Weercijfers van Zaterdag 21 Augustus 2010

 

datum:
Maximum Temperatuur:
Minimum Temperatuur:
Grasminimum:
Uurlijks Gemiddelde:
Neerslag (soort):
Zonneschijnduur:

 2010-08-21  
 25.7  
 16  
 13.2  
 20.7  
 droog  
 4.9  

  Helder/zonloos:
  Windsnelheid(max) in m/s:
  Windrichting:
  Luchtdruk 07 uur (hpa):
  Luchtdruk 19 uur (hpa):
  Luchtvochtigheid (min):
  :

 helder
 10
 SSW
 1022
 1021
 58
 

 

Een mooie diaserie zien over het weer?
Informeer dan hier.

Johan Effing (C) & Albert Oude Nijhuis (C)


Opnieuw een meest droge en warme dag met meer bewolking dan gisteren. De verwachting voor morgen is voor de gebieden langs de oostgrens onzeker.

Losser 21 Augustus 2010 08.24 uur.

We hebben er deze augustusmaand lang op moeten wachten maar gisteren steeg in grote delen van Nederland de temperatuur eindelijk tot boven de 25 graden. In Losser werd het 27.9 graden en op de vliegbasis 26.6 graden. Het zijn natuurlijk geen hoogzomerse temperaturen maar in deze wisselvallige augustus maand zijn het wel top temperaturen. Vandaag zou het nog wel iets warmer kunnen worden, maar omdat een front wat dichterbij komt kan er vanmiddag wat meer bewolking zijn. Er zouden heel misschien een paar spatjes kunnen vallen.

Morgen wordt een heel ander verhaal. Een beetje een onzekere verwachting. Gisteren werden er nog flinke buien verwacht. Maar die konden wel eens wat later komen omdat zich boven Frankrijk een onweerstoring ontwikkeld. Dat deze buien er komen is wel bijna zeker. Hoe laat, daar is morgen denk ik wel wat meer duidelijkheid over. Maar het blijft morgenmiddag met de vele duizenden gasten hier in het dorp opletten. Als deze storing is voorbij getrokken komen we de volgende week opnieuw in de oude Hollandse wisselvalligheid terecht met elke dag wel kans op een bui en temperaturen die moeite hebben de 20 graden te halen. Misschien dat tegen het weekend de temperaturen weer iets omhoog gaan.

Nu nog een klein stukje weerhistorie. Een spreuk zegt: ďNa de Hondsdagen wachten al ras de koude nachtenĒ. Dit hebben ze op 22 augustus 1973 gemerkt toen het kwik op de Vliegbasis Twente tot -2.2 graden daalde. Dit lijkt volgende week niet te gebeuren want het gaat flink waaien.

Hier onder de link die ik gisteren de bezoekers heb beloofd. De gewoonte is om in onze maatschappij alles in geld uit te drukken. Er zijn figuren die met allerlei software het Internet af stropen en op zoek gaan naar sites die nogal druk worden bezocht. Ze zijn daarbij ook weerstation Losser tegengekomen. Klik maar eens op onderstaande link en je mond valt bijna open van verbazing. http://checkwebsiteworth.nl/www.weerstationlosser.nl Fijn begin van het weekend, Johan Effing

Als de hoenders kakelen lang en goed , het zal regenen in overvloed.

Koude ochtend in de buurt van Moskou ( Bron: Meteonovostie. ru)

De extreem hete juli dagen en de ravage na de onweerstorm  100 plaatjes

Webcam Paul Scholten Losser

Webcam Dinkel Bossinkbrug Drielandweg  Losser 
 
(Bron: Waterschap Regge Dinkel)

Meteogram voor Losser 

Tien dagen verwachting voor Losser Foreca USA

Tien minuten waarnemingen Vliegbasis Twente

Pluim 14 dagen vooruit MeteoConsult

Vakantie
weerwegwijzer voor Losser

Uitgebreide berekeningen 16 dagen vooruit Vliegbasis Twente (GFS plots)

Meteogram voor Gronau Westfalen (Kachelman)

Klik hier ook voor de buienradar
Gevoelstemperatuur. Buienradar

Laatste bewolkingbeeld.
Sat 24.nl   
 
Actueel onweer en bewolking boven Europa  (Bron: Meteox)
 

Links naar de geschiedenis van het klootschieten.
De klootschieters wedstrijd tussen Oldenzaal en Ootmarsum in 1747
Vooruit Losser 2009- 2010 met competitie programma en aanvangstijden.
 
Weblog: Egbert van Hattem Journalistieke Producties
Weblog: Mariette Effing  KoorEnZo   
Koken met Carol Effing Hofstreek FM

Neerslagradar MeteoConsult ook met onweer

Neerslagradar Weerplaza met prognose

Hier oude buienradar, prognose met link en veel reclame

  De neerslagbeelden worden samengesteld uit de waarnemingen van de KNMI-neerslagradar in De Bilt en Den Helder. De werking van een neerslagradar berust op het principe dat een gedeelte van de uitgezonden elektromagnetische straling door neerslagdeeltjes wordt teruggekaatst en weer in de radarinstallatie wordt opgevangen. De sterkte van de terugontvangen elektromagnetische straling is een maat voor de neerslagintensiteit. Het tijdverschil tussen het uitzenden en het ontvangen is een maat voor de plaats van de neerslag. Elke vijf minuten wordt uit de waarnemingen van de beide neerslagradars een beeld samengesteld. De neerslag wordt in een neerslagbeeld weergegeven met een aantal kleuren, die een indicatie zijn voor de neerslagintensiteit.
U ziet hier dus geen wolken.
Door de neerslagbeelden achter elkaar te presenteren kan een indruk worden verkregen omtrent de ontwikkeling van de neerslag, intensiteitverandering, trekrichting en treksnelheid.
   
 
 


Vakantie in Julianadorp aan zee?
www.strand-poort.nl

Vakantie in TsjechiŽ?
www.berg-poort.nl