Weercijfers van Vrijdag 23 Juli 2010

 

datum:
Maximum Temperatuur:
Minimum Temperatuur:
Grasminimum:
Uurlijks Gemiddelde:
Neerslag (soort):
Zonneschijnduur:

 2010-07-23  
 25.7  
 9.2  
 6  
 18.5  
 droog  
 11.4  

  Helder/zonloos:
  Windsnelheid(max) in m/s:
  Windrichting:
  Luchtdruk 07 uur (hpa):
  Luchtdruk 19 uur (hpa):
  Luchtvochtigheid (min):
  :

 helder
 8
 N
 1018
 1017
 30
 

 

Een mooie diaserie zien over het weer?
Informeer dan hier.

Johan Effing (C) & Albert Oude Nijhuis (C)


Doordat de bovenlucht wat frisser is geworden is de kans op een bui (onweer) vandaag iets groter dan anders.

Losser 23 Juli 2010 08.08 uur.

Gisteren bereikten me enkele vragen, van kan het in augustus 40 graden worden. Op deze geruchten kan ik een geruststellend antwoordt geven, de weerkaarten geven zelfs geen enkele indicatie op termijn voor een terugkeer van het zeer warm weer. Want dat het heeft er alle schijn van, dat het sturende systeem voor de komende 10 dagen een hogedrukgebied ten westen van Ierland ten westen van Ierland is met een zwakke uitloper tot over het Noordzee gebied daar voor anker gaat.  Bij een een dergelijk patroon blijft bij ons voorlopig de wind uit de noordwest hoek waaien. En omdat de luchtdruk in het Noordzeegebied aan de hoge kant blijven zie je ook de regen brengende depressies op afstand blijven. Deze lijken zich weer uit gaan leven in Midden Europa. De structurele droogte lijkt nog enige tijd voort te duren.

Een bijzonder warme zomer beleven ze in Europees Rusland. In Moskou gaat men vandaag al de tiende tropische dag achtereen tegemoet. Ze lijken daar bezig te zijn aan de zwaarste hittegolf uit de Russische weergeschiedenis. De Russen doen er op hun sites zeer laconiek over. Rusland eis een heel groot land. Als in Europees Rusland de oogst minder is zijn er in SiberiŽ streken waar nog genoeg groeit.

Gisteren tien graden koeler dan woensdag. Het gebeurd niet vaak maar gisteren lag het maximum op de Vliegbasis iets hoger dan hier in de bebouwde kom. Losser 22.7 de vliegbasis 23 graden. Het leek me dat de bewolking hier wat dikker was dan meer naar het westen toe. Zie ook plaatje dat vandaag deze pagina siert. Want we hebben hier bijna de hele dag de zon niet gezien.

Gisteren heb ik een lang gesprek gehad met een journalist van Tubantia over de huidige droogte. Ik heb hem door mijn site geloodst. Maar ik heb er vanmorgen in de krant nog niet veel van terug kunnen vinden. Tot vandaag is er in deze zomer nog maar 43 mm neerlag gevallen. De teller vanaf 1 januari staat hier nog maar op 315.8 mm zoals dat in het weerscherm boven deze pagina steeds te zien is.Als er lezers zijn die eens willen uitrekenen wat het neerslag tekort is zonder de verdamping er bij te halen die kunnen door hier te klikken de normalen vinden voor ons gebied. Tot morgen, Johan Effing

IJzige kou in Zuid - Amerika  Volkskrant

Kijk eens naar de berekende maxima voor Moskou Gismeteo. ru

De Nijmeegse Vierdaagse en het weer   (Jules Geirnaerdt)

Enkele plaatjes onweerstorm maandag 12 juli 2010 Lemselo en Gildehaus

Webcam Paul Scholten Losser

Webcam Dinkel Bossinkbrug Drielandweg  Losser 
(Bron: Waterschap Regge Dinkel)

Meteogram voor Losser 

Tien dagen verwachting voor Losser Foreca USA

Tien minuten waarnemingen Vliegbasis Twente

Pluim 14 dagen vooruit MeteoConsult

Vakantie
weerwegwijzer voor Losser

Uitgebreide berekeningen 16 dagen vooruit Vliegbasis Twente (GFS plots)

Meteogram voor Gronau Westfalen (Kachelman)

Klik hier ook voor de buienradar
Gevoelstemperatuur. Buienradar

Laatste bewolkingbeeld. Sat 24.nl   
Actueel onweer en bewolking boven Europa  (Bron: Meteox)

Links naar de geschiedenis van het klootschieten.
De klootschieters wedstrijd tussen Oldenzaal en Ootmarsum in 1747
Vooruit Losser 2009- 2010 met competitie programma en aanvangstijden.

Weblog: Egbert van Hattem Journalistieke Producties
Weblog: Mariette Effing  KoorEnZo   
Koken met Carol Effing Hofstreek FM

Neerslagradar MeteoConsult ook met onweer

Neerslagradar Weerplaza met prognose

Hier oude buienradar, prognose met link en veel reclame

De neerslagbeelden worden samengesteld uit de waarnemingen van de KNMI-neerslagradar in De Bilt en Den Helder. De werking van een neerslagradar berust op het principe dat een gedeelte van de uitgezonden elektromagnetische straling door neerslagdeeltjes wordt teruggekaatst en weer in de radarinstallatie wordt opgevangen. De sterkte van de terugontvangen elektromagnetische straling is een maat voor de neerslagintensiteit. Het tijdverschil tussen het uitzenden en het ontvangen is een maat voor de plaats van de neerslag. Elke vijf minuten wordt uit de waarnemingen van de beide neerslagradars een beeld samengesteld. De neerslag wordt in een neerslagbeeld weergegeven met een aantal kleuren, die een indicatie zijn voor de neerslagintensiteit.
U ziet hier dus geen wolken.
Door de neerslagbeelden achter elkaar te presenteren kan een indruk worden verkregen omtrent de ontwikkeling van de neerslag, intensiteitverandering, trekrichting en treksnelheid.
 

 

 

 

 Vakantie in Julianadorp aan zee?
www.strand-poort.nl

Vakantie in TsjechiŽ?
www.berg-poort.nl