Weercijfers van Dinsdag 21 Juni 2011

 

datum:
Maximum Temperatuur:
Minimum Temperatuur:
Grasminimum:
Uurlijks Gemiddelde:
Neerslag (mm):
Neerslag (soort):

 2011-06-21  
 21.8  
 14.2  
 12.9  
 17.3  
 2.8  
 regen  

  Zonneschijnduur:
  Helder/zonloos:
  Windsnelheid(max) in m/s:
  Windrichting:
  Luchtdruk 07 uur (hpa):
  Luchtdruk 19 uur (hpa):
  Luchtvochtigheid (min):

 3.7
 helder
 14
 SSW
 1012
 1013
 77

 

Een mooie diaserie zien over het weer?
Informeer dan hier.

Johan Effing (C) & Albert Oude Nijhuis (C)


Opnieuw rustig weer. Na vandaag enkele dagen zeer onbestendig. Daarna krijgen we misschien te maken met een Spaanse Pluim.

Losser 21 Juni 2011 08.37 uur.

Op de langste dag van het jaar genoeg stof om over te schrijven. Want vanavond op 19.16 uur bereikt de zon de noordelijkste positie op het noordelijk halfrond. Waar dat precies gaat gebeuren weet ik niet. Je zou het kunnen opzoeken op deze pagina van het KNMI Op dat tijdstip begint de kalenderzomer. De meteorologische zomer is al op 1 juni begonnen.

Gisteren een prachtige dag. Precies op maat voor de gemiddelde mens van mijn leeftijd. In de bebouwde kom ruim 21 graden bij veel zon en weinig wind. Buitengaats haalde het kwik op sommige plaatsten de 20 graden net niet. Gewoon ideaal weer.

Dat de vele regen van de laatste dagen niet zonder gevolgen blijft, was gistermiddag al te zien toen ik bezig was met het rooien van enkele stronken vroege aardappels. Op enkele knollen waren al witte stippen te zien. Een teken dat ze het moeilijk gaan krijgen als er nog meer regen naar beneden komt. Het neerslagtekort waar nog steeds over wordt gesproken lijkt alleen nog maar te bestaan in een of andere wiskundige formule.

Gelukkig is het aantal mm dat na vandaag wordt berekend toch iets minder geworden. Of dit te maken heeft met de grootschalige verandering die nu voor begin volgende week worden voorzien moeten we maar even afwachten. Want begin volgen de week komt de aanvoer van trantsportwarmte vanuit zuiden het op gang aan de flank van een hoog boven midden Europa. Op sommige forums zag ik het woord van ďSpaanse Pluimí al staan. Ook op de site van MeteoConsult liep men gisteren al op deze ontwikkeling vooruit.

Gisteravond was ik verrast dat er zoveel mensen waren afgekomen op een informatie avond over de aanleg van een glasvezelnetwerk in Losser. Ik was benieuwd of dit ook wel iets voor mij zou kunnen zijn omdat de huidige Internet verbindingen niet altijd even stabiel zijn. En af en toe zelfs even wegvalt. Deze nieuwe ontwikkeling is toe te juichen. Al lijkt het er op wel sterk op dat het aanbod van verschillende abonnementen door de providers net zo iets wordt als het aanbod van alle soorten pakketten in de mobiele telefonie. Met een van de medewerkers van de providers heb ik even een kort gesprek gevoerd over het gebruik en de ontwikkeling van het Internet in Losser. Hij heeft zich prachtig aan zijn afspraak gehouden om in het gastenboek van Weerstation Losser  een bericht achter te laten. Via deze weg wil ik hem hiervoor bedanken. Tot morgen, Johan Effing

Klik hier voor allerlei wetenswaardigheden rond neerslagwaarnemingen in Twente
(Bron: Weerstation Losser
)

Gisteren heb ik de pagina van lei en griffel tot computer van een update voorzien
(Bron: Weerstation Losser)

De pagina: De Dinkel vroeger en nu heeft ook een update ondergaan
(Bron: Weerstation Losser)

 Webcam Paul Scholten Losser

Webcam Dinkel Bossinkbrug Drielandweg Losser
(Bron: Waterschap Regge Dinkel)

Meteogram voor Losser 

Tien minuten waarnemingen Vliegbasis Twente

Pluim 14 dagen vooruit MeteoConsult

Vakantie weerwegwijzer voor Losser

Uitgebreide berekeningen 16 dagen vooruit Vliegbasis Twente (GFS plots)

Meteogram voor Gronau Westfalen (Kachelman)

Klik hier ook voor de buienradar
Gevoelstemperatuur. Buienradar

Laatste bewolkingbeeld.
Sat 24.nl   
 
Actueel onweer en bewolking boven Europa  (Bron: Meteox)
 

Links naar de geschiedenis van het klootschieten.
De klootschieters wedstrijd tussen Oldenzaal en Ootmarsum in 1747
Update Vooruit Losser 2011
 
Weblog: Egbert van Hattem Journalistieke Producties
Weblog: Mariette Effing  KoorEnZo   
Koken met Carol Effing Hofstreek FM

Zal dit ooit een wereldhit worden? (Jochem Effing drummer en Peter Effing gitaar)

Neerslagradar MeteoConsult ook met onweer

Neerslagradar Weerplaza met prognose

Hier oude buienradar, prognose met link en veel reclame

 

  De neerslagbeelden worden samengesteld uit de waarnemingen van de KNMI-neerslagradar in De Bilt en Den Helder. De werking van een neerslagradar berust op het principe dat een gedeelte van de uitgezonden elektromagnetische straling door neerslagdeeltjes wordt teruggekaatst en weer in de radarinstallatie wordt opgevangen. De sterkte van de terugontvangen elektromagnetische straling is een maat voor de neerslagintensiteit. Het tijdverschil tussen het uitzenden en het ontvangen is een maat voor de plaats van de neerslag. Elke vijf minuten wordt uit de waarnemingen van de beide neerslagradars een beeld samengesteld. De neerslag wordt in een neerslagbeeld weergegeven met een aantal kleuren, die een indicatie zijn voor de neerslagintensiteit.
U ziet hier dus geen wolken.
Door de neerslagbeelden achter elkaar te presenteren kan een indruk worden verkregen omtrent de ontwikkeling van de neerslag, intensiteitverandering, trekrichting en treksnelheid.
   
 
 


Vakantie in Julianadorp aan zee?
www.strand-poort.nl

Vakantie in TsjechiŽ?
www.berg-poort.nl