Weercijfers van Woensdag 06 Oktober 2010

 

datum:
Maximum Temperatuur:
Minimum Temperatuur:
Grasminimum:
Uurlijks Gemiddelde:
Neerslag (soort):
Zonneschijnduur:

 2010-10-06  
 19.7  
 13.1  
 12.7  
 16.2  
 regen  
 0.3  

  Helder/zonloos:
  Windsnelheid(max) in m/s:
  Windrichting:
  Luchtdruk 07 uur (hpa):
  Luchtdruk 19 uur (hpa):
  Luchtvochtigheid (min):
  :

 helder
 8
 zuid
 1010
 1012
 71
 

 

Een mooie diaserie zien over het weer?
Informeer dan hier.

Johan Effing (C) & Albert Oude Nijhuis (C)


De eerste dagen nog bijzonder zacht voor de tijd van het jaar en geen regen van betekenis. In het weekend frisser maar veel zonniger.

Losser 6 Oktober 2010 08.17 uur.

Een echte droogteperiode dat er in 20 dagen geen meetbare hoeveelheid regen viel heeft zich de laatste keer voortgedaan in het voor jaar van 2007. We beleefden toen een periode dat het in 29 dagen achtereen dagen niet regende. Voor het najaar komen we een dergelijke periode pas tegen in 1972 Toen regende het van 28 september tot 19 oktober vrijwel niet. Om cijfermatig van een droogte periode te kunnen spreken moet je er een bepaalde definitie aan verbinden. Op deze site wordt voor een droogte periode ook nog een andere definitie gebruikt, die van het VWK Dan mag er wel wat regen vallen. Hoe deze er uit ziet dat kunnen we hier lezen

Waarom begin ik vanmorgen zo. Omdat het er naar uitziet dat het Russische hogedrukgebied tegen de wijzers van de klok in zich verplaatst naar ScandinaviŽ. Een degelijke ontwikkeling luidt bij ons dan meestal een lange droogteperiode in. Als we een dergelijke ontwikkeling zien in de wintermaanden dan beginnen de harten van de winterliefhebbers sneller te kloppen. Het eigenlijk is jammer voor de winterliefhebbers dat deze ontwikkeling zich nu al voordoet want de kans dat het zich de komende winter herhaald is klein.

De ontwikkelingen die we nu zien op de weerkaarten zijn bijzonder gunstig die nog oogstwerkzaamheden op de velden moet verrichten. Het is deze keer zo dat het hele land tot minstens half oktober met weinig neerslag te maken krijgt. De lucht die met oostenwinden wordt aangevoerd  zal vooral in het weekend een heel stuk droger en kouder zijn. Maar daar staat tegenover dat de zon uitbundig gaat schijnen. We gaan dan ook een prachtig weekend tegemoet zien waarbij we volop van de zon en de prachtige najaarskleuren kunnen gaan genieten.

Gisteren is het mij gelukt om een oude waarnemingsreeks uit de archieven van het KNMI te koppelen aan mijn database van het oude Meteo programma en in te voeren in het WXData programma. Na enig zoeken kwam er een prachtige neerslag grafiek te voorschijn vanaf 1738  De grafiek wordt nog ontsierd omdat er nog een aantal jaren in ontbreken. Maar het beeld is over duidelijk, het klimaat wordt natter. Tot morgen, Johan Effing

Prachtige weerfoto's op Duitse Weeronline

Webcam Paul Scholten Losser

Webcam Dinkel Bossinkbrug Drielandweg  Losser 
 
(Bron: Waterschap Regge Dinkel)

Meteogram voor Losser 

Tien dagen verwachting voor Losser Foreca USA

Tien minuten waarnemingen Vliegbasis Twente

Pluim 14 dagen vooruit MeteoConsult

Vakantie
weerwegwijzer voor Losser

Uitgebreide berekeningen 16 dagen vooruit Vliegbasis Twente (GFS plots)

Meteogram voor Gronau Westfalen (Kachelman)

Klik hier ook voor de buienradar
Gevoelstemperatuur. Buienradar

Laatste bewolkingbeeld.
Sat 24.nl   
 
Actueel onweer en bewolking boven Europa  (Bron: Meteox)
 

Links naar de geschiedenis van het klootschieten.
De klootschieters wedstrijd tussen Oldenzaal en Ootmarsum in 1747
Vooruit Losser 2009- 2010 met competitie programma en aanvangstijden.
 
Weblog: Egbert van Hattem Journalistieke Producties
Weblog: Mariette Effing  KoorEnZo   
Koken met Carol Effing Hofstreek FM

Neerslagradar MeteoConsult ook met onweer

Neerslagradar Weerplaza met prognose

Hier oude buienradar, prognose met link en veel reclame

  De neerslagbeelden worden samengesteld uit de waarnemingen van de KNMI-neerslagradar in De Bilt en Den Helder. De werking van een neerslagradar berust op het principe dat een gedeelte van de uitgezonden elektromagnetische straling door neerslagdeeltjes wordt teruggekaatst en weer in de radarinstallatie wordt opgevangen. De sterkte van de terugontvangen elektromagnetische straling is een maat voor de neerslagintensiteit. Het tijdverschil tussen het uitzenden en het ontvangen is een maat voor de plaats van de neerslag. Elke vijf minuten wordt uit de waarnemingen van de beide neerslagradars een beeld samengesteld. De neerslag wordt in een neerslagbeeld weergegeven met een aantal kleuren, die een indicatie zijn voor de neerslagintensiteit.
U ziet hier dus geen wolken.
Door de neerslagbeelden achter elkaar te presenteren kan een indruk worden verkregen omtrent de ontwikkeling van de neerslag, intensiteitverandering, trekrichting en treksnelheid.
   
 
 


Vakantie in Julianadorp aan zee?
www.strand-poort.nl

Vakantie in TsjechiŽ?
www.berg-poort.nl