Weercijfers van Zaterdag 01 Januari 2011

 

datum:
Maximum Temperatuur:
Minimum Temperatuur:
Uurlijks Gemiddelde:
Neerslag (mm):
Neerslag (soort):
Sneeuwdek 07 uur (mm):
Sneeuwdek 19 uur (mm):

 2011-01-01  
 4  
 -1.5  
 1.7  
 1.6  
 sneeuw  
 5  
 5  

  Zonneschijnduur:
  Helder/zonloos:
  Windsnelheid(max) in m/s:
  Windrichting:
  Luchtdruk 07 uur (hpa):
  Luchtdruk 19 uur (hpa):
  Luchtvochtigheid (min):
  :

 1.2
 helder
 9
 W
 1020
 1021
 92
 

 

Een mooie diaserie zien over het weer?
Informeer dan hier.

Johan Effing (C) & Albert Oude Nijhuis (C)


Vannacht grote kans op gladheid door opvriezing !!!

Losser 1 Januari 2011 08.57 uur.

Bij de start van 2011 wil ik beginnen jullie allemaal de beste wensen te doen toekomen voor het nieuwe jaar. Allemaal bedankt die de moeite heeft genomen ons via de mail of het gastenboek een groet met de beste wensen voor het nieuwe jaar heeft gestuurd. Een nieuw jaar ligt weer voor ons, wat ons dit weerkundig gezien gaat brengen is natuurlijk afwachten. Zet de klimaatverandering door met vreemde afwijkingen zo als we dit het afgelopen jaar hebben gezien of gaat we een meer normaal weerjaar tegemoet.

Niemand, ook de wetenschap niet had rekening gehouden dat van de 12 maanden in 2010 er acht waren die min of meer te koud verliepen en dat we het koudste jaar sinds 1994 zouden beleven. Dat 2010 zo koud is verlopen hadden we te danken aan de maanden januari en de net achter ons liggende maand december. Vooral december is een maand geworden die in de historie met dikke letters zal worden beschreven. De maand was maar liefst zes graden te koud en er is in de twaalfde maand van het jaar nog nooit zoveel sneeuw gevallen.

Heel opvallend was dat het in december toch niet toch een echte koudegolf is gekomen. Dit kwam omdat de lucht via de Noordzee vanuit de poolgebieden naar ons toe kwam. De weerfabriek, de Noordzee zoals Pelleboer die altijd noemde zorgde voor de ene na de andere sneeuwstoring. Dit heeft tot gevolg gehad dat de temperatuur van het Noordzee water ongeveer twee graden kouder is dan vorig jaar om deze tijd. Zeewatertemperatuur bron site Jan Visser nu 6.2 graden vorig jaar om deze tijd 8.5 graden. Deze lage zeewatertemperatuur zal ongetwijfeld zijn invloed hebben op het verdere verloop van deze winter.

Door de koude december zou deze winter kunnen uitgroeien tot een zeer strenge winter maar of er nog weer enkele weken met vrieskou op ons afkomt die kans is voorlopig klein. Wel was er vanmorgen op de ver weg kaarten van het GFS een kaartje te zien met een luchtdruk waarde van 1045 hPa boven ScandinaviŽ maar de circulatie er om heen lag volkomen verkeert. Als ik goed naar de berekeningen heb gekeken konden we wel met een in kracht toenemende west circulatie te maken krijgen. Dat wel eens een gevolg kan zijn van de lage zeewatertemperaturen. Ook bij start van het nieuwe jaar direct al weer veel vragen over het weer.

Of de site zonder haperingen over jaarwisseling heengaat, is even afwachten. Misschien dat sommige instellingen opnieuw moeten worden ingesteld. Ook moeten er vandaag verschillende nieuwe bestanden worden aangemaakt. Nog fijne Nieuwjaarsdag. Johan Effing

http://www.weatherzone.com.au/news/la-nina-to-break-down-later-this-year/15773

VN hekelt gebrekkige aanpak Europa en VS van sneeuwval

Laatste update cps. ncep voor januari februari maart

Op Nieuw-Zeeland's South Island de zware overstromingen (Bron: Meteonovostie)

Wordt 2010 het koudste jaar sinds 1997?
(Bron: Reeks Weerstation Losser)

TERENA Webcam Koningsplein, Amsterdam

IJsvorming uiterwaarden Dinkel en december 2010

Webcam Paul Scholten Losser

Webcam Dinkel Bossinkbrug Drielandweg Losser
(Bron: Waterschap Regge Dinkel)

Meteogram voor Losser 

Tien dagen verwachting voor Losser Foreca USA

Tien minuten waarnemingen Vliegbasis Twente

Pluim 14 dagen vooruit MeteoConsult

Vakantie
weerwegwijzer voor Losser

Uitgebreide berekeningen 16 dagen vooruit Vliegbasis Twente (GFS plots)

Meteogram voor Gronau Westfalen (Kachelman)

Klik hier ook voor de buienradar
Gevoelstemperatuur. Buienradar

Laatste bewolkingbeeld.
Sat 24.nl   
 
Actueel onweer en bewolking boven Europa  (Bron: Meteox)
 

Links naar de geschiedenis van het klootschieten.
De klootschieters wedstrijd tussen Oldenzaal en Ootmarsum in 1747

Competitie programma
Vooruit Losser 2010 - 2011 standen en aanvangstijden.

 
Weblog: Egbert van Hattem Journalistieke Producties
Weblog: Mariette Effing  KoorEnZo   
Koken met Carol Effing Hofstreek FM

Neerslagradar MeteoConsult ook met onweer

Neerslagradar Weerplaza met prognose

Hier oude buienradar, prognose met link en veel reclame

  De neerslagbeelden worden samengesteld uit de waarnemingen van de KNMI-neerslagradar in De Bilt en Den Helder. De werking van een neerslagradar berust op het principe dat een gedeelte van de uitgezonden elektromagnetische straling door neerslagdeeltjes wordt teruggekaatst en weer in de radarinstallatie wordt opgevangen. De sterkte van de terugontvangen elektromagnetische straling is een maat voor de neerslagintensiteit. Het tijdverschil tussen het uitzenden en het ontvangen is een maat voor de plaats van de neerslag. Elke vijf minuten wordt uit de waarnemingen van de beide neerslagradars een beeld samengesteld. De neerslag wordt in een neerslagbeeld weergegeven met een aantal kleuren, die een indicatie zijn voor de neerslagintensiteit.
U ziet hier dus geen wolken.
Door de neerslagbeelden achter elkaar te presenteren kan een indruk worden verkregen omtrent de ontwikkeling van de neerslag, intensiteitverandering, trekrichting en treksnelheid.
   
 
 

 Vakantie in Julianadorp aan zee?
www.strand-poort.nl

Vakantie in TsjechiŽ?
www.berg-poort.nl