Weercijfers van Zondag 22 Augustus 2010

 

datum:
Maximum Temperatuur:
Minimum Temperatuur:
Grasminimum:
Uurlijks Gemiddelde:
Neerslag (soort):
Zonneschijnduur:

 2010-08-22  
 24.7  
 17  
 14.4  
 20.4  
 droog onweer weerlicht  
 2.7  

  Helder/zonloos:
  Windsnelheid(max) in m/s:
  Windrichting:
  Luchtdruk 07 uur (hpa):
  Luchtdruk 19 uur (hpa):
  Luchtvochtigheid (min):
  :

 helder
 9
 SSW
 1017
 1012
 63
 

 

Een mooie diaserie zien over het weer?
Informeer dan hier.

Johan Effing (C) & Albert Oude Nijhuis (C)


Eerst nog vrij warm. Na het middaguur duiken we misschien de voor ons zo vetrouwelijke Hollandse wisselvalligheid in.

Losser 22 Augustus 2010 08.23 uur.

Vanmorgen ben ik eerst een hele poos bezig geweest om het zomergemiddelde van de temperatuur van de Bilt en Twente tot gisteren met elkaar te vergelijken. Het verschil tussen beide stations was toch niet zo groot als ik had gedacht. De zomer was tot nu toe in Twente 0.2 graden warmer dan in de Bilt. Twente 18.1 graden en in de Bilt 17.9 graden, als ik het tenminste goed heb uitgerekend. Want ik wilde graag weten in welke categorie, heet of zeer warm deze zomer aan het eind van de maand terecht zou komen.

Deze zomer komt in de Bilt in de categorie zeer warm terecht, dat een etmaal gemiddelde heeft van 17.3 tot 17.9 en Twente misschien in de categorie heet van 18.1 graad en hoger. We moeten nog even afwachten omdat dit cijfer nog iets kan zakken met de koelere periode die de komende week op ons af komt Op deze pagina is in de eerste kolom de definitie van de categorieŽn in cijfers te vinden. Verder zijn op deze pagina alle zomergemiddelden vanaf 1706 voor de Bilt te zien. Ik hoef hier niet meer te schrijven dat de zomer gemiddelden de laatste decennia een stuk hoger zijn geworden. Hoeveel, dit laat ik liever aan experts over op dit gebied.

Deze pagina is eigenlijk nog steeds niet helemaal af. Hier en daar zijn op deze pagina schuine cijfers in de cellen te zien, dit zijn tevens links naar artikelen of verhalen over het verloop van die zomer die elders op het Internet te vinden zij. Voor de zomer van 2010 zou ik straks naar artikelen over de geweldige hittegolf in Rusland kunnen verwijzen.

Gisteren hier langs de oostgrens de 32e zomerse dag van 2010. Hiermee zijn we ruim over de 18 zomerse dagen heengegaan die voor onze streken voor de eeuwwisseling normaal was. Of we vandaag de 25 graden halen moeten we maar afwachten hoe snel het front zal gaan trekken dat voor een weerverslechtering gaat zorgen. Heb vanmorgen een berekening gezien dat ons net na het middaguur zou kunnen bereiken. Voor vanmiddag heb ik ook onweer zien staan waarbij ook flinke windstoten zouden kunnen voorkomen. Volgens de berekeningen zou dit vanmiddag rond 17.00 uur kunnen gebeuren. Het zijn allemaal berekeningen of ze uitkomen dat moeten we dus maar afwachten. Morgen duiken waarschijnlijk tot aan het einde van de maand met nu en dan regen de voor ons zo vertouwde Hollands frisse wisselvalligheid in. Tot morgen, Johan Effing

 Giant Plank van Saksen. De beste die ik ooit heb gezien! ( Bron: Duits weerforum)

Eerste zomerse dagen in natte augustus (Bron: KNMI)

Tropische storm Danielle op komst in het Caribisch gebied? (Bron: AccuWeather VS)

De extreem hete juli dagen en de ravage na de onweerstorm  100 plaatjes

Webcam Paul Scholten Losser

Webcam Dinkel Bossinkbrug Drielandweg  Losser 
 
(Bron: Waterschap Regge Dinkel)

Meteogram voor Losser 

Tien dagen verwachting voor Losser Foreca USA

Tien minuten waarnemingen Vliegbasis Twente

Pluim 14 dagen vooruit MeteoConsult

Vakantie
weerwegwijzer voor Losser

Uitgebreide berekeningen 16 dagen vooruit Vliegbasis Twente (GFS plots)

Meteogram voor Gronau Westfalen (Kachelman)

Klik hier ook voor de buienradar
Gevoelstemperatuur. Buienradar

Laatste bewolkingbeeld.
Sat 24.nl   
 
Actueel onweer en bewolking boven Europa  (Bron: Meteox)
 

Links naar de geschiedenis van het klootschieten.
De klootschieters wedstrijd tussen Oldenzaal en Ootmarsum in 1747
Vooruit Losser 2009- 2010 met competitie programma en aanvangstijden.
 
Weblog: Egbert van Hattem Journalistieke Producties
Weblog: Mariette Effing  KoorEnZo   
Koken met Carol Effing Hofstreek FM

Neerslagradar MeteoConsult ook met onweer

Neerslagradar Weerplaza met prognose

Hier oude buienradar, prognose met link en veel reclame

  De neerslagbeelden worden samengesteld uit de waarnemingen van de KNMI-neerslagradar in De Bilt en Den Helder. De werking van een neerslagradar berust op het principe dat een gedeelte van de uitgezonden elektromagnetische straling door neerslagdeeltjes wordt teruggekaatst en weer in de radarinstallatie wordt opgevangen. De sterkte van de terugontvangen elektromagnetische straling is een maat voor de neerslagintensiteit. Het tijdverschil tussen het uitzenden en het ontvangen is een maat voor de plaats van de neerslag. Elke vijf minuten wordt uit de waarnemingen van de beide neerslagradars een beeld samengesteld. De neerslag wordt in een neerslagbeeld weergegeven met een aantal kleuren, die een indicatie zijn voor de neerslagintensiteit.
U ziet hier dus geen wolken.
Door de neerslagbeelden achter elkaar te presenteren kan een indruk worden verkregen omtrent de ontwikkeling van de neerslag, intensiteitverandering, trekrichting en treksnelheid.
   
 
 


Vakantie in Julianadorp aan zee?
www.strand-poort.nl

Vakantie in TsjechiŽ?
www.berg-poort.nl