Weercijfers van Maandag 21 Maart 2011

 

datum:
Maximum Temperatuur:
Minimum Temperatuur:
Grasminimum:
Uurlijks Gemiddelde:
Neerslag (soort):
Zonneschijnduur:

 2011-03-21  
 14.1  
 -5  
 -8.1  
 4.7  
 droog  
 11.2  

  Helder/zonloos:
  Windsnelheid(max) in m/s:
  Windrichting:
  Luchtdruk 07 uur (hpa):
  Luchtdruk 19 uur (hpa):
  Luchtvochtigheid (min):
  :

 helder
 7
 SW
 1036
 1035
 21
 

 

Een mooie diaserie zien over het weer?
Informeer dan hier.

Johan Effing (C) & Albert Oude Nijhuis (C)


De eerste dagen zijn in het weer niet veel veranderingen te verwachten.

Losser 21 Maart 2011 08.20 uur.

Ook vandaag zal de temperatuur ondanks de felle zon nog niet in een euforische lente stemming zijn. Nu de afgelopen nacht, als ik het goed heb om 00.20 uur astronomische lente is begonnen. Rekening houden met door de mens uitgerekende tijdstippen doet de natuur niet. Net als gisternacht is de temperaturen in de droge heldere lucht weer flink onderuit gegaan. De grens van matige vorst die gisteren hier en daar op het platteland werd bereikt  heb ik vanmorgen op de verschillende weerstations niet gezien. Het vroor op waarnemingshoogte langs de oostgrens niet harder dan vier graden. In de kuststrook stond de temperatuur vanmorgen om zeven uur ruim boven nul. In Vlissingen bleef het kwik zelfs de hele nacht ruim boven nul. Klik hier voor het KNMI station Vlissingen. Aan de registratie is te zien dat daar de wind van zee uit het zuidwesten waaide.

Gistermiddag was het in de zon en uit de wind even heerlijk maar toen de zon verdween werd het direct onaangenaam fris. Aan het einde van de middag was de luchtvochtigheid zelfs teruggelopen naar 24% Droge lucht bevat minder vocht en voelt daardoor in omstandigheden zoals die van gisterenmiddag het meteen frisjes aan.

Zo heel veel veranderd er de hele week niet. Hoge druk blijft het weer bepalen. Regen staat nog steeds niet in de verwachtingen. Wel gaat de temperatuur de eerste dagen nog iets omhoog en zou in het midden van de week de 15 graden kunnen bereiken. Tegen het weekend stoomt van het noorden uit een nieuwe hoeveelheid voorjaarskou over ons uit. Echte lente temperaturen zijn direct na de overschakeling naar de zomertijd nog niet te verwachten. Misschien hebben we deze volgende week om deze tijd wel in het vizier.

Gisteren heb ik links in het menu, het Duitse Wetteronline toegevoegd. In de map Populair Streaming webcams, ook links in het menu heb ik http://nl.webcams.travel/ een plekje gegeven. Fijn begin van de week, Johan Effing.

Weersverandering kerncentrales Japan? (Bron: Duitse Weeronline)

Plaatjes Carnavalsoptocht 5 maart 2011 Losser (Bron:Johan Effing)

Webcam Paul Scholten Losser

Webcam Dinkel Bossinkbrug Drielandweg Losser
(Bron: Waterschap Regge Dinkel)

Meteogram voor Losser 

Tien minuten waarnemingen Vliegbasis Twente

Pluim 14 dagen vooruit MeteoConsult

Vakantie weerwegwijzer voor Losser

Uitgebreide berekeningen 16 dagen vooruit Vliegbasis Twente (GFS plots)

Meteogram voor Gronau Westfalen (Kachelman)

Klik hier ook voor de buienradar
Gevoelstemperatuur. Buienradar

Laatste bewolkingbeeld.
Sat 24.nl   
 
Actueel onweer en bewolking boven Europa  (Bron: Meteox)
 

Links naar de geschiedenis van het klootschieten.
De klootschieters wedstrijd tussen Oldenzaal en Ootmarsum in 1747

Competitie programma
Vooruit Losser 2010 - 2011 standen en aanvangstijden.

 
Weblog: Egbert van Hattem Journalistieke Producties
Weblog: Mariette Effing  KoorEnZo   
Koken met Carol Effing Hofstreek FM

Neerslagradar MeteoConsult ook met onweer

Neerslagradar Weerplaza met prognose

Hier oude buienradar, prognose met link en veel reclame

 

  De neerslagbeelden worden samengesteld uit de waarnemingen van de KNMI-neerslagradar in De Bilt en Den Helder. De werking van een neerslagradar berust op het principe dat een gedeelte van de uitgezonden elektromagnetische straling door neerslagdeeltjes wordt teruggekaatst en weer in de radarinstallatie wordt opgevangen. De sterkte van de terugontvangen elektromagnetische straling is een maat voor de neerslagintensiteit. Het tijdverschil tussen het uitzenden en het ontvangen is een maat voor de plaats van de neerslag. Elke vijf minuten wordt uit de waarnemingen van de beide neerslagradars een beeld samengesteld. De neerslag wordt in een neerslagbeeld weergegeven met een aantal kleuren, die een indicatie zijn voor de neerslagintensiteit.
U ziet hier dus geen wolken.
Door de neerslagbeelden achter elkaar te presenteren kan een indruk worden verkregen omtrent de ontwikkeling van de neerslag, intensiteitverandering, trekrichting en treksnelheid.
   
 
 

 Vakantie in Julianadorp aan zee?
www.strand-poort.nl

Vakantie in TsjechiŽ?
www.berg-poort.nl