Weercijfers van Dinsdag 08 Juni 2010

 

datum:
Maximum Temperatuur:
Minimum Temperatuur:
Grasminimum:
Uurlijks Gemiddelde:
Neerslag (soort):
Zonneschijnduur:

 2010-06-08  
 24.1  
 9.7  
 8.1  
 17.5  
 droog  
 4.4  

  Helder/zonloos:
  Windsnelheid(max) in m/s:
  Windrichting:
  Luchtdruk 07 uur (hpa):
  Luchtdruk 19 uur (hpa):
  Luchtvochtigheid (min):
  :

 helder
 9
 N
 1005
 1001
 49
 

 

Een mooie diaserie zien over het weer?
Informeer dan hier.

Johan Effing (C) & Albert Oude Nijhuis (C)


In de loop van de dag toenemende kans op onweersbuien. Morgen daarbij iets een hogere temperatuur.

Losser 8 Juni 2010 08.22 uur.

Nog steeds gaan verschillende berekeningen er van uit dat er tot volgende week maandag een geweldige plas water naar beneden zou kunnen komen. Mochten de berekeningen een beetje uitkomen dan kan er zo maar 30 a 40 mm en in het uiterste geval 50 mm naar beneden gekomen. Oorzaak, door het langzaam opdringen van zeer warme lucht uit het oosten waar in Duitsland deze week de temperatuur oploopt tot ver boven 30 graden en koele lucht in het westen en bij ons lijken er allerlei buiengebieden te ontstaan waardoor er plaatselijk veel regen kan vallen soms vergezeld van onweer. Of het ook echt tot zulke grote hoeveelheden komt is nooit van te voren te zeggen. Want het ontstaan van onweersbuien blijft een onvoorspelbaar fenomeen. Afgelopen zondag is dit nog weer eens duidelijk naar voren gekomen. We zullen de ontwikkelingen dan ook van uur tot uur, als we er belang bij hebben moeten blijven volgen. Misschien gaan de belangrijkste verkiezingen van na de oorlog morgen wel gepaard met onweer. En worden we misschien wel gewaarschuwd goed na te denken op welke partij we als, Jan Pilo de gewone man, moeten gaan stemmen. ( het is toch weer heel merkwaardig dat de zoekmachines van Google en Microsoft deze uitdrukking niet te kennen)

Juni doet het in vergelijking met mei helemaal niet slecht dat nu al een 24 uur gemiddelde heeft van 14.9 graden. Deze maand zat hier gisteren al ruim een graad boven. Heel belangrijk is dat de koude variant die ons dagenlang werd voorgeschoteld nu toch een beetje wordt losgelaten. Hogedrukgebieden worden toch weer iets noordelijk berekend. Dit is een fenomeen dat waarschijnlijk met de klimaatverandering samenhangt. Het was gebruikelijk dat deze 20 of 30 jaar geleden in het algemeen toch wat zuidelijker lagen. Dit is geen slechte ontwikkeling dacht ik, voor degene die van warm weer houden. Maar een drukverdeling die zou kunnen leiden tot het op gang komen van het heteluchtkanon uit het Middellandse Zeegebied heb ik gelukkig nog niet gezien. In 1922 kwam het eind mei al tot een hittegolf. En aan het begin van de zeer warme zomer van 1947 hadden we er ook al een eerste hittegolf op zitten. Er zouden in die zomer nog vier hittegolven op volgen. Tot morgen, Johan Effing

Record hittegolf in Pakistan

WK Voetbal 2010: weer en klimaat
Verwachtingen en waarnemingen van het weer Johannesburg Zuid-Afrika.

http://www.keesfloor.nl/artikelen/satmet.htm

Webcam Paul Scholten Losser

Webcam Dinkel Bossinkbrug Drielandweg  Losser 
(Bron: Waterschap Regge Dinkel)

Meteogram voor Losser 

Weerplaza voorheen Weathernieuws 15 daagse verwachting Oost Ned.

Tien minuten waarnemingen Vliegbasis Twente

Link naar site MeteoConsult met radar beelden speciaal voor Losser en omgeving.


Vakantie
weerwegwijzer voor Losser

Uitgebreide berekeningen 16 dagen vooruit Vliegbasis Twente (GFS plots)

Meteogram voor Gronau Westfalen (Kachelman)

Klik hier ook voor de buienradar
Gevoelstemperatuur. Buienradar

Laatste bewolkingbeeld. Sat 24.nl   
Actueel onweer en bewolking boven Europa  (Bron: Meteox)

Links naar de geschiedenis van het klootschieten.
De klootschieters wedstrijd tussen Oldenzaal en Ootmarsum in 1747
Vooruit Losser 2009- 2010 met competitie programma en aanvangstijden.

Weblog: Egbert van Hattem Journalistieke Producties
Weblog: Mariette Effing  KoorEnZo   
Koken met Carol Effing Hofstreek FM

Neerslagradar MeteoConsult ook met onweer

Neerslagradar Weerplaza met prognose

Hier oude buienradar, prognose met link en veel reclame

De neerslagbeelden worden samengesteld uit de waarnemingen van de KNMI-neerslagradar in De Bilt en Den Helder. De werking van een neerslagradar berust op het principe dat een gedeelte van de uitgezonden elektromagnetische straling door neerslagdeeltjes wordt teruggekaatst en weer in de radarinstallatie wordt opgevangen. De sterkte van de terugontvangen elektromagnetische straling is een maat voor de neerslagintensiteit. Het tijdverschil tussen het uitzenden en het ontvangen is een maat voor de plaats van de neerslag. Elke vijf minuten wordt uit de waarnemingen van de beide neerslagradars een beeld samengesteld. De neerslag wordt in een neerslagbeeld weergegeven met een aantal kleuren, die een indicatie zijn voor de neerslagintensiteit.
U ziet hier dus geen wolken.
Door de neerslagbeelden achter elkaar te presenteren kan een indruk worden verkregen omtrent de ontwikkeling van de neerslag, intensiteitverandering, trekrichting en treksnelheid.
 

 

 

 

 Vakantie in Julianadorp aan zee?
www.strand-poort.nl

Vakantie in TsjechiŽ?
www.berg-poort.nl