Weercijfers van Maandag 15 November 2010

 

datum:
Maximum Temperatuur:
Minimum Temperatuur:
Grasminimum:
Uurlijks Gemiddelde:
Neerslag (soort):
Zonneschijnduur:

 2010-11-15  
 9.3  
 -0.3  
 -1.9  
 5.7  
 droog  
 2.3  

  Helder/zonloos:
  Windsnelheid(max) in m/s:
  Windrichting:
  Luchtdruk 07 uur (hpa):
  Luchtdruk 19 uur (hpa):
  Luchtvochtigheid (min):
  :

 helder
 11
 zw
 1018
 1013
 78
 

 

Een mooie diaserie zien over het weer?
Informeer dan hier.

Johan Effing (C) & Albert Oude Nijhuis (C)


Droog en iets kouder weer deze week, waarbij we de zon weer eens te zien krijgen.

Losser 15 November 2010 08.14 uur.

Nu het langgerekte front met bijzonder veel regen, de scheiding tussen twee luchtsoorten,  zacht en minder zacht zich langzaam in zuid oostelijke richting van ons verwijderd is het wachten op dat we de zon weer eens te zien krijgen. Want ik kreeg vanmorgen, hoe kan het ook anders berichten binnen waar men de zonloze dagen heeft geteld. Er kwam een melding uit Borculo waar deze maand de zon deze maand nog maar 9 uur heeft geschenen. Op de vliegbasis Twente kwam tot zeven zonloze dagen waarbij de zon 12 uur heeft geschenen. Daar zijn drie dagen bij dat de zon nog geen uur had geschenen. Dit heeft mij er toe gebracht om even in het archief te duiken. Het WXData programma liet hierna het onder weerpraatje staande leuke grafiekje er uit rollen. Voor november 2010 moet ik de reeks nog bijwerken. Maar door het grafiekje krijg je toch een aardig beeld van hoeveel zonloze dage er in het verleden in november zijn voor gekomen.

 Nu we een drogere en frissere periode tegemoet gaan wordt de kans op wat zon groter.Volgens deze berekening zou de zon vandaag twee uur moeten schijnen. Als het uitkomt, gaan we voor november een heel mooie dag tegemoet ook al omdat Pluvius nu de aftocht heeft geblazen. De kans dat hij deze week nog terug komt is niet erg groot. In de berekeningen zien we ook dat een groot deel van de week de wind uit het oosten gaat waaien. De temperatuur zal hierdoor de komende week een geleidelijke daling ondergaan. Van vroeg winterweer zal deze week nog geen deze sprake kunnen zijn omdat het stroomopwaarts in oostelijke richting nauwelijks vriest. Wel wordt deze week in grote delen van noord oost Europa de deur nu wagenwijd open gezet voor een eerste winterse inval. Dit kunnen we dan mooi virtueel gaan volgen hoe het in zijn werk gaat. Hier zouden we tegen het einde van de maand een veeg van mee kunnen krijgen. Zodat het nu toch langzaam aan spannend begint te worden op de weerkaarten.

Straks ga ik met de zender van mijn windstation opstap. Een specialist in draadloze verbindingen heeft me al meerder keren aangeboden om eens naar de zender te kijken. Ik ben toch wel benieuwd wat hij er van zegt en dat hij er misschien iets aan zou kunnen doen. Daarom zal een gedeelte van deze dag het weerscherm boven dit praatje niet te zien zijn. Johan Effing

Winterverwachting bij gewerkt tot 10 november

Klik hier voor een gedeelte van de opname die RTV Oost hier woensdagochtend heeft gemaakt over de dreigende wateroverlast van de Dinkel

Aantal dagen met zware neerslag neemt toe Bron: KNMI

Informatie over de toegenomen neerslag weerstation Losser


Webcam Paul Scholten Losser

Webcam Dinkel Bossinkbrug Drielandweg  Losser 
 
(Bron: Waterschap Regge Dinkel)

Meteogram voor Losser 

Tien dagen verwachting voor Losser Foreca USA

Tien minuten waarnemingen Vliegbasis Twente

Pluim 14 dagen vooruit MeteoConsult

Vakantie
weerwegwijzer voor Losser

Uitgebreide berekeningen 16 dagen vooruit Vliegbasis Twente (GFS plots)

Meteogram voor Gronau Westfalen (Kachelman)

Klik hier ook voor de buienradar
Gevoelstemperatuur. Buienradar

Laatste bewolkingbeeld.
Sat 24.nl   
 
Actueel onweer en bewolking boven Europa  (Bron: Meteox)
 

Links naar de geschiedenis van het klootschieten.
De klootschieters wedstrijd tussen Oldenzaal en Ootmarsum in 1747

Competitie programma
Vooruit Losser 2010 - 2011 standen en aanvangstijden.

 
Weblog: Egbert van Hattem Journalistieke Producties
Weblog: Mariette Effing  KoorEnZo   
Koken met Carol Effing Hofstreek FM

Neerslagradar MeteoConsult ook met onweer

Neerslagradar Weerplaza met prognose

Hier oude buienradar, prognose met link en veel reclame

  De neerslagbeelden worden samengesteld uit de waarnemingen van de KNMI-neerslagradar in De Bilt en Den Helder. De werking van een neerslagradar berust op het principe dat een gedeelte van de uitgezonden elektromagnetische straling door neerslagdeeltjes wordt teruggekaatst en weer in de radarinstallatie wordt opgevangen. De sterkte van de terugontvangen elektromagnetische straling is een maat voor de neerslagintensiteit. Het tijdverschil tussen het uitzenden en het ontvangen is een maat voor de plaats van de neerslag. Elke vijf minuten wordt uit de waarnemingen van de beide neerslagradars een beeld samengesteld. De neerslag wordt in een neerslagbeeld weergegeven met een aantal kleuren, die een indicatie zijn voor de neerslagintensiteit.
U ziet hier dus geen wolken.
Door de neerslagbeelden achter elkaar te presenteren kan een indruk worden verkregen omtrent de ontwikkeling van de neerslag, intensiteitverandering, trekrichting en treksnelheid.
   
 
 

 Vakantie in Julianadorp aan zee?
www.strand-poort.nl

Vakantie in TsjechiŽ?
www.berg-poort.nl