Weercijfers van Zondag 20 Maart 2011

 

datum:
Maximum Temperatuur:
Minimum Temperatuur:
Grasminimum:
Uurlijks Gemiddelde:
Neerslag (soort):
Zonneschijnduur:

 2011-03-20  
 12  
 -5.2  
 -8.9  
 3.1  
 droog  
 11.4  

  Helder/zonloos:
  Windsnelheid(max) in m/s:
  Windrichting:
  Luchtdruk 07 uur (hpa):
  Luchtdruk 19 uur (hpa):
  Luchtvochtigheid (min):
  :

 helder
 5
 S
 1036
 1034
 24
 

 

Een mooie diaserie zien over het weer?
Informeer dan hier.

Johan Effing (C) & Albert Oude Nijhuis (C)


Komende dagen bijzonder veel zon. De temperaturen gaan langzaam iets omhoog.

Losser 20 Maart 2011 08.13 uur.

De afgelopen nacht is het tot zeer zware nachtvorst gekomen. Op Twente vroor het bijna 5 graden en in de bebouwde kom 2.8 graden. Op 10 cm boven het gras kwam het op Twente tot bijna 9 graden vorst. Twente was doordoor waarschijnlijk weer een van de koudste stations van ons land. Ook over de Duitse grens bij voorbeeld in Lingen werden deze temperaturen niet gehaald. Het is op 20 maart 1955 weleens kouder geweest. In dat jaar  vroor het al eens ruim -7 graden. Maart 1955 was overigens een zeer koude maand. In een groot aantal nachten kwam het toen tot vorst.

Dat zal denk ik deze maand niet gebeuren. De komende nacht lijkt al iets minder koud te worden. Omdat de instraling van de zon vandaag toch heel groot is kunnen we vandaag een temperatuur verwachten die ruim boven 10 graden zal komen liggen. De volgende dagen zal de temperatuur bij veel zon nog wat verder omhoog kunnen gaan, 15 graden moet denk ik toch kunnen. Tegen het weekend lijkt ons van het noordoosten uit een nieuwe portie koude lucht te bereiken. Dan gaat het kwik weer iets omlaag.

Maart verloopt tot nu toe hier langs de oostgrens met nog maar 5.3 mm erg droog. De droogste maand uit de reeks was 1929 toen er 11 mm naar beneden kwam. Dat er voor maart een droogte record aan zit te komen zou voor mij geen verassingen zijn. Misschien dat er het volgende weekend wat regen kan gaan vallen. De komende week blijft een uitermate sterk hogedrukgebied baas in de atmosfeer met bijzonder veel zon.

Het bijzonder droge weer heeft ook zijn gunstige kanten. Zo is de grond in mijn volkstuin prima te bewerken. Dat het spitten van de volkstuin is lang niet zo zwaar als in andere jaren. Dit is toch wel een heel fijne meevaller.

Gisteren kwam ik nog enkele leuke links tegen. Op de site van het Duitse Weeronline staat een bericht dat de wind in  het rampgebied van Japan tijdelijk omgaat naar het noorden of noordoosten. Ook staat er een filmpje op hoe er op volle zee met een boot de tsunamie golf wordt genomen. Tot morgen, Johan Effing

Weersverandering kerncentrales Japan? (Bron: Duitse Weeronline)

Plaatjes Carnavalsoptocht 5 maart 2011 Losser (Bron:Johan Effing)

Webcam Paul Scholten Losser

Webcam Dinkel Bossinkbrug Drielandweg Losser
(Bron: Waterschap Regge Dinkel)

Meteogram voor Losser 

Tien minuten waarnemingen Vliegbasis Twente

Pluim 14 dagen vooruit MeteoConsult

Vakantie weerwegwijzer voor Losser

Uitgebreide berekeningen 16 dagen vooruit Vliegbasis Twente (GFS plots)

Meteogram voor Gronau Westfalen (Kachelman)

Klik hier ook voor de buienradar
Gevoelstemperatuur. Buienradar

Laatste bewolkingbeeld.
Sat 24.nl   
 
Actueel onweer en bewolking boven Europa  (Bron: Meteox)
 

Links naar de geschiedenis van het klootschieten.
De klootschieters wedstrijd tussen Oldenzaal en Ootmarsum in 1747

Competitie programma
Vooruit Losser 2010 - 2011 standen en aanvangstijden.

 
Weblog: Egbert van Hattem Journalistieke Producties
Weblog: Mariette Effing  KoorEnZo   
Koken met Carol Effing Hofstreek FM

Neerslagradar MeteoConsult ook met onweer

Neerslagradar Weerplaza met prognose

Hier oude buienradar, prognose met link en veel reclame

 

  De neerslagbeelden worden samengesteld uit de waarnemingen van de KNMI-neerslagradar in De Bilt en Den Helder. De werking van een neerslagradar berust op het principe dat een gedeelte van de uitgezonden elektromagnetische straling door neerslagdeeltjes wordt teruggekaatst en weer in de radarinstallatie wordt opgevangen. De sterkte van de terugontvangen elektromagnetische straling is een maat voor de neerslagintensiteit. Het tijdverschil tussen het uitzenden en het ontvangen is een maat voor de plaats van de neerslag. Elke vijf minuten wordt uit de waarnemingen van de beide neerslagradars een beeld samengesteld. De neerslag wordt in een neerslagbeeld weergegeven met een aantal kleuren, die een indicatie zijn voor de neerslagintensiteit.
U ziet hier dus geen wolken.
Door de neerslagbeelden achter elkaar te presenteren kan een indruk worden verkregen omtrent de ontwikkeling van de neerslag, intensiteitverandering, trekrichting en treksnelheid.
   
 
 

 Vakantie in Julianadorp aan zee?
www.strand-poort.nl

Vakantie in TsjechiŽ?
www.berg-poort.nl