Weercijfers van Maandag 07 Juni 2010

 

datum:
Maximum Temperatuur:
Minimum Temperatuur:
Grasminimum:
Uurlijks Gemiddelde:
Neerslag (mm):
Neerslag (soort):

 2010-06-07  
 19.7  
 10  
 8.1  
 15.5  
 0.3  
 regen  

  Zonneschijnduur:
  Helder/zonloos:
  Windsnelheid(max) in m/s:
  Windrichting:
  Luchtdruk 07 uur (hpa):
  Luchtdruk 19 uur (hpa):
  Luchtvochtigheid (min):

 3.1
 helder
 14
 W
 1007
 1009
 59

 

Een mooie diaserie zien over het weer?
Informeer dan hier.

Johan Effing (C) & Albert Oude Nijhuis (C)


Droog en een langzaam in kracht afnemende westenwind. De temperatuur zal niet veel boven 20 graden uitkomen.

Losser 7 Juni 2010 08.32 uur.

Toen gistermiddag duidelijk werd dat het onweersfront dat zich boven Frankrijk zo explosief ontwikkelde toch in betekenis afnemend over ons gebied zou gaan trekken zal er heel wat keren zijn ingelogd op de site van buienradar. Als je een jaar of vijf geleden op een dag als gisteren bij kennissen op bezoek ging die nog geen snelle internet verbinding hadden met daaraan gekoppeld een snelle computer was je afhankelijk van wat weerberichten op de radio. Maar nu zie de mensen die gistermiddag wilden gaan barbecueŽn steeds maar weer naar de laptop rennen om te kijken hoe laat het onweersfront onze streek zou kunnen bereiken. Toch wel een leuke ontwikkeling.

Het is gistermiddag gelukkig allemaal heel erg meegevallen. Onweer heb ik in Losser en Enschede niet gehoord. Wel is er hier langs de oostgrens gisteravond enkele tienden van mm regen gevallen. Toen we gisteravond naar huis reden na een half dagje uit bij een van de kinderen meende ik in oostelijke richting toch nog een bliksemschicht te hebben gezien. Dit was dan toch een beetje het slot van een prachtige weerdag waarbij hier in de bebouwde kom gistermiddag een temperatuur werd bereikt van ruim 29 graden. De vliegbasis Twente scoorde 28.2 graden en had daardoor een flink aandeel dat het warmtegetal iets omhoog is gegaan.

Schreef ik verleden week al dat West Europa een beetje een depressie kerkhof zou kunnen worden. Dit beeld blijft toch een beetje bestaan want van een sterke westelijke stroming in de atmosfeer is nog steeds geen sprake. In het midden van de week gaat de wind zelfs voor enkele dagen weer naar oostelijke richtingen om door een lage drukgebied ten zuiden van Engeland. Daardoor zou de temperatuur weer richting 25 graden kunnen gaan. De atmosfeer weet nog steeds niet welke kant het opgaat. De voorlopige computer berekeningen komen toch steeds weer uit op koele variant waarbij er regen van betekenis kan gaan vallen.

Weerbelangstellenden die gewend waren elke avond een weerrapport van mij te ontvangen zullen nog even geduld moeten hebben want ik heb nog steeds niet de juiste instellingen van Microsoft Outlook gevonden. Want om elk adres apart aan te gaan klikken is mij te veel werk. Tot morgen, Johan Effing

WK Voetbal 2010: weer en klimaat
Verwachtingen en waarnemingen van het weer Johannesburg Zuid-Afrika.

http://www.keesfloor.nl/artikelen/satmet.htm

Webcam Paul Scholten Losser

Webcam Dinkel Bossinkbrug Drielandweg  Losser 
(Bron: Waterschap Regge Dinkel)

Meteogram voor Losser 

Weerplaza voorheen Weathernieuws 15 daagse verwachting Oost Ned.

Tien minuten waarnemingen Vliegbasis Twente

Link naar site MeteoConsult met radar beelden speciaal voor Losser en omgeving.


Vakantie
weerwegwijzer voor Losser

Uitgebreide berekeningen 16 dagen vooruit Vliegbasis Twente (GFS plots)

Meteogram voor Gronau Westfalen (Kachelman)

Klik hier ook voor de buienradar
Gevoelstemperatuur. Buienradar

Laatste bewolkingbeeld. Sat 24.nl   
Actueel onweer en bewolking boven Europa  (Bron: Meteox)

Links naar de geschiedenis van het klootschieten.
De klootschieters wedstrijd tussen Oldenzaal en Ootmarsum in 1747
Vooruit Losser 2009- 2010 met competitie programma en aanvangstijden.

Weblog: Egbert van Hattem Journalistieke Producties
Weblog: Mariette Effing  KoorEnZo   
Koken met Carol Effing Hofstreek FM

Neerslagradar MeteoConsult ook met onweer

Neerslagradar Weerplaza met prognose

Hier oude buienradar, prognose met link en veel reclame

De neerslagbeelden worden samengesteld uit de waarnemingen van de KNMI-neerslagradar in De Bilt en Den Helder. De werking van een neerslagradar berust op het principe dat een gedeelte van de uitgezonden elektromagnetische straling door neerslagdeeltjes wordt teruggekaatst en weer in de radarinstallatie wordt opgevangen. De sterkte van de terugontvangen elektromagnetische straling is een maat voor de neerslagintensiteit. Het tijdverschil tussen het uitzenden en het ontvangen is een maat voor de plaats van de neerslag. Elke vijf minuten wordt uit de waarnemingen van de beide neerslagradars een beeld samengesteld. De neerslag wordt in een neerslagbeeld weergegeven met een aantal kleuren, die een indicatie zijn voor de neerslagintensiteit.
U ziet hier dus geen wolken.
Door de neerslagbeelden achter elkaar te presenteren kan een indruk worden verkregen omtrent de ontwikkeling van de neerslag, intensiteitverandering, trekrichting en treksnelheid.
 

 

 

 

 Vakantie in Julianadorp aan zee?
www.strand-poort.nl

Vakantie in TsjechiŽ?
www.berg-poort.nl