Weercijfers van Dinsdag 12 Juli 2011

 

datum:
Maximum Temperatuur:
Minimum Temperatuur:
Grasminimum:
Uurlijks Gemiddelde:
Neerslag (soort):
Zonneschijnduur:

 2011-07-12  
 27.2  
 14.5  
 13.7  
 19.5  
 droog  
 6  

  Helder/zonloos:
  Windsnelheid(max) in m/s:
  Windrichting:
  Luchtdruk 07 uur (hpa):
  Luchtdruk 19 uur (hpa):
  Luchtvochtigheid (min):
  :

 helder
 13
 NE
 1019
 1013
 35
 

 

Een mooie diaserie zien over het weer?
Informeer dan hier.

Johan Effing (C) & Albert Oude Nijhuis (C)


Eerst nog vrij warm. Vanmiddag vanavond kans op onweer en regen. Morgen herfstweer in hartje zomer.

Losser 12 Juli 2011 08.15 uur.

De zomer die nog niet eens half weg is lijkt na vandaag het spoor helemaal kwijt te zijn. Een onweerstoring lijkt een einde te gaan maken aan het fraaie zomer weer van de laatste dagen. Het is nu maar even afwachten hoe dit gaat gebeuren. Voor zeer zware buien met windhozen is het eigenlijk nog net iets te vroeg. Dit is meer weggelegd voor de Honddagen periode. Maar het is wel duidelijk dat atmosfeer deze zomer geen warmte kan verdragen want het wordt onmiddellijk afgestraft met een onweerstoring vanuit het zuidwesten. Voor de meteorologen van het KNMI vandaag de taak om goede verwachting te maken die de toets van de kritiek kan doorstaan. Want in een weersituatie zoals die nu op ons afkomt, kan er van alles gebeuren.

We moeten de site van het KNMI maar goed in de gaten houden of er ook waarschuwingen worden uitgegeven. De weerliefhebber gaat in ieder geval een zeer boeiende frontpassage tegemoet hoe deze ook zal uitpakken. In een situatie als deze loopt het aantal bezoekers aan de weersites altijd hoog op.

De julimaand van 2011 haalde ook gisteren buiten de bebouwde grens van 25 graden niet. Binnen de bebouwde kom kwam vandaag de temperatuur al voor de vierde keer boven 25 graden uit. De verschillen tussen binnen en buiten de bebouwde kom beginnen nu wel heel erg op te vallen. Gisteravond stond het langjarig gemiddelde buiten de bebouwde kom nog maar op 16.1 graden. Normaal is dit 17.6 graden. Wil deze maand niet met een beneden normale temperatuur eindigen dan zal er nog wel een warmtegolfje aan te pas moeten komen. Dit zie ik zo nog niet gebeuren met al die lagedrukgebieden die ten noorden van ons land worden berekend.

Voor de vakantiegangers in ons land geen goede vooruitzichten. Voor de mobile vakantiegangers hoeft dit geen probleem te zijn die kunnen rustig een eindje Duitsland inrijden tot voorbij het Sauerland waar het bij een westelijk stroming zoals die nu wordt verwacht nog wel eens heel redelijk weer wil zijn omdat het in de regenschaduw ligt van dit heuvellandschap. Hier laat ik het vandaag bij. Johan Effing.

Meer over 200 jaar Losser in Tubantia regio Oldenzaal Dinkeland Losser

http://www.bruegheliaansfestijn.nl/

 Webcam Paul Scholten Losser

Webcam Dinkel Bossinkbrug Drielandweg Losser
(Bron: Waterschap Regge Dinkel)

Meteogram voor Losser 

Tien minuten waarnemingen Vliegbasis Twente

Pluim 14 dagen vooruit MeteoConsult

Vakantie weerwegwijzer voor Losser

Uitgebreide berekeningen 16 dagen vooruit Vliegbasis Twente (GFS plots)

Meteogram voor Gronau Westfalen (Kachelman)

Klik hier ook voor de buienradar (Bron: Buienradar)

 Buienradar  Gevoelstemperatuur.
(Bron: Buienradar)

Aktuele wolkenloop Benelux (Bron: Buienradar)

 
Actueel onweer en bewolking boven Europa  (Bron: Meteox)
 

Links naar de geschiedenis van het klootschieten.
De klootschieters wedstrijd tussen Oldenzaal en Ootmarsum in 1747
Update Vooruit Losser 2011
 
Weblog: Egbert van Hattem Journalistieke Producties
Weblog:
Mariette Effing  KoorEnZo   
Koken met Carol Effing Hofstreek FM

Zal dit ooit een wereldhit worden? (Jochem Effing drummer en Peter Effing gitaar)

Neerslagradar MeteoConsult ook met onweer

Neerslagradar Weerplaza met prognose

Hier oude buienradar, prognose met link en veel reclame

 

  De neerslagbeelden worden samengesteld uit de waarnemingen van de KNMI-neerslagradar in De Bilt en Den Helder. De werking van een neerslagradar berust op het principe dat een gedeelte van de uitgezonden elektromagnetische straling door neerslagdeeltjes wordt teruggekaatst en weer in de radarinstallatie wordt opgevangen. De sterkte van de terugontvangen elektromagnetische straling is een maat voor de neerslagintensiteit. Het tijdverschil tussen het uitzenden en het ontvangen is een maat voor de plaats van de neerslag. Elke vijf minuten wordt uit de waarnemingen van de beide neerslagradars een beeld samengesteld. De neerslag wordt in een neerslagbeeld weergegeven met een aantal kleuren, die een indicatie zijn voor de neerslagintensiteit.
U ziet hier dus geen wolken.
Door de neerslagbeelden achter elkaar te presenteren kan een indruk worden verkregen omtrent de ontwikkeling van de neerslag, intensiteitverandering, trekrichting en treksnelheid.
   
 
 


Vakantie in Julianadorp aan zee?
www.strand-poort.nl

Vakantie in TsjechiŽ?
www.berg-poort.nl