Weercijfers van Zondag 24 Oktober 2010

 

datum:
Maximum Temperatuur:
Minimum Temperatuur:
Grasminimum:
Uurlijks Gemiddelde:
Neerslag (mm):
Neerslag (soort):

 2010-10-24  
 11.6  
 1.7  
 -1  
 6.6  
 0.4  
 regen  

  Zonneschijnduur:
  Helder/zonloos:
  Windsnelheid(max) in m/s:
  Windrichting:
  Luchtdruk 07 uur (hpa):
  Luchtdruk 19 uur (hpa):
  Luchtvochtigheid (min):

 5.2
 helder
 13
 wnw
 1003
 1010
 53

 

Een mooie diaserie zien over het weer?
Informeer dan hier.

Johan Effing (C) & Albert Oude Nijhuis (C)


Aanvankelijk nog vrij veel wind en kans op een bui. Vanmiddag een zonnetje waardoor het iets vriendelijker wordt.

Losser 24 Oktober 2010 08.04 uur.

Nog een weekje en we zijn met de wintertijd bezig en laten we oktober alweer achter ons. Van deze maand kunnen we dan misschien zeggen ondanks het wisselvallige karakter van de maand dat oktober is te droog verlopen. Uit een rondgang langs de weerkaarten krijg ik toch de indruk dat het volgende week met de regen wel eens erg mee zou kunnen vallen. Vanmorgen heb 0.4 mm uit de regen meter gehaald en gisteravond 4.6 mm. Hiervan kunnen we toch niet zeggen dat het grote hoeveelheden zijn ondanks dat het gistermiddag onophoudelijk regende. De oktober som was hierdoor vanmorgen opgelopen naar 33 mm.

We lijken in de nieuwe week voorlopig het voor de tijd van het jaar te koude weer achter ons te laten. Want op de weerkaarten is duidelijk te zien te zien dat de luchtdruk boven het continent omhoog gaat. Waardoor er zich toch een meer zuidwestelijke stroming ontwikkelt, die de komende dagen wat zachtere lucht gaat aanvoeren. De temperaturen kunnen dan ruim boven tien graden uitkomen. Lange perioden met temperaturen van ver boven normaal wat de laatste jaren nog al eens voorkwam lijken er toch niet in te zitten. We de gemiddelde temperaturen van de herfstmaanden sinds eeuwwisseling eens wil bekijken die kan hier klikken. In de eerste kolom is te zien dat alleen de herfst van 2003 beneden normaal is uitgevallen. Een normale herfst moet een langjarig gemiddelde hebben van 9.6 graden.

Straks om tien uur gaat Vooruit Losser de jubileum klootschieterswedstrijd van het 60 jarig bestaan spelen in de omgeving van het Wiggersveld in de Losserse Zandbergen. Deze festiviteiten werden door de zondvloed van eind augustus afgelast omdat de leden door het hoge water de baan niet konden bereiken. Gelukkig ziet het weer er voor vandaag wat beter uit dan gisteren nog werd verwacht. Wel kan het af en toe nog flink waaien. Van klootschieters is bekend dat ze in weer en wind als andere sporten al lang zijn afgelast hun sport kunnen bedrijven. De laagste jaren zijn over deze sport op het Internet heel wat paginaís verschenen. Jaren gelden heb ik hiervoor op deze site al een hoekje vrijgemaakt. Wie er eens een kijkje wil nemen die kan hier klikken. Fijne zondag en tot morgen, Johan Effing

http://rianovosti.com/arctic_diary/

De speculaties rond de winter van  2010 Ė 2011 is in volle gang

Vroege komst zwanen kondigt strenge winter aan

Webcam Paul Scholten Losser

Webcam Dinkel Bossinkbrug Drielandweg  Losser 
 
(Bron: Waterschap Regge Dinkel)

Meteogram voor Losser 

Tien dagen verwachting voor Losser Foreca USA

Tien minuten waarnemingen Vliegbasis Twente

Pluim 14 dagen vooruit MeteoConsult

Vakantie
weerwegwijzer voor Losser

Uitgebreide berekeningen 16 dagen vooruit Vliegbasis Twente (GFS plots)

Meteogram voor Gronau Westfalen (Kachelman)

Klik hier ook voor de buienradar
Gevoelstemperatuur. Buienradar

Laatste bewolkingbeeld.
Sat 24.nl   
 
Actueel onweer en bewolking boven Europa  (Bron: Meteox)
 

Links naar de geschiedenis van het klootschieten.
De klootschieters wedstrijd tussen Oldenzaal en Ootmarsum in 1747

Competitie programma
Vooruit Losser 2010 - 2011 standen en aanvangstijden.

 
Weblog: Egbert van Hattem Journalistieke Producties
Weblog: Mariette Effing  KoorEnZo   
Koken met Carol Effing Hofstreek FM

Neerslagradar MeteoConsult ook met onweer

Neerslagradar Weerplaza met prognose

Hier oude buienradar, prognose met link en veel reclame

  De neerslagbeelden worden samengesteld uit de waarnemingen van de KNMI-neerslagradar in De Bilt en Den Helder. De werking van een neerslagradar berust op het principe dat een gedeelte van de uitgezonden elektromagnetische straling door neerslagdeeltjes wordt teruggekaatst en weer in de radarinstallatie wordt opgevangen. De sterkte van de terugontvangen elektromagnetische straling is een maat voor de neerslagintensiteit. Het tijdverschil tussen het uitzenden en het ontvangen is een maat voor de plaats van de neerslag. Elke vijf minuten wordt uit de waarnemingen van de beide neerslagradars een beeld samengesteld. De neerslag wordt in een neerslagbeeld weergegeven met een aantal kleuren, die een indicatie zijn voor de neerslagintensiteit.
U ziet hier dus geen wolken.
Door de neerslagbeelden achter elkaar te presenteren kan een indruk worden verkregen omtrent de ontwikkeling van de neerslag, intensiteitverandering, trekrichting en treksnelheid.
   
 
 

 Vakantie in Julianadorp aan zee?
www.strand-poort.nl

Vakantie in TsjechiŽ?
www.berg-poort.nl