Weercijfers van Dinsdag 05 April 2011

 

datum:
Maximum Temperatuur:
Minimum Temperatuur:
Grasminimum:
Uurlijks Gemiddelde:
Neerslag (mm):
Neerslag (soort):

 2011-04-05  
 12.5  
 5.7  
 4.7  
 9.2  
 0.2  
 regen  

  Helder/zonloos:
  Windsnelheid(max) in m/s:
  Windrichting:
  Luchtdruk 07 uur (hpa):
  Luchtdruk 19 uur (hpa):
  Luchtvochtigheid (min):
  :

 zonloos
 16
 SW
 1025
 1024
 54
 

 

Een mooie diaserie zien over het weer?
Informeer dan hier.

Johan Effing (C) & Albert Oude Nijhuis (C)


Vandaag waarschijnlijk nog enige regen door een naderend warmtefront. Morgen warmer, waarna er een aantal droge dagen volgt waarbij het weer wat frisser wordt.

Losser 5 April 2011 08.07 uur.

Vanmorgen was er opnieuw weinig opwindens te zien op de weerkaarten. Depressies ver in het hoge noorden. Eentje tussen de zuidwestpunt van Portugal die nog even de Kanaries eilanden zou kunnen aandoen. Boven west Europa opnieuw ontwikkelende hoge druk dat het weer hier lange tijd gaat bepalen. De vraag hierbij is waar komt uiteindelijk de kern uit eindelijk terecht. Aanvankelijk is deze kern berekend op het vaste land wat hier een zuidelijke stroming gaat veroorzaken. Maar later lijkt het zwaartepunt zich meer te gaan verplaatsen naar de Britse eilanden of nog iets westelijker zoals dat bijna altijd gebeurd in het voorjaar.

In beide scenarioís is de kans op neerslag niet groot en lijkt de voorjaarsdroogte voort te duren. Bij de verwachte temperaturen ligt het heel anders. Want als de kern boven het vasteland ligt wordt er met een zuidelijk stroming warme lucht aangevoerd met heerlijke temperaturen. Als de kern boven de Britse eilanden ligt meer een noord westen wind met lagere temperaturen. Dit waren de berekeningen van vanmorgen. Maar deze zouden er morgen wel weer iets anders kunnen uitzien. Maar de neiging naar droog te voorjaarsweer blijft bij beide scenarioís bestaan.

Daarom heb ik vanmorgen maar even het droogste en het natste voorjaar opgezocht. Het droogste komen we tegen in het jaar 1900 met 73 mm gevolgd door 1996 met 91 mm. Het natste voorjaar beleefden we in 1979 met 268 mm. Maar ook in1994 was het voorjaar bijzonder nat met 266 mm. Daarom heb ik vanmorgen maar weer eens het grafiekje van de neerslag op de site gezet om dit te verduidelijken.

Vandaag zouden er nog enkele spatjes regen kunnen gaan vallen door een warmte front. Hopelijk vallen er nog enkele millimeters want na vandaag wordt de kans op neerslag snel minder. Tot morgen, Johan Effing

Veel regen in het oostelijke Middellandsezee bekken (Bron:Orgimet)

 

(NOAA) Amerika gaat nu zelfs voor een warme april maand!!

Het weer voor Barcelona, Spanje (Bron: MeteoConsult)

Weerrapporten Barcelona (Bron: MeteoConsult)

Webcam Paul Scholten Losser

Webcam Dinkel Bossinkbrug Drielandweg Losser
(Bron: Waterschap Regge Dinkel)

Meteogram voor Losser 

Tien minuten waarnemingen Vliegbasis Twente

Pluim 14 dagen vooruit MeteoConsult

Vakantie weerwegwijzer voor Losser

Uitgebreide berekeningen 16 dagen vooruit Vliegbasis Twente (GFS plots)

Meteogram voor Gronau Westfalen (Kachelman)

Klik hier ook voor de buienradar
Gevoelstemperatuur. Buienradar

Laatste bewolkingbeeld.
Sat 24.nl   
 
Actueel onweer en bewolking boven Europa  (Bron: Meteox)
 

Links naar de geschiedenis van het klootschieten.
De klootschieters wedstrijd tussen Oldenzaal en Ootmarsum in 1747

Competitie programma
Vooruit Losser 2010 - 2011 standen en aanvangstijden.

 
Weblog: Egbert van Hattem Journalistieke Producties
Weblog: Mariette Effing  KoorEnZo   
Koken met Carol Effing Hofstreek FM

Neerslagradar MeteoConsult ook met onweer

Neerslagradar Weerplaza met prognose

Hier oude buienradar, prognose met link en veel reclame

 

  De neerslagbeelden worden samengesteld uit de waarnemingen van de KNMI-neerslagradar in De Bilt en Den Helder. De werking van een neerslagradar berust op het principe dat een gedeelte van de uitgezonden elektromagnetische straling door neerslagdeeltjes wordt teruggekaatst en weer in de radarinstallatie wordt opgevangen. De sterkte van de terugontvangen elektromagnetische straling is een maat voor de neerslagintensiteit. Het tijdverschil tussen het uitzenden en het ontvangen is een maat voor de plaats van de neerslag. Elke vijf minuten wordt uit de waarnemingen van de beide neerslagradars een beeld samengesteld. De neerslag wordt in een neerslagbeeld weergegeven met een aantal kleuren, die een indicatie zijn voor de neerslagintensiteit.
U ziet hier dus geen wolken.
Door de neerslagbeelden achter elkaar te presenteren kan een indruk worden verkregen omtrent de ontwikkeling van de neerslag, intensiteitverandering, trekrichting en treksnelheid.
   
 
 

 Vakantie in Julianadorp aan zee?
www.strand-poort.nl

Vakantie in TsjechiŽ?
www.berg-poort.nl