Weercijfers van Zondag 18 Juli 2010

 

datum:
Maximum Temperatuur:
Minimum Temperatuur:
Grasminimum:
Uurlijks Gemiddelde:
Neerslag (soort):
Zonneschijnduur:

 2010-07-18  
 24.4  
 8.4  
 4.3  
 17  
 droog  
 13.3  

  Helder/zonloos:
  Windsnelheid(max) in m/s:
  Windrichting:
  Luchtdruk 07 uur (hpa):
  Luchtdruk 19 uur (hpa):
  Luchtvochtigheid (min):
  :

 helder
 8
 SW
 1028
 1027
 34
 

 

Een mooie diaserie zien over het weer?
Informeer dan hier.

Johan Effing (C) & Albert Oude Nijhuis (C)


We gaan opnieuw een periode met pachtig zomerweer tegemoet.

Losser 18 Juli 2010 08.08 uur.

Na de gebruikelijke rondgang lans alle kaarten en verwachtingen begint het nu toch wel langzaam duidelijk te worden dat die intense hitte voorlopig niet terug keert. We hebben een van de warmste eerste zomer helften ons gelaten ooit. Samen met Carl Johannink zijn we nog even bezig geweest of de eerste helft van deze zomer hier langs de oostgrens inderdaad de warmste is geworden ooit. We zijn er nog niet helemaal uitgekomen. Het gaat misschien maar om tienden van graden verschil in het voordeel van deze zomer. Om er achter te komen is misschien het beste van genoemde tijvakken de daggegevens van Twente op de KNMI site te downloaden en dan het gemiddelde op te zoeken en deze met elkaar te vergelijken. Wie probeert het eens. Dat de eerste helft van deze zomer belangrijk droger is geweest dan die van 1976 dat heb ik uit mijn eigen cijfers kunnen afleiden. 1976 - 53 mm en 2010 - 34 mm  De zomer van 1976 was echter een geheel ander soort zomer met veel noordoosten winden. Daardoor kneep de droogte toen nog veel harder door.

De zomer gaat de komende dagen nog gewoon door. Dinsdag woensdag lijkt er dan voor wat langere tijd een kentering op de treden naar meer Hollands zomerweer. De maxima lijken dan ís middags toch boven 20 graden uit te blijven komen. Regen die de droogte zou kunnen doen vergeten lijkt er niet op komst te zijn. Vorig jaar was juli een zeer natte maand met veel onweer en met maar liefst 142 mm neerslag. Deze zomer die lijkt het toch heel anders te gaan verlopen. Augustus zou best nog weer voor een hittegolf je kunnen zorgen. Je hebt er dan wat minder last van, omdat dan de daglicht perioden alweer korter zijn maar hier staan dan prachtige avonden tegenover.

De dag begon hier gisteren met een dikke mist. Deze verdween snel waarna er een overwegend zonnige zaterdag op volgde met nogal wat wind. Het werd nog 24 graden.Volgens Efriede die vandaag 74 wordt was het een heerlijke plakvrije dag. De afgelopen nacht had zelfs een maximale slaapindex. Op veel plaatsen daalde de temperatuur beneden tien graden. Op Twente daalde de temperatuur op 10 cm boven het gras zelfs tot 4 graden. Waarom schrijf ik dit zo uitgebreid, omdat er nog al wat mensen zijn die mijn weerpraatje volgen vanaf hun vakantie adressen in het buitenland en mij hebben gevraagd hier af en toe wat aandacht aan te besteden. Tot morgen, Johan Effing

Zijn de Hondsdagen helder en klaar , verwacht dan een vruchtbaar jaar

Lange video gemaakt vanuit een auto van de ravage in de Achterhoek

Enkele plaatjes onweerstorm maandag 12 juli 2010 Lemselo en Gildehaus

http://www.wetter-foto.de/alle-1-2-fotos.html

Zware storm over Losser (Borculo) 10 aug. 1925

Historisch weerverhaal uit Twente in 1872. Met veel schade in heel Twente

Webcam Paul Scholten Losser

Webcam Dinkel Bossinkbrug Drielandweg  Losser 
(Bron: Waterschap Regge Dinkel)

Meteogram voor Losser 

Tien dagen verwachting voor Losser Foreca USA

Tien minuten waarnemingen Vliegbasis Twente

Pluim 14 dagen vooruit MeteoConsult

Vakantie
weerwegwijzer voor Losser

Uitgebreide berekeningen 16 dagen vooruit Vliegbasis Twente (GFS plots)

Meteogram voor Gronau Westfalen (Kachelman)

Klik hier ook voor de buienradar
Gevoelstemperatuur. Buienradar

Laatste bewolkingbeeld. Sat 24.nl   
Actueel onweer en bewolking boven Europa  (Bron: Meteox)

Links naar de geschiedenis van het klootschieten.
De klootschieters wedstrijd tussen Oldenzaal en Ootmarsum in 1747
Vooruit Losser 2009- 2010 met competitie programma en aanvangstijden.

Weblog: Egbert van Hattem Journalistieke Producties
Weblog: Mariette Effing  KoorEnZo   
Koken met Carol Effing Hofstreek FM

Neerslagradar MeteoConsult ook met onweer

Neerslagradar Weerplaza met prognose

Hier oude buienradar, prognose met link en veel reclame

De neerslagbeelden worden samengesteld uit de waarnemingen van de KNMI-neerslagradar in De Bilt en Den Helder. De werking van een neerslagradar berust op het principe dat een gedeelte van de uitgezonden elektromagnetische straling door neerslagdeeltjes wordt teruggekaatst en weer in de radarinstallatie wordt opgevangen. De sterkte van de terugontvangen elektromagnetische straling is een maat voor de neerslagintensiteit. Het tijdverschil tussen het uitzenden en het ontvangen is een maat voor de plaats van de neerslag. Elke vijf minuten wordt uit de waarnemingen van de beide neerslagradars een beeld samengesteld. De neerslag wordt in een neerslagbeeld weergegeven met een aantal kleuren, die een indicatie zijn voor de neerslagintensiteit.
U ziet hier dus geen wolken.
Door de neerslagbeelden achter elkaar te presenteren kan een indruk worden verkregen omtrent de ontwikkeling van de neerslag, intensiteitverandering, trekrichting en treksnelheid.
 

 

 

 

 Vakantie in Julianadorp aan zee?
www.strand-poort.nl

Vakantie in TsjechiŽ?
www.berg-poort.nl