Weercijfers van Woensdag 11 Augustus 2010

 

datum:
Maximum Temperatuur:
Minimum Temperatuur:
Grasminimum:
Uurlijks Gemiddelde:
Neerslag (mm):
Neerslag (soort):

 2010-08-11  
 23.3  
 10.9  
 8.9  
 17.7  
 1.5  
 regen  

  Zonneschijnduur:
  Helder/zonloos:
  Windsnelheid(max) in m/s:
  Windrichting:
  Luchtdruk 07 uur (hpa):
  Luchtdruk 19 uur (hpa):
  Luchtvochtigheid (min):

 6.4
 helder
 9
 N
 1011
 1013
 53

 

Een mooie diaserie zien over het weer?
Informeer dan hier.

Johan Effing (C) & Albert Oude Nijhuis (C)


Opnieuw zeer gematigd zomerweer met aanvankelijk nog kans op een bui.

Losser 11 Augustus 2010 08.14 uur.

Opnieuw haalde de temperatuur op Vliegbasis Twente gister de 25 graden niet. Zodat Twente in augustus nog steeds officieel zonder een zomerse dag zit. Hoewel het steeds redelijk weer is begint dit toch wel op te vallen. We mogen wel van geluk spreken dat de wind (nog) niet naar het oosten omgaat want dan zaten we zo in die smerige en zeer warme lucht uit Rusland. Onze oosterburen mogen er misschien volgende week in de oostelijke regio’s misschien weer even aan ruiken. Deze gebieden lijken in het overgangsgebied met het hittebolwerk boven Rusland te blijven liggen. De luchtdruk blijft daar aan de lage kant zodat bij ons de wind uit westelijke richtingen blijft waaien. Boven Rusland lijkt het gebied met de grote hitte wel wat minder en kleiner te worden. Maar in de zuidelijke gebieden houdt deze vreemde hittegolf voor eerst nog aan. Klik hier voor de verwachting van Moskou  en hier voor de gemeten temperaturen.

Veel regen is er uit het front dat ons de in de avond en nacht voorbij is getrokken niet gevallen. Ik heb vanmorgen maar 1.5 mm uit de Helmann kunnen halen. Maandsom naar 27.4 mm. Het front lijkt boven Duitsland als het dichter bij de Russische warmte komt weer te gaan opspelen. Ik hoorde vanmorgen op radio dat er daar weer zware buien gaan ontstaan. Ook lijkt het de komende dagen in het zuidelijk Alpengebied Italië weer raak te zijn met grote neerslagsommen. Een grote verandering in het weerbeeld boven west Europa tekent zich nog niet af. De kaarten van de GFS die nu al tot in de laatste week van augustus reiken daar zie maar enkele dagen voor ons gebied met 25 graden staan. Vanmorgen kreeg ook nog een melding door dat er op Ameland 30 mm is afgetapt. Daar is dus heel wat meer gevallen dan hier.

Vandaag weer eens een keer weer de extremen van de dag. Warm was het in 2003 op 11 augustus met 34.3 graden. De laagste minimum temperatuur werd gemeten 3.8 graden in 1904 De hoogste neerslagsom voor 11 augustus die hier in de reeks staat bedroeg 23 mm in 1960 Tot morgen, Johan Effing

Ramp Pakistan zegt niets over klimaatverandering (volkskrant)

Russische artikelen over het klimaat in de middeleeuwen en daarvoor

De duizend jaar record van ongewone natuurverschijnselen,

Bevroren straalstroom leidt tot overstromingen, branden en hongersnood  (New Scientist)

30 daagse weersverwachting Video ( meteoconsult

De extreem hete juli dagen en de ravage na de onweerstorm  100 plaatjes

Webcam Paul Scholten Losser

Webcam Dinkel Bossinkbrug Drielandweg  Losser 
 
(Bron: Waterschap Regge Dinkel)

Meteogram voor Losser 

Tien dagen verwachting voor Losser Foreca USA

Tien minuten waarnemingen Vliegbasis Twente

Pluim 14 dagen vooruit MeteoConsult

Vakantie
weerwegwijzer voor Losser

Uitgebreide berekeningen 16 dagen vooruit Vliegbasis Twente (GFS plots)

Meteogram voor Gronau Westfalen (Kachelman)

Klik hier ook voor de buienradar

Neerslagradar MeteoConsult ook met onweer

Neerslagradar Weerplaza met prognose

Hier oude buienradar, prognose met link en veel reclame

  De neerslagbeelden worden samengesteld uit de waarnemingen van de KNMI-neerslagradar in De Bilt en Den Helder. De werking van een neerslagradar berust op het principe dat een gedeelte van de uitgezonden elektromagnetische straling door neerslagdeeltjes wordt teruggekaatst en weer in de radarinstallatie wordt opgevangen. De sterkte van de terugontvangen elektromagnetische straling is een maat voor de neerslagintensiteit. Het tijdverschil tussen het uitzenden en het ontvangen is een maat voor de plaats van de neerslag. Elke vijf minuten wordt uit de waarnemingen van de beide neerslagradars een beeld samengesteld. De neerslag wordt in een neerslagbeeld weergegeven met een aantal kleuren, die een indicatie zijn voor de neerslagintensiteit.
U ziet hier dus geen wolken.
Door de neerslagbeelden achter elkaar te presenteren kan een indruk worden verkregen omtrent de ontwikkeling van de neerslag, intensiteitverandering, trekrichting en treksnelheid.
   
 
 


Vakantie in Julianadorp aan zee?
www.strand-poort.nl

Vakantie in TsjechiŽ?
www.berg-poort.nl