Weercijfers van Dinsdag 28 September 2010

 

datum:
Maximum Temperatuur:
Minimum Temperatuur:
Uurlijks Gemiddelde:
Neerslag (mm):
Neerslag (soort):

 2010-09-28  
 13.6  
 2.3  
 10.2  
 1  
 droog  

  Helder/zonloos:
  Windsnelheid(max) in m/s:
  Windrichting:
  Luchtdruk 07 uur (hpa):
  Luchtdruk 19 uur (hpa):
  Luchtvochtigheid (min):

 zonloos
 5
 noord
 1016
 1019
 89

 

Een mooie diaserie zien over het weer?
Informeer dan hier.

Johan Effing (C) & Albert Oude Nijhuis (C)


Vanmorgen nog grijs. Vanmiddag misschien een opklaring, en het blijft waarschijnlijk de hele dag droog.

Losser 28 September 2010 08.31 uur.

Vanochtend genoeg stof om over te schrijven. Allereerst de dag van gisteren. Een regengebied uit het noordoosten trok bijna tegen de grondwind naar het zuiden of zuidwesten. Het liet hier in Twente 9 tot 12 mm regen achter. Op mijn station is de septembersom nu opgelopen naar ruim 52 mm en begint daardoor al aardig in de buurt te komen van de 66 mm die normaal is voor september. In de regen kwam de temperatuur niet hoger dan 10.7 graden. Dit is een bijzonder lage temperatuur voor september. Tegen middernacht was de temperatuur opgelopen naar 11.7 graden. De 10.7 graden kwam daardoor niet dicht bij het dagrecord 10.5 graden uit dat al eens op 27 september 1936  is gemeten. Het september gemiddelde van deze stond gisteravond op 13 graden. Hier zal denk ik de laatste drie dagen van september niet zoveel verandering meer in komen. Wie nog koudere septembermaanden wil opzoeken die kan hier klikken.

Op de tweede plaats was er gisteren de foto die ik onder mijn praatje heb gezet. Hier hebben nogal wat bezoekers op gereageerd. Verschillende bezoekers zagen dat dit een aanstormende zandstorm moet zijn. Ik had ook wel wat twijfels gistermorgen maar omdat je een stukje gaat schrijven denk je er niet verder over na. Een zandstorm ook erg vervelend om mee te maken. Maar toch iets anders dat je een muur water van 30 meter hoog op je afziet komen. Een van bezoekers stuurde een link mee naar een pagina waarover deze foto wordt geschreven.  De link staat daarom ook al in het praatje van gisteren.

Dan nog de vraag hoe gaat het verder met het weer. Er lijkt bijzonder zacht weer opkomst te zijn. Aan de flank van een uitgestrekt lagedrukgebied dat zich gaat ontwikkelen op oceaan komt een brede zuidwestelijke stroming op gang. Daardoor kon de temperatuur wel eens hoger (20+ ) uitkomen dan de laatste dagen van september. In deze zuidwestelijke stroming gaan ook regengebieden meetrekken. Een groot aantal dagen met droog weer lijkt er daarom niet in te zitten. Klik hier voor de neerslag berekeningen tot 5 oktober.
Straks even naar de windmeter kijken. Want op het display van de Vantage Pro staat de melding Low battery on station. Johan Effing

Bilanz des Dauerregens  Bron: Deutsche  Wetterdienst

Drie leuke artikelen over het klimaat Bron: Standaard

Fotoserie overstroming Dinkel 26 augustus 2010

Belangstelling media en publiek wateroverlast Losser

Webcam Paul Scholten Losser

Webcam Dinkel Bossinkbrug Drielandweg  Losser 
 
(Bron: Waterschap Regge Dinkel)

Meteogram voor Losser 

Tien dagen verwachting voor Losser Foreca USA

Tien minuten waarnemingen Vliegbasis Twente

Pluim 14 dagen vooruit MeteoConsult

Vakantie
weerwegwijzer voor Losser

Uitgebreide berekeningen 16 dagen vooruit Vliegbasis Twente (GFS plots)

Meteogram voor Gronau Westfalen (Kachelman)

Klik hier ook voor de buienradar
Gevoelstemperatuur. Buienradar

Laatste bewolkingbeeld.
Sat 24.nl   
 
Actueel onweer en bewolking boven Europa  (Bron: Meteox)
 

Links naar de geschiedenis van het klootschieten.
De klootschieters wedstrijd tussen Oldenzaal en Ootmarsum in 1747
Vooruit Losser 2009- 2010 met competitie programma en aanvangstijden.
 
Weblog: Egbert van Hattem Journalistieke Producties
Weblog: Mariette Effing  KoorEnZo   
Koken met Carol Effing Hofstreek FM

Neerslagradar MeteoConsult ook met onweer

Neerslagradar Weerplaza met prognose

Hier oude buienradar, prognose met link en veel reclame

  De neerslagbeelden worden samengesteld uit de waarnemingen van de KNMI-neerslagradar in De Bilt en Den Helder. De werking van een neerslagradar berust op het principe dat een gedeelte van de uitgezonden elektromagnetische straling door neerslagdeeltjes wordt teruggekaatst en weer in de radarinstallatie wordt opgevangen. De sterkte van de terugontvangen elektromagnetische straling is een maat voor de neerslagintensiteit. Het tijdverschil tussen het uitzenden en het ontvangen is een maat voor de plaats van de neerslag. Elke vijf minuten wordt uit de waarnemingen van de beide neerslagradars een beeld samengesteld. De neerslag wordt in een neerslagbeeld weergegeven met een aantal kleuren, die een indicatie zijn voor de neerslagintensiteit.
U ziet hier dus geen wolken.
Door de neerslagbeelden achter elkaar te presenteren kan een indruk worden verkregen omtrent de ontwikkeling van de neerslag, intensiteitverandering, trekrichting en treksnelheid.
   
 
 


Vakantie in Julianadorp aan zee?
www.strand-poort.nl

Vakantie in TsjechiŽ?
www.berg-poort.nl