Weercijfers van Zondag 01 Augustus 2010

 

datum:
Maximum Temperatuur:
Minimum Temperatuur:
Grasminimum:
Uurlijks Gemiddelde:
Neerslag (soort):
Zonneschijnduur:

 2010-08-01  
 23.4  
 14.2  
 11.4  
 19.3  
 droog  
 3  

  Helder/zonloos:
  Windsnelheid(max) in m/s:
  Windrichting:
  Luchtdruk 07 uur (hpa):
  Luchtdruk 19 uur (hpa):
  Luchtvochtigheid (min):
  :

 helder
 7
 W
 1013
 1013
 57
 

 

Een mooie diaserie zien over het weer?
Informeer dan hier.

Johan Effing (C) & Albert Oude Nijhuis (C)


Een prachtige start van augustus met waarschijnlijk een zomerse dag en maar een kleine kans op een bui.

Losser 1 Augustus 2010 09.03 uur.

Op deze prachtige ochtend van de 1e augustus heb ik de deur van mijn balkonkamer maar wijd open gezet om wat frisse lucht binnen te laten. Het is buiten nog 18 graden en we lijken een prachtige dag tegemoet te gaan. De temperatuur lijkt vandaag opnieuw ruim over de 20 graden heen te gaan. Gisteren liep het kwik in de bebouwde kom nog op tot 25 graden op VliegbasisTwente werd dit net niet gehaald het betekende de 62e warme dag van dit jaar.

Voor dat ik aan dit stukje begon heb ik eerst even het neerslagtekort opgezocht. Dit bedraagt nu voor mijn station 72 mm Hierbij heb ik de verdamping zoals gewoonlijk buiten beschouwing gelaten. Je kunt dit ook mooi zien aan het peil van de Dinkel dit staat lager dan ooit. Ook aan het grondwaterpeil zal door de buien van de afgelopen week nog wel niet veel zijn veranderd. Wie het nog een keer wil bekijken die kan hier klikken.

Gisteravond en vanmorgen zijn de eerste neerslag opgaven over de julimaand al binnen gekomen. In de cijfers zijn flinke verschillen te zien. Vooral afgelopen woensdag en donderdag deden zich tengevolge van zware plensbuien op betrekkelijk geringe afstand aanzienlijke verschillen voor. Op mijn station aan de Houtstraat viel ongeveer 13 mm terwijl Paul Scholten die aan de zuidwest kant van het dorp woont op beide dagen rond 20 mm aftapte. Op Losser noord viel deze 68.8 mm en op Losser zuid 87.9 mm Een grote julisom meldde ook de Lutte met 79.6 mm De rest zal vandaag wel binnen druppelen. Hier is de pagina te vinden als het me lukt de cijfers er op te krijgen. Want met die verschillende versies van exel 2007 wil er nog wel eens wat misgaan. Dit draait hier nog steeds niet zoals het hoort. Gisteravond kon ik de dagelijkse cijfers niet correct uploaden ook al omdat de webmaster een ander manier van oploaden heeft geschreven. Elke verandering is nog geen verbetering Dit houd je dan toch meer bezig dan het schrijven van dit weerverhaal.

Vanmorgen heb ik nog weer even naar het weer van Moskou gekeken en het kan bijna niet anders op de graanoogst moet daar bijzonder grote schade oplopen. De hele nieuwe week lijkt daar de hitte nog voort te duren. Maar het eind lijkt toch in zich te zijn zoals u op deze berekening kunt zien. Wij in West Europa zijn er toch nog goed vanaf gekomen. De stroom berichten over de klimaatverandering houdt onverminderd aan.

Gisteren kreeg ik al een bericht binnen dat de tarwe prijzen al enorm zijn gestegen. Hier een drietal links over de droogte en de gestegen prijzen Severe Drought in Southern Russia /    Wheat prices end July with huge monthly gain  / Tarwe op termijnmar  Fijne zondag en tot morgen. Johan Effing

Geeft augustus veel noordenwind , dan blijft 't weer lang goed gezind.

Hittegolf in Rusland nog lang niet voorbij (Bron: meteonovostie)

Ook hittegolf Canarische eilanden (Bron: Eric Effing)

Leuke mondiale animatie tegen (Bron: weerwoord)

 Het abnormale warme weer in Rusland (Bron: rianovostie)

Enkele plaatjes onweerstorm maandag 12 juli 2010 Lemselo en Gildehaus

Webcam Paul Scholten Losser

Webcam Dinkel Bossinkbrug Drielandweg  Losser 
(Bron: Waterschap Regge Dinkel)

Meteogram voor Losser 

Tien dagen verwachting voor Losser Foreca USA

Tien minuten waarnemingen Vliegbasis Twente

Pluim 14 dagen vooruit MeteoConsult

Vakantie
weerwegwijzer voor Losser

Uitgebreide berekeningen 16 dagen vooruit Vliegbasis Twente (GFS plots)

Meteogram voor Gronau Westfalen (Kachelman)

Klik hier ook voor de buienradar
Gevoelstemperatuur. Buienradar

Laatste bewolkingbeeld. Sat 24.nl   
Actueel onweer en bewolking boven Europa  (Bron: Meteox)

Links naar de geschiedenis van het klootschieten.
De klootschieters wedstrijd tussen Oldenzaal en Ootmarsum in 1747
Vooruit Losser 2009- 2010 met competitie programma en aanvangstijden.

Weblog: Egbert van Hattem Journalistieke Producties
Weblog: Mariette Effing  KoorEnZo   
Koken met Carol Effing Hofstreek FM

Neerslagradar MeteoConsult ook met onweer

Neerslagradar Weerplaza met prognose

Hier oude buienradar, prognose met link en veel reclame

De neerslagbeelden worden samengesteld uit de waarnemingen van de KNMI-neerslagradar in De Bilt en Den Helder. De werking van een neerslagradar berust op het principe dat een gedeelte van de uitgezonden elektromagnetische straling door neerslagdeeltjes wordt teruggekaatst en weer in de radarinstallatie wordt opgevangen. De sterkte van de terugontvangen elektromagnetische straling is een maat voor de neerslagintensiteit. Het tijdverschil tussen het uitzenden en het ontvangen is een maat voor de plaats van de neerslag. Elke vijf minuten wordt uit de waarnemingen van de beide neerslagradars een beeld samengesteld. De neerslag wordt in een neerslagbeeld weergegeven met een aantal kleuren, die een indicatie zijn voor de neerslagintensiteit.
U ziet hier dus geen wolken.
Door de neerslagbeelden achter elkaar te presenteren kan een indruk worden verkregen omtrent de ontwikkeling van de neerslag, intensiteitverandering, trekrichting en treksnelheid.
 

 

 

 

 Vakantie in Julianadorp aan zee?
www.strand-poort.nl

Vakantie in TsjechiŽ?
www.berg-poort.nl