Weercijfers van Woensdag 01 December 2010

 

datum:
Maximum Temperatuur:
Minimum Temperatuur:
Grasminimum:
Uurlijks Gemiddelde:
Neerslag (soort):
Sneeuwdek 07 uur (mm):
Sneeuwdek 19 uur (mm):

 2010-12-01  
 -5.7  
 -8.6  
 -8.5  
 -7.3  
 sneeuw  
 1  
 resten  

  Zonneschijnduur:
  Helder/zonloos:
  Windsnelheid(max) in m/s:
  Windrichting:
  Luchtdruk 07 uur (hpa):
  Luchtdruk 19 uur (hpa):
  Luchtvochtigheid (min):
  :

 2
 helder
 14
 ENE
 1012
 1010
 59
 

 

Een mooie diaserie zien over het weer?
Informeer dan hier.

Johan Effing (C) & Albert Oude Nijhuis (C)


Door de harde wind zeer indringende kou. Denk aan de (water) leidingen om bevriezing te voorkomen. Vanaf morgen minder koud.

Losser 1 December 2010 08.43 uur.

Vanmorgen zat ik toch even ergens anders met de gedachten dan bij het weer. Want ik kon niet bij de site komen. Dan merk je toch dat je iets heb opgebouwd waar abrupt een einde aan kan komen. Gelukkig na een minuut of tien kwamen de vertrouwde beelden weer op het scherm te voorschijn. Of het iets met de barre omstandig heden van buiten de deur te maken had dat weet ik niet. Deze stroeve start van vanochtend zal denk ik wel van invloed zijn op het weerpraatje van morgen. Je begint er dan toch niet zo ontspannen aan.

Maar ik wil vanmorgen eerst met een waarschuwing beginnen die ik nog niet heb gehoord. Zet in de vetrekken die op het oosten liggen waar normaal de verwarming niet aanstaat de verwarming even op de laagste stand want het afkoelend effect is bij dit soort weersomstandigheden we hebben dat al dagenlang kunnen horen heel erg groot. Dit om bevriezing te voorkomen. Want de kou is zeer indringend.  Die lag vanmorgen rond half acht rond volgens Weerplaza rond 15 graden onder nul. Het lijkt me een beetje veel maar ze gebruiken tegenwoordig een ander definitie als vroeger. Een heel leuke omschrijving van deze definitie heb ik gevonden op deze site.

De laagste gevoelstemperatuur die ik me kan herinneren en het is misschien wel een record voor Nederland toen er ook een krachtige noordooster stond bij 17 graden onder nul begin februari 1956 in de Van Braamhouckgeestkazerne in Doorn. Deze wind deed toen ook nog veel stond en zand opwaaien. Naast de zeer strenge kou en bijna bevroren oren van dat moment zaten je ogen ook nog eens vol stof en zand. Niemand die er toen aandacht het aantreden voor baksgewijs of het appel niet door te laten gaan.

De huidige toename van de wind en de luchtdruk verdeling doe me een beetje denken aan weersituatie van 18 januari 1963 van de legendarische Elfstedentocht. Toen ook een kleine storing van uit het zuiden de wind sterk deed toenemen. Alleen was het toen nog veel kouder. Na vandaag gaat de kou afnemen. En rond het weekend lijkt er een eind te komen aan de eerste vorstperiode van deze winter. Vanmorgen zag ik op de ver weg kaarten van het GFS alweer luchtdrukstanden van 1060 hPa boven Groenland. Ik vraag me dan ook af waar het met deze winter naar toe gaat.  Morgen het overzicht van november en herfst 2010 Tot morgen, Johan Effing

Global overstromingsrisico's in de 21e eeuw ( Rianovostie ru)

De wetenschappers bevestigen dat Global Warming is een leugen (Bron: Right Wing News)

De gevoelstemperatuur (Bron: Geschreven door Ed Aldus buienradar)

MIN. Temperatuur (C) op 12/01/2010 06:00 UTC  ( Bron: Orgimet Spanje)

http://www.cpc.ncep.noaa.gov/products/analysis_monitoring/lanina/images1/euT2mMon.gif
Het waarschijnlijke vervolg van deze winter!

Webcam Paul Scholten Losser

Webcam Dinkel Bossinkbrug Drielandweg  Losser 
 
(Bron: Waterschap Regge Dinkel)

Meteogram voor Losser 

Tien dagen verwachting voor Losser Foreca USA

Tien minuten waarnemingen Vliegbasis Twente

Pluim 14 dagen vooruit MeteoConsult

Vakantie
weerwegwijzer voor Losser

Uitgebreide berekeningen 16 dagen vooruit Vliegbasis Twente (GFS plots)

Meteogram voor Gronau Westfalen (Kachelman)

Klik hier ook voor de buienradar
Gevoelstemperatuur. Buienradar

Laatste bewolkingbeeld.
Sat 24.nl   
 
Actueel onweer en bewolking boven Europa  (Bron: Meteox)
 

Links naar de geschiedenis van het klootschieten.
De klootschieters wedstrijd tussen Oldenzaal en Ootmarsum in 1747

Competitie programma
Vooruit Losser 2010 - 2011 standen en aanvangstijden.

 
Weblog: Egbert van Hattem Journalistieke Producties
Weblog: Mariette Effing  KoorEnZo   
Koken met Carol Effing Hofstreek FM

Neerslagradar MeteoConsult ook met onweer

Neerslagradar Weerplaza met prognose

Hier oude buienradar, prognose met link en veel reclame

  De neerslagbeelden worden samengesteld uit de waarnemingen van de KNMI-neerslagradar in De Bilt en Den Helder. De werking van een neerslagradar berust op het principe dat een gedeelte van de uitgezonden elektromagnetische straling door neerslagdeeltjes wordt teruggekaatst en weer in de radarinstallatie wordt opgevangen. De sterkte van de terugontvangen elektromagnetische straling is een maat voor de neerslagintensiteit. Het tijdverschil tussen het uitzenden en het ontvangen is een maat voor de plaats van de neerslag. Elke vijf minuten wordt uit de waarnemingen van de beide neerslagradars een beeld samengesteld. De neerslag wordt in een neerslagbeeld weergegeven met een aantal kleuren, die een indicatie zijn voor de neerslagintensiteit.
U ziet hier dus geen wolken.
Door de neerslagbeelden achter elkaar te presenteren kan een indruk worden verkregen omtrent de ontwikkeling van de neerslag, intensiteitverandering, trekrichting en treksnelheid.
   
 
 

 Vakantie in Julianadorp aan zee?
www.strand-poort.nl

Vakantie in TsjechiŽ?
www.berg-poort.nl