Weercijfers van Maandag 13 September 2010

 

datum:
Maximum Temperatuur:
Minimum Temperatuur:
Grasminimum:
Uurlijks Gemiddelde:
Neerslag (mm):
Neerslag (soort):

 2010-09-13  
 18.1  
 9.5  
 7.5  
 14.1  
 0.3  
 regen  

  Zonneschijnduur:
  Helder/zonloos:
  Windsnelheid(max) in m/s:
  Windrichting:
  Luchtdruk 07 uur (hpa):
  Luchtdruk 19 uur (hpa):
  Luchtvochtigheid (min):

 5.5
 helder
 8
 W
 1025
 1025
 60

 

Een mooie diaserie zien over het weer?
Informeer dan hier.

Johan Effing (C) & Albert Oude Nijhuis (C)


Vandaag nog droog. Vanaf morgen echt herfst met buien en te fris voor de tijd van het jaar.

Losser 13 September 2010 08.27 uur.

Wie nog snel wat schilderwerk voor de winter op de weerkant zou willen uitvoeren daar is het vandaag nog een uitstekende dag voor. Ook de was zou vandaag nog heerlijk fris kunnen worden gedroogd. Want deze maandag kon wel eens de enige dag van deze week zijn dat het droog blijft. Want een diepe depressie die op bezoek gaat in ScandinaviŽ gaat deze week het weer bepalen. Achter deze depressie om gaat een voor de tijd van het jaar koude onstabiele stroming lucht aanvoeren waarin deze week flinke buien kunnen gaan vallen. Morgen krijgen we eerst te maken met het warmtefront en later bereikt ons de buiige regen van het koufront. De wind kan daarbij flink gaan opspelen, puur herfst dus deze week. Morgen kan hierbij vooral in het noorden van het land flink wat neerslag naar beneden komen.  Klik hier voor het neerslag kaartje van deze week. En hier voor een neerslaganimatie voor de komende acht dagen.

Gisteren in Twente flinke verschillen in neerslag. Van Wilco oudhof uit Almelo kreeg ik in een melding binnen van ruim 13 mm. In Losser viel daar in tegen maar 3.8 mm Gronau 4.4 mm en in Neede 5.2 mm

Enkele weeramateurs hebben gisteren gereageerd op mijn oproep om de hoogst gemeten rainrate of regen intensiteit eens door te geven. Hoogeveen kwam met een melding van 311 mm per uur op 29 augustus. Volgens de waarnemer daar regende het zo hard dat men bijna geen hand voor de ogen kon zien. Deze melding is ook te lezen in het gastenboek.

Uit Enter kwam een melding binnen van Jan Schoot.  Neem deze melding even over zoals Jan die heeft opgestuurd.  Mijn hoogste rainrate op 26 augustus was 101.0 om 16.40 uur. Het heeft in Enter vanaf 08.00u tot 13.00u geregend met voortdurend hoge rainrates. Om 15.00u begon de volgende hoosbui, met dus deze 101 mm/u. Overigens mat ik op 12/7/10 als eens 371,6mm/u. en op 24/8/10 om 22.10u stond er 114mm/u op de teller.

Ook van Carl Johannink kwam er een melding binnen. het heeft in Gronau op 26 augustus twee uur lang aan een stuk geregend met een intensiteit van 16 mm per uur. Carl voegde er nog aan toe dat daar toen geen sprake is geweest van een wolkbreuk. In Enter en Hoogeveen lijkt het dus deze zomer wel tot wolkbreukachtige regens te zijn gekomen.

De waarnemingen in Enter en Hoogeveen zijn gedaan met een weerstation van het type Vantage Pro 2 van Davis. Tot morgen, Johan Effing

Afbeelding van de dag Eerl en Fiona  Bron: NASA

Hete zomerdagen voorspellen

Fotoserie overstroming Dinkel 26 augustus 2010

Belangstelling media en publiek wateroverlast Losser

De extreem hete juli dagen en de ravage na de onweerstorm  100 plaatjes

Webcam Paul Scholten Losser

Webcam Dinkel Bossinkbrug Drielandweg  Losser 
 
(Bron: Waterschap Regge Dinkel)

Meteogram voor Losser 

Tien dagen verwachting voor Losser Foreca USA

Tien minuten waarnemingen Vliegbasis Twente

Pluim 14 dagen vooruit MeteoConsult

Vakantie
weerwegwijzer voor Losser

Uitgebreide berekeningen 16 dagen vooruit Vliegbasis Twente (GFS plots)

Meteogram voor Gronau Westfalen (Kachelman)

Klik hier ook voor de buienradar
Gevoelstemperatuur. Buienradar

Laatste bewolkingbeeld.
Sat 24.nl   
 
Actueel onweer en bewolking boven Europa  (Bron: Meteox)
 

Links naar de geschiedenis van het klootschieten.
De klootschieters wedstrijd tussen Oldenzaal en Ootmarsum in 1747
Vooruit Losser 2009- 2010 met competitie programma en aanvangstijden.
 
Weblog: Egbert van Hattem Journalistieke Producties
Weblog: Mariette Effing  KoorEnZo   
Koken met Carol Effing Hofstreek FM

Neerslagradar MeteoConsult ook met onweer

Neerslagradar Weerplaza met prognose

Hier oude buienradar, prognose met link en veel reclame

  De neerslagbeelden worden samengesteld uit de waarnemingen van de KNMI-neerslagradar in De Bilt en Den Helder. De werking van een neerslagradar berust op het principe dat een gedeelte van de uitgezonden elektromagnetische straling door neerslagdeeltjes wordt teruggekaatst en weer in de radarinstallatie wordt opgevangen. De sterkte van de terugontvangen elektromagnetische straling is een maat voor de neerslagintensiteit. Het tijdverschil tussen het uitzenden en het ontvangen is een maat voor de plaats van de neerslag. Elke vijf minuten wordt uit de waarnemingen van de beide neerslagradars een beeld samengesteld. De neerslag wordt in een neerslagbeeld weergegeven met een aantal kleuren, die een indicatie zijn voor de neerslagintensiteit.
U ziet hier dus geen wolken.
Door de neerslagbeelden achter elkaar te presenteren kan een indruk worden verkregen omtrent de ontwikkeling van de neerslag, intensiteitverandering, trekrichting en treksnelheid.
   
 
 


Vakantie in Julianadorp aan zee?
www.strand-poort.nl

Vakantie in TsjechiŽ?
www.berg-poort.nl