Weercijfers van Zaterdag 26 Maart 2011

 

datum:
Maximum Temperatuur:
Minimum Temperatuur:
Grasminimum:
Uurlijks Gemiddelde:
Neerslag (soort):
Zonneschijnduur:

 2011-03-26  
 7.5  
 0.3  
 -3.2  
 4.4  
 droog  
 1.1  

  Helder/zonloos:
  Windsnelheid(max) in m/s:
  Windrichting:
  Luchtdruk 07 uur (hpa):
  Luchtdruk 19 uur (hpa):
  Luchtvochtigheid (min):
  :

 helder
 6
 N
 1018
 1018
 56
 

 

Een mooie diaserie zien over het weer?
Informeer dan hier.

Johan Effing (C) & Albert Oude Nijhuis (C)


Vrij koude zaterdag met hoogstens enkele spatjes regen. Komende nachten zware nachtvorsten maar overdag gaat de zon weer volop schijnen.

Losser 26 Maart 2011 08.34 uur.

Voor het eerst sinds lange tijd zien we vanmorgen het woordje regen in de verwachtingen staan. Maar of we vandaag hier de paraplu bij nodig hebben is twijfelachtig. Het lijkt er op, dat er eerder een paar druppels naar beneden komen dan dat we vanavond een mm uit de regen meter kunnen halen.

Het is de voorste begrenzing van een voorlopig laatste hoeveelheid poolkou die over ScandinaviŽ naar het zuiden stroomt. In deze lucht kan het de komende nachten opnieuw tot zeer zware nachtvorst komen. Ook overdag krijgen we hierdoor te maken die vandaag en morgen nauwelijks de 10 graden halen. Bij de overgang van de zomertijd dus geen voorjaarsachtige temperaturen. Wel komt dan de zon weer volop te voorschijn.

We moeten nog even wachten naar een doorbraak van de lente. Die lijkt zich te gaan voltrekken als april op de kalender komt te staan. De grootschalige stroming wordt dan boven west Europa zuidwestelijk met temperaturen van ver boven normaal. Of er dan ook weer wat regen gaat vallen is nog niet helemaal duidelijk maar de kans er op wordt dan wel groter. Deze veranderingen zaten al een paar dagen in de berekeningen.

Om dat we vandaag de laatste dag van de wintertijd beleven even een paar cijfers over het koudegetal van de afgelopen winter hier langs de oostgrens. Dit loopt bijna net als de wintertijd over de periode over de periode van 1 november tot 31 maart. Het is hier uitgekomen 137.2 punt. Met dit punten aantal mogen we het een gewone koude winter noemen. Vorig jaar sprokkelde 147 punten bij elkaar en was dus iets kouder. Ook dit mogen we dus volgens de definities die we hier voor gebruiken ook geen strenge winter noemen. Van een strenge winter spreken we pas bij een koudegetal van 160 punten of meer. Dit komt maar eens in de tien jaar voor. Laatste keer dat dit gebeurde was in de winter van 1996-1997 en had een koudegetal van 168.2 punten De zeer strenge winter van 1962- 1963 had een koudegetal van 403.8 punten. Hier staat winter 1974- 1975 tegenover en had maar 6.2 punten Wie het een en ander nog eens goed wil bekijken die kan hier klikken. Of Hier: http://www.weerstationlosser.nl/index.php?pid=93&ord=1  Nog een fijne zaterdag, Johan Effing

De maand maart , heeft het venijn in haar staart.

Temperaturen op de Groenlandse ijskap sterk omhoog (Bron: Orgimet)

http://www.kennislink.nl/aarde-en-klimaat

Fotoís Aarde & Klimaat 2010 (Bron: Kennislink)

Een huis, een huis, wie helpt ons aan een huis ( Bron: VPRO andere tijden)

Het weer voor Barcelona, Spanje (Bron: MeteoConsult)

Weerrapporten Barcelona (Bron: MeteoConsult)

Plaatjes Carnavalsoptocht 5 maart 2011 Losser (Bron:Johan Effing)

Webcam Paul Scholten Losser

Webcam Dinkel Bossinkbrug Drielandweg Losser
(Bron: Waterschap Regge Dinkel)

Meteogram voor Losser 

Tien minuten waarnemingen Vliegbasis Twente

Pluim 14 dagen vooruit MeteoConsult

Vakantie weerwegwijzer voor Losser

Uitgebreide berekeningen 16 dagen vooruit Vliegbasis Twente (GFS plots)

Meteogram voor Gronau Westfalen (Kachelman)

Klik hier ook voor de buienradar
Gevoelstemperatuur. Buienradar

Laatste bewolkingbeeld.
Sat 24.nl   
 
Actueel onweer en bewolking boven Europa  (Bron: Meteox)
 

Links naar de geschiedenis van het klootschieten.
De klootschieters wedstrijd tussen Oldenzaal en Ootmarsum in 1747

Competitie programma
Vooruit Losser 2010 - 2011 standen en aanvangstijden.

 
Weblog: Egbert van Hattem Journalistieke Producties
Weblog: Mariette Effing  KoorEnZo   
Koken met Carol Effing Hofstreek FM

Neerslagradar MeteoConsult ook met onweer

Neerslagradar Weerplaza met prognose

Hier oude buienradar, prognose met link en veel reclame

 

  De neerslagbeelden worden samengesteld uit de waarnemingen van de KNMI-neerslagradar in De Bilt en Den Helder. De werking van een neerslagradar berust op het principe dat een gedeelte van de uitgezonden elektromagnetische straling door neerslagdeeltjes wordt teruggekaatst en weer in de radarinstallatie wordt opgevangen. De sterkte van de terugontvangen elektromagnetische straling is een maat voor de neerslagintensiteit. Het tijdverschil tussen het uitzenden en het ontvangen is een maat voor de plaats van de neerslag. Elke vijf minuten wordt uit de waarnemingen van de beide neerslagradars een beeld samengesteld. De neerslag wordt in een neerslagbeeld weergegeven met een aantal kleuren, die een indicatie zijn voor de neerslagintensiteit.
U ziet hier dus geen wolken.
Door de neerslagbeelden achter elkaar te presenteren kan een indruk worden verkregen omtrent de ontwikkeling van de neerslag, intensiteitverandering, trekrichting en treksnelheid.
   
 
 

 Vakantie in Julianadorp aan zee?
www.strand-poort.nl

Vakantie in TsjechiŽ?
www.berg-poort.nl