Weercijfers van Zondag 03 April 2011

 

datum:
Maximum Temperatuur:
Minimum Temperatuur:
Grasminimum:
Uurlijks Gemiddelde:
Neerslag (mm):
Neerslag (soort):

 2011-04-03  
 14  
 9.3  
 7.2  
 11.8  
 5.2  
 regen  

  Zonneschijnduur:
  Helder/zonloos:
  Windsnelheid(max) in m/s:
  Windrichting:
  Luchtdruk 07 uur (hpa):
  Luchtdruk 19 uur (hpa):
  Luchtvochtigheid (min):

 0.1
 helder
 5
 W
 1013
 1014
 77

 

Een mooie diaserie zien over het weer?
Informeer dan hier.

Johan Effing (C) & Albert Oude Nijhuis (C)


Nu en dan wat regen. Morgen meer zon. In de tweede helft van de week opnieuw enkele mooie voorjaarsdagen.

Losser 3 April 2011 08.20 uur.

Hoe vaak zullen we het dit jaar nog gaan meemaken dat de weermachinerie voor een nieuwe dagrecords zorgt? In de bebouwde kom gisteren van 23.4 naar 23.9 graden. Het is niet veel maar toch. Op Twente 295 van 21.9 waarschijnlijk naar 23.3 graden. Voor Eindhoven de grote troost na de nederlaag van gisteravond, daar werd officieel de eerste zomerse dag bereikt van 25 graden. Het was het dagje wel. Wat me opviel dat je aan deze fijne temperaturen zo weer gewend bent. Luchtvochtigheid liep op het einde van de middag zelfs nog terug naar 30% Een prachtige dag om buiten iets te doen.

Voor de aardigheid heb ik vanmorgen even in de bestanden van het oude Meteoprogramma gekeken naar een temperatuur van 25 graden of hoger in de eerste decade van april. Hiervoor moeten we toch wel heel ver terug in de tijd. Op 10 april 1894 is hier al eens 25.6 graden gemeten. Goede tweede is, 9 april 1969 met 24 graden. Temperaturen van 25 graden of hoger zitten er voorlopig nog niet in. Maar in de tweede helft van de nieuwe week kunnen we waarschijnlijk opnieuw enkele dagen met boven met ver boven normale temperaturen tegemoet zien. Want de luchtdruk boven Europa lijkt toont dan veel overeenkomsten met gisteren en eergisteren.

Vandaag even een dip in het weer. Op het scherm van de Vantage Pro zie ik dat er alweer 3.4 mm regen is gevallen. Naar het zuidwesten kijkend is op de radar te zien dat nieuwe regenwolken in onze richting drijven. Zodat de zondag niet helemaal droog verloopt. Maar het zou ook nog wel eens mee kunnen vallen, al is het vandaag een flink aantal graden frisser dan gisteren

Bijna 14 dagen eerder dan vorig jaar heb ik gistermiddag de aardappelen gepoot. Volgens deze berekeningen gaan we een april maand tegemoet met een flinke temperatuurafwijking naar boven. Misschien dat ik geluk heb en eten we dit jaar heel vroeg de eerste nieuwe aardappelen uit eigen tuin.  We hopen maar dat de Amerikaanse onderzoekers geen gelijk krijgen wat het weer voor de komende zomer aan gaat. Het ziet er toch iets minder uit dan we gewend zijn.

Straks gaan we in Tilligte tegen Ons Streven een klootschieters competitie wedstrijd spelen. Het is maar te hopen dat het droog blijft en niet al te hard waait. Want de baan ligt daar nogal in open terrein. Tot morgen, Johan Effing

De wereldgoal van Theo Jansen

Eindhoven zaterdagmiddag 25 graden (Bron: Orgimet)

(NOAA) Amerika gaat nu zelfs voor een warme april maand!!

Het weer voor Barcelona, Spanje (Bron: MeteoConsult)

Weerrapporten Barcelona (Bron: MeteoConsult)

Webcam Paul Scholten Losser

Webcam Dinkel Bossinkbrug Drielandweg Losser
(Bron: Waterschap Regge Dinkel)

Meteogram voor Losser 

Tien minuten waarnemingen Vliegbasis Twente

Pluim 14 dagen vooruit MeteoConsult

Vakantie weerwegwijzer voor Losser

Uitgebreide berekeningen 16 dagen vooruit Vliegbasis Twente (GFS plots)

Meteogram voor Gronau Westfalen (Kachelman)

Klik hier ook voor de buienradar
Gevoelstemperatuur. Buienradar

Laatste bewolkingbeeld.
Sat 24.nl   
 
Actueel onweer en bewolking boven Europa  (Bron: Meteox)
 

Links naar de geschiedenis van het klootschieten.
De klootschieters wedstrijd tussen Oldenzaal en Ootmarsum in 1747

Competitie programma
Vooruit Losser 2010 - 2011 standen en aanvangstijden.

 
Weblog: Egbert van Hattem Journalistieke Producties
Weblog: Mariette Effing  KoorEnZo   
Koken met Carol Effing Hofstreek FM

Neerslagradar MeteoConsult ook met onweer

Neerslagradar Weerplaza met prognose

Hier oude buienradar, prognose met link en veel reclame

 

  De neerslagbeelden worden samengesteld uit de waarnemingen van de KNMI-neerslagradar in De Bilt en Den Helder. De werking van een neerslagradar berust op het principe dat een gedeelte van de uitgezonden elektromagnetische straling door neerslagdeeltjes wordt teruggekaatst en weer in de radarinstallatie wordt opgevangen. De sterkte van de terugontvangen elektromagnetische straling is een maat voor de neerslagintensiteit. Het tijdverschil tussen het uitzenden en het ontvangen is een maat voor de plaats van de neerslag. Elke vijf minuten wordt uit de waarnemingen van de beide neerslagradars een beeld samengesteld. De neerslag wordt in een neerslagbeeld weergegeven met een aantal kleuren, die een indicatie zijn voor de neerslagintensiteit.
U ziet hier dus geen wolken.
Door de neerslagbeelden achter elkaar te presenteren kan een indruk worden verkregen omtrent de ontwikkeling van de neerslag, intensiteitverandering, trekrichting en treksnelheid.
   
 
 

 Vakantie in Julianadorp aan zee?
www.strand-poort.nl

Vakantie in TsjechiŽ?
www.berg-poort.nl