Weercijfers van Woensdag 23 Maart 2011

 

datum:
Maximum Temperatuur:
Minimum Temperatuur:
Grasminimum:
Uurlijks Gemiddelde:
Neerslag (soort):
Zonneschijnduur:

 2011-03-23  
 14  
 -0.1  
 -4  
 6.1  
 droog mist  
 9.2  

  Helder/zonloos:
  Windsnelheid(max) in m/s:
  Windrichting:
  Luchtdruk 07 uur (hpa):
  Luchtdruk 19 uur (hpa):
  Luchtvochtigheid (min):
  :

 helder
 6
 N
 1043
 1039
 42
 

 

Een mooie diaserie zien over het weer?
Informeer dan hier.

Johan Effing (C) & Albert Oude Nijhuis (C)


Na het optrekken van de mist opnieuw een fraaie maartdag. In het weekend vooral zaterdag kans op een bui en een heel stuk frisser.

Losser 23 Maart 2011 08.06 uur.

 Droog en veel stof in maart , is de boer heel wat waard. Het is een leuk rijmpje uit de volksweerkunde. Maar zover is het nog lang niet. De droogte waar de natuur langs de oostgrens nu mee bezig is heeft nog (lang) niet aan de twee definities voldaan waaruit op deze site de droogte periodes worden berekend. Van toon alle droge reeksen met een lengte groter dan of gelijk aan 20 dagen. Hier zijn we nog lange niet aan toe. Want dan mag er 20 dagen achtereen geen regen vallen. De laatste keer dat dit gebeurde was in april en mei 2007 Deze droogte periode duurde 29 dagen. Wat een record betekende uit de neerslagreeks. We herinneren ons vast allemaal nog wel deze bijzonder zonnige warme april maand.

We hebben ook nog een andere droogte definitie die van het VWK. Deze is wat ingewikkelder. Waar bij er binnen een bepaalde periode wel wat regen mag vallen. Een dergelijke droogte periode doet zich bijna elk jaar voor. Vorig jaar hebben zich zelfs twee van deze droogte periodes achter elkaar voorgedaan.

Vanmorgen waren er tegen het eind van deze maand toch een paar berekeningen te zien dat er een verandering zit aan te komen met een in kracht toenemende westelijke stroming. Dit is nog ver weg maar het geeft toch aan dat er dan een verandering aan zit te komen tegen het einde van de maand.

Er was vanmorgen een berekening wanneer de huidige mooi weer periode ten einde loopt er juist op zaterdag er een bui kan vallen waarbij de temperatuur van het noorden uit gevoelig onderuit gaat.

Vanmorgen heb ik ook nog even naar de lange afstand prognose van onze Amerikaanse vrienden gekeken. Die zien er nog steeds vreemd uit. April en mei iets aan de warme kant. Maar de zomer blijft een groot vraagteken. Wat hierbij opvalt dat er vooral Frankrijk en Spanje beneden normale temperaturen worden verwacht. Tot morgen, Johan Effing

Maart 2003: Zeer zonnig, zeer zacht en droog (Bron: KNMI)

Foto  stream uit Moskou  (Bron: The Moscow Times)

Maxima gisteren zuid west Europa (Bron: Orgimet)

Plaatjes Carnavalsoptocht 5 maart 2011 Losser (Bron:Johan Effing)

Webcam Paul Scholten Losser

Webcam Dinkel Bossinkbrug Drielandweg Losser
(Bron: Waterschap Regge Dinkel)

Meteogram voor Losser 

Tien minuten waarnemingen Vliegbasis Twente

Pluim 14 dagen vooruit MeteoConsult

Vakantie weerwegwijzer voor Losser

Uitgebreide berekeningen 16 dagen vooruit Vliegbasis Twente (GFS plots)

Meteogram voor Gronau Westfalen (Kachelman)

Klik hier ook voor de buienradar
Gevoelstemperatuur. Buienradar

Laatste bewolkingbeeld.
Sat 24.nl   
 
Actueel onweer en bewolking boven Europa  (Bron: Meteox)
 

Links naar de geschiedenis van het klootschieten.
De klootschieters wedstrijd tussen Oldenzaal en Ootmarsum in 1747

Competitie programma
Vooruit Losser 2010 - 2011 standen en aanvangstijden.

 
Weblog: Egbert van Hattem Journalistieke Producties
Weblog: Mariette Effing  KoorEnZo   
Koken met Carol Effing Hofstreek FM

Neerslagradar MeteoConsult ook met onweer

Neerslagradar Weerplaza met prognose

Hier oude buienradar, prognose met link en veel reclame

 

  De neerslagbeelden worden samengesteld uit de waarnemingen van de KNMI-neerslagradar in De Bilt en Den Helder. De werking van een neerslagradar berust op het principe dat een gedeelte van de uitgezonden elektromagnetische straling door neerslagdeeltjes wordt teruggekaatst en weer in de radarinstallatie wordt opgevangen. De sterkte van de terugontvangen elektromagnetische straling is een maat voor de neerslagintensiteit. Het tijdverschil tussen het uitzenden en het ontvangen is een maat voor de plaats van de neerslag. Elke vijf minuten wordt uit de waarnemingen van de beide neerslagradars een beeld samengesteld. De neerslag wordt in een neerslagbeeld weergegeven met een aantal kleuren, die een indicatie zijn voor de neerslagintensiteit.
U ziet hier dus geen wolken.
Door de neerslagbeelden achter elkaar te presenteren kan een indruk worden verkregen omtrent de ontwikkeling van de neerslag, intensiteitverandering, trekrichting en treksnelheid.
   
 
 

 Vakantie in Julianadorp aan zee?
www.strand-poort.nl

Vakantie in TsjechiŽ?
www.berg-poort.nl