisteren ben ik in een adresboek een ongelofelijke hoeveelheid oude E-mailadressen tegengekomen. Heb daarom het hele adresboek van de oude computer maar weer in de prullenbak gedumpt. Het lijkt me het beste om langzaam weer een nieuw adressen bestand op te bouwen. Vandaag gaat de ontdekkingsreis door de nieuwe programmaís verder dat toch wel een beetje koste gaat van de aandacht voor het weer. Allemaal een fijne dag. Pas een beetje op voor de zon, want deze gaat vandaag en morgen bijzonder fel schijnen. Zonkracht heet dat met een nieuw woord. Johan Effing.

Neerslag afgelopen 24 uur midden Europa

Verwachtingen en waarnemingen van het weer Johannesburg Zuid-Afrika.

http://www.keesfloor.nl/artikelen/satmet.htm

Drie eeuwen mei (KNMI)

Webcam Paul Scholten Losser

Webcam Dinkel Bossinkbrug Drielandweg  Losser 
(Bron: Waterschap Regge Dinkel)

Meteogram voor Losser 

Weerplaza voorheen Weathernieuws 15 daagse verwachting Oost Ned.

Tien minuten waarnemingen Vliegbasis Twente

Link naar site MeteoConsult met radar beelden speciaal voor Losser en omgeving.


Vakantie
weerwegwijzer voor Losser

Uitgebreide berekeningen 16 dagen vooruit Vliegbasis Twente (GFS plots)

Meteogram voor Gronau Westfalen (Kachelman)

Klik hier ook voor de buienradar
Gevoelstemperatuur. Buienradar

Laatste bewolkingbeeld. Sat 24.nl   
Actueel onweer en bewolking boven Europa  (Bron: Meteox)

Links naar de geschiedenis van het klootschieten.
De klootschieters wedstrijd tussen Oldenzaal en Ootmarsum in 1747
Vooruit Losser 2009- 2010 met competitie programma en aanvangstijden.

Weblog: Egbert van Hattem Journalistieke Producties
Weblog: Mariette Effing  KoorEnZo   
Koken met Carol Effing Hofstreek FM

Neerslagradar MeteoConsult ook met onweer

Neerslagradar Weerplaza met prognose

Hier oude buienradar, prognose met link en veel reclame

De neerslagbeelden worden samengesteld uit de waarnemingen van de KNMI-neerslagradar in De Bilt en Den Helder. De werking van een neerslagradar berust op het principe dat een gedeelte van de uitgezonden elektromagnetische straling door neerslagdeeltjes wordt teruggekaatst en weer in de radarinstallatie wordt opgevangen. De sterkte van de terugontvangen elektromagnetische straling is een maat voor de neerslagintensiteit. Het tijdverschil tussen het uitzenden en het ontvangen is een maat voor de plaats van de neerslag. Elke vijf minuten wordt uit de waarnemingen van de beide neerslagradars een beeld samengesteld. De neerslag wordt in een neerslagbeeld weergegeven met een aantal kleuren, die een indicatie zijn voor de neerslagintensiteit.
U ziet hier dus geen wolken.
Door de neerslagbeelden achter elkaar te presenteren kan een indruk worden verkregen omtrent de ontwikkeling van de neerslag, intensiteitverandering, trekrichting en treksnelheid.
 

 

 

 

 Vakantie in Julianadorp aan zee?
www.strand-poort.nl

Vakantie in TsjechiŽ?
www.berg-poort.nl