Weercijfers van Donderdag 24 Maart 2011

 

datum:
Maximum Temperatuur:
Minimum Temperatuur:
Grasminimum:
Uurlijks Gemiddelde:
Neerslag (soort):
Zonneschijnduur:

 2011-03-24  
 16.4  
 -1.7  
 -5  
 7.4  
 droog  
 9.8  

  Helder/zonloos:
  Windsnelheid(max) in m/s:
  Windrichting:
  Luchtdruk 07 uur (hpa):
  Luchtdruk 19 uur (hpa):
  Luchtvochtigheid (min):
  :

 helder
 4
 N
 1038
 1032
 42
 

 

Een mooie diaserie zien over het weer?
Informeer dan hier.

Johan Effing (C) & Albert Oude Nijhuis (C)


Aan het zonnige droge en in de nachten te koud weer komt nog geen eind.

Losser 24 Maart 2011 08.12 uur.

Het weer begint zo langzamerhand erg saai te worden. Het kan bijna niet anders de bezoeken aan de weer sites gaan hierdoor omlaag. Dat is ook bij weerstation Losser het geval. Want al enkele malen is het bezoekers aantal tot beneden duizend bezoekers per dag gedaald. Als je achter de computer gaat zitten gaat je belangstelling automatisch naar iets anders uit.

Zo heb ik gisteren mijn pagina over het Vantage Pro weerstation maar eens bijgewerkt. Het tien jaar oude station dat het nog steeds voortreffelijk doet zijn geen goede passende onderdelen meer te krijgen. Of ik het nog weer ga vervangen dat weet ik niet. Er moet eerst een heel goede aanbieding op het scherm verschijnen wat me in de verleiding zou kunnen brengen. Als je de tien jaar oude pagina onder ogen krijgt, dan krijg je bijna een schok dat je al bijna tien jaar intensief met het weer op het Internet bezig bent.

Gisteren heb ik opnieuw een poging ondernomen om enkele adressen met duidelijke Live Streamimgs webcams aan de site toe te voegen. Dit is makkelijker gezegd dan gedaan. De cams zijn in overvloed te vinden maar de beeldkwaliteit laat op een enkele uitzondering na veel te wensen over. En ik krijg steeds meer de indruk dat Nederland hierbij ergens achter in de staart van het peloton meedraait. De techniek heeft op dit gebied nog een heel lange weg te gaan.

Ook vanmorgen weer een vorstig begin van de dag. Het is nu al voor de 15e keer in maart dat de temperatuur in een etmaal onder nul is geweest. Normaal gebeurt dit in maart in tien etmalen. Hier kunnen nog een aantal etmalen bijkomen als in het weekend een nieuwe portie poolkou naar het zuiden komt afzakken. Het begint er op te lijken dat ondanks het mooie zonnige weer van de laatste dagen maart 2011 toch als te koud de boeken ingaat. Of er ook een droogte record in de reeks gaat ontstaan is afwachten. Maart 1929 is tot nu toe de droogste met 11 mm. Deze maartmaand is er nog maar 5 mm gevallen. Volgens de kaarten vanmorgen lijkt er zich rond de maandwisseling een zuidwestelijke stroming te ontwikkelen. Als dit doorgaat wordt de kans op regen groter. En laten we de eerste droogte periode van 2011 achterons. Tot morgen, Johan Effing

Een huis, een huis, wie helpt ons aan een huis ( Bron: VPRO andere tijden)

Zandstormen in LibiŽ?  (Bron:Orgimet)

Het weer voor Barcelona, Spanje (Bron: MeteoConsult)

Weerrapporten Barcelona (Bron: MeteoConsult)

Plaatjes Carnavalsoptocht 5 maart 2011 Losser (Bron:Johan Effing)

Webcam Paul Scholten Losser

Webcam Dinkel Bossinkbrug Drielandweg Losser
(Bron: Waterschap Regge Dinkel)

Meteogram voor Losser 

Tien minuten waarnemingen Vliegbasis Twente

Pluim 14 dagen vooruit MeteoConsult

Vakantie weerwegwijzer voor Losser

Uitgebreide berekeningen 16 dagen vooruit Vliegbasis Twente (GFS plots)

Meteogram voor Gronau Westfalen (Kachelman)

Klik hier ook voor de buienradar
Gevoelstemperatuur. Buienradar

Laatste bewolkingbeeld.
Sat 24.nl   
 
Actueel onweer en bewolking boven Europa  (Bron: Meteox)
 

Links naar de geschiedenis van het klootschieten.
De klootschieters wedstrijd tussen Oldenzaal en Ootmarsum in 1747

Competitie programma
Vooruit Losser 2010 - 2011 standen en aanvangstijden.

 
Weblog: Egbert van Hattem Journalistieke Producties
Weblog: Mariette Effing  KoorEnZo   
Koken met Carol Effing Hofstreek FM

Neerslagradar MeteoConsult ook met onweer

Neerslagradar Weerplaza met prognose

Hier oude buienradar, prognose met link en veel reclame

 

  De neerslagbeelden worden samengesteld uit de waarnemingen van de KNMI-neerslagradar in De Bilt en Den Helder. De werking van een neerslagradar berust op het principe dat een gedeelte van de uitgezonden elektromagnetische straling door neerslagdeeltjes wordt teruggekaatst en weer in de radarinstallatie wordt opgevangen. De sterkte van de terugontvangen elektromagnetische straling is een maat voor de neerslagintensiteit. Het tijdverschil tussen het uitzenden en het ontvangen is een maat voor de plaats van de neerslag. Elke vijf minuten wordt uit de waarnemingen van de beide neerslagradars een beeld samengesteld. De neerslag wordt in een neerslagbeeld weergegeven met een aantal kleuren, die een indicatie zijn voor de neerslagintensiteit.
U ziet hier dus geen wolken.
Door de neerslagbeelden achter elkaar te presenteren kan een indruk worden verkregen omtrent de ontwikkeling van de neerslag, intensiteitverandering, trekrichting en treksnelheid.
   
 
 

 Vakantie in Julianadorp aan zee?
www.strand-poort.nl

Vakantie in TsjechiŽ?
www.berg-poort.nl