Weercijfers van Zondag 03 Oktober 2010

 

datum:
Maximum Temperatuur:
Minimum Temperatuur:
Grasminimum:
Uurlijks Gemiddelde:
Neerslag (mm):
Neerslag (soort):

 2010-10-03  
 23.8  
 15  
 14  
 18.2  
 0.8  
 regen  

  Zonneschijnduur:
  Helder/zonloos:
  Windsnelheid(max) in m/s:
  Windrichting:
  Luchtdruk 07 uur (hpa):
  Luchtdruk 19 uur (hpa):
  Luchtvochtigheid (min):

 6.4
 helder
 11
 zzo
 1008
 1004
 55

 

Een mooie diaserie zien over het weer?
Informeer dan hier.

Johan Effing (C) & Albert Oude Nijhuis (C)


Vandaag ruim boven 20 graden. Staan we aan het begin van een zeldzaam zachte oktoberweek?

Losser 3 Oktober 2010 08.01 uur.

Vanmorgen heb ik maar eerst even de oude computer opgestart om met het oude Meteo programma de warmste 3 oktober op te zoeken. Want in zeldzame gevallen is het wel eens voorgekomen dat de temperatuur in oktober de zomerse grens van 25 graden bereikt. De laatste keer dat het hier op 3 oktober is voor gekomen was in 1908  In dat jaar beleefden we een heel bijzondere oktober maand. Oktober begon met 5 zomerse dagen. Op de 25e sneeuwde het bij een noord oosten wind. In 6 nachten heeft het toen gevroren en er viel maar 3.5 mm neerslag. Of dit een van de extreemste oktobermaanden is uit de oost Nederlandse weergeschiedenis is geweest dat is maar hoe je het bekijkt.

De laatste keer dat hier in het oosten de temperatuur in oktober boven 25 graden uitkwam was volgens het oude meteoprogramma  4 oktober 1981 De laatste 10 dagen van deze maand waren echter bijzonder koud. Aan de grond vroor het zelfs enkele nachten matig.

Wie landelijk nog iets meer wil weten over het oktoberweer die kan hier klikken want het KNMI heeft in de rubriek nader verklaard er een hele pagina aan geweid.

Vandaag ben ik zo begonnen omdat we aan het begin staan van een bijzonder zachte week. Leek het vorige week nog dat de depressies de dienst zouden uit gaan maken. Dit is door de ontwikkeling van een groot hogedrukgebied boven Rusland helemaal veranderd. Doen zich in oktober zulke ontwikkelingen voor dan verschijnen er in de media de eerste berichten over een ophanden zijn de strenge winter De weerman van SBS 6 lijkt hiervoor al de aftrap hebben gegeven.

We zijn nu in die tijd van het jaar aangekomen dat er al weer druk wordt gespeculeerd over hoe de komende winter zou gaan verlopen. Hier wil ik het volgende nog wel even aan toevoegen koude of strenge winters komen voor clusters. Duidelijke voorbeelden hiervan zijn de winter in de oorlogsjaren en de winters in de jaren  zestig tachtig en negentig . We hebben nu twee koude winters achter ons liggen. Daarom zou er best nog een derde aan kunnen worden toegevoegd. Klik hier op mijn pagina de winters van 1706 tot 2010  Fijne zondag en tot morgen. Johan Effing

Is in de herfst het weer lang klaar , vroeg is een strenge winter daar.

Is er opnieuw een koude winter op komst?

September 2010 was koel en nat (Bron: KNMI)

Webcam Paul Scholten Losser

Webcam Dinkel Bossinkbrug Drielandweg  Losser 
 
(Bron: Waterschap Regge Dinkel)

Meteogram voor Losser 

Tien dagen verwachting voor Losser Foreca USA

Tien minuten waarnemingen Vliegbasis Twente

Pluim 14 dagen vooruit MeteoConsult

Vakantie
weerwegwijzer voor Losser

Uitgebreide berekeningen 16 dagen vooruit Vliegbasis Twente (GFS plots)

Meteogram voor Gronau Westfalen (Kachelman)

Klik hier ook voor de buienradar
Gevoelstemperatuur. Buienradar

Laatste bewolkingbeeld.
Sat 24.nl   
 
Actueel onweer en bewolking boven Europa  (Bron: Meteox)
 

Links naar de geschiedenis van het klootschieten.
De klootschieters wedstrijd tussen Oldenzaal en Ootmarsum in 1747
Vooruit Losser 2009- 2010 met competitie programma en aanvangstijden.
 
Weblog: Egbert van Hattem Journalistieke Producties
Weblog: Mariette Effing  KoorEnZo   
Koken met Carol Effing Hofstreek FM

Neerslagradar MeteoConsult ook met onweer

Neerslagradar Weerplaza met prognose

Hier oude buienradar, prognose met link en veel reclame

  De neerslagbeelden worden samengesteld uit de waarnemingen van de KNMI-neerslagradar in De Bilt en Den Helder. De werking van een neerslagradar berust op het principe dat een gedeelte van de uitgezonden elektromagnetische straling door neerslagdeeltjes wordt teruggekaatst en weer in de radarinstallatie wordt opgevangen. De sterkte van de terugontvangen elektromagnetische straling is een maat voor de neerslagintensiteit. Het tijdverschil tussen het uitzenden en het ontvangen is een maat voor de plaats van de neerslag. Elke vijf minuten wordt uit de waarnemingen van de beide neerslagradars een beeld samengesteld. De neerslag wordt in een neerslagbeeld weergegeven met een aantal kleuren, die een indicatie zijn voor de neerslagintensiteit.
U ziet hier dus geen wolken.
Door de neerslagbeelden achter elkaar te presenteren kan een indruk worden verkregen omtrent de ontwikkeling van de neerslag, intensiteitverandering, trekrichting en treksnelheid.
   
 
 


Vakantie in Julianadorp aan zee?
www.strand-poort.nl

Vakantie in TsjechiŽ?
www.berg-poort.nl