Weercijfers van Woensdag 31 Augustus 2011

 

datum:
Maximum Temperatuur:
Minimum Temperatuur:
Grasminimum:
Uurlijks Gemiddelde:
Neerslag (mm):
Neerslag (soort):

 2011-08-31  
 17  
 6.7  
 4.6  
 12.3  
 1  
 regen  

  Zonneschijnduur:
  Helder/zonloos:
  Windsnelheid(max) in m/s:
  Windrichting:
  Luchtdruk 07 uur (hpa):
  Luchtdruk 19 uur (hpa):
  Luchtvochtigheid (min):

 0.6
 helder
 9
 W
 1016
 1015
 66

 

Een mooie diaserie zien over het weer?
Informeer dan hier.

Johan Effing (C) & Albert Oude Nijhuis (C)


Ook vandaag nog veel te fris voor augustus met nog een laatste lichte bui. Vanaf morgen meer zon en hogere temperaturen.

Losser 31 Augustus 2011 08.30 uur.

Hoewel het ook vandaag ook veel te koud blijft voor de tijd van het jaar zal het op het zomer gemiddelde voor De Bilt dat vanmorgen op 16.4 graden stond niet zoveel invloed meer hebben dat deze zomer als een veel te koele zomer de geschiedenis ingaat. Deze 16.4 graden heb ik vanmorgen van de van de KNMI site gehaald. Ik zal daarom als het officiŽle zomercijfer bekend is waarschijnlijk de cel van 2011 lichtblauw moeten maken met daarin het cijfer 16.4 graden.

Op deze pagina hebben we een prachtig overzicht hoe de zomers zich vanaf 1737 hebben gedragen. Zoals we in dit overzicht kunnen zien kwam de laatste echte te koele zomer voor in 1993 En de laatste zeer koele zomer in 1965 In de linker kolom staan de definities die ik voor deze pagina gebruik. Deze zijn afkomstig uit een van de eerste boeken die Jan Buisman in de jaren tachtig heeft geschreven. Klik hier voor de definities die ik op deze pagina gebruik. Linker kolom.

Deze zomer is dus thermisch gezien nog lang niet de koudste uit de reeks. De koudste uit de reeks was de zomer van 1725 met maar 13.1 graden. De warmste zomers kwamen voor in 1826  1947 en 2003 Door op de cellen te klikken zijn er ook nog bijzonderheden over deze zomers op te halen. Ik ben me er van bewust dat dit eigenlijk geen korst is voor een vroege woensdag morgen. Je zou er uren over kunnen praten. Maar ik heb dit toch gedaan om een vergelijking te kunnen maken met vroegere zomers.

Het weer van gisteren en eergisteren deed met uitzonderlijk lage maxima al volop aan de herfst denken. Ook de dag van vandaag zal het nog niet veel beter zijn. Eerst vanaf morgen zorgt een in betekenis toenemend hogedruk gebied voor een tijdelijke verbetering die ook het grootse deel van het weekend zou kunnen duren met misschien wel zomerse temperaturen. Zondag wordt al weer twijfelachtig. Maar hierover morgen en overmorgen meer.

Gisteren kwam ik nog een paar links op het spoor rond de feestelijkheden van het Bruegheliaansfestijn in Losser waar de eigenaar van deze site dit jaar ook een rol zal gaan spelen. Tot morgen, Johan Effing

http://www.deweekkrant.nl/files/pdfarchief/NDI/20110830/NDI_NDI-1-09_110830_1.pdf

http://www.deweekkrant.nl/files/pdfarchief/NDI/20110830/NDI_NDI-1-15_110830_1.pdf

Namens de regioleiding van het VWK wil ik de leden er even aan helpen herinneren dat er donderdag weer een bijeenkomst is bij RTV Oost in Hengelo. Aanvang 19.30 uur. Er is geen spreker maar er zal denk ik genoeg gesprekstof zijn over de achter ons liggende mislukte zomer.

Japanese Tsunami Inside Car View (Bron: Joop Hulscher)

Leuk programma over hemellichamen en nog veel meer
(Bron : Clemens van Rijthoven)

Bruegheliaansfestijn op Twitter (Bron: Twitter)

http://www.bruegheliaansfestijn.nl/

 Webcam Paul Scholten Losser

Webcam Dinkel Bossinkbrug Drielandweg Losser
(Bron: Waterschap Regge Dinkel)

Meteogram voor Losser 

Tien minuten waarnemingen Vliegbasis Twente

Pluim 14 dagen vooruit MeteoConsult

Vakantie weerwegwijzer voor Losser

Uitgebreide berekeningen 16 dagen vooruit Vliegbasis Twente (GFS plots)

Meteogram voor Gronau Westfalen (Kachelman)

Klik hier ook voor de buienradar (Bron: Buienradar)

 Buienradar  Gevoelstemperatuur.
(Bron: Buienradar)

Aktuele wolkenloop Benelux (Bron: Buienradar)

 
Actueel onweer en bewolking boven Europa  (Bron: Meteox)
 

Links naar de geschiedenis van het klootschieten.
De klootschieters wedstrijd tussen Oldenzaal en Ootmarsum in 1747
Update Vooruit Losser 2011
 
Weblog: Egbert van Hattem Journalistieke Producties
Weblog:
Mariette Effing  KoorEnZo   
Koken met Carol Effing Hofstreek FM

Zal dit ooit een wereldhit worden? (Jochem Effing drummer en Peter Effing gitaar)

Neerslagradar MeteoConsult ook met onweer

Neerslagradar Weerplaza met prognose

Hier oude buienradar, prognose met link en veel reclame

 

  De neerslagbeelden worden samengesteld uit de waarnemingen van de KNMI-neerslagradar in De Bilt en Den Helder. De werking van een neerslagradar berust op het principe dat een gedeelte van de uitgezonden elektromagnetische straling door neerslagdeeltjes wordt teruggekaatst en weer in de radarinstallatie wordt opgevangen. De sterkte van de terugontvangen elektromagnetische straling is een maat voor de neerslagintensiteit. Het tijdverschil tussen het uitzenden en het ontvangen is een maat voor de plaats van de neerslag. Elke vijf minuten wordt uit de waarnemingen van de beide neerslagradars een beeld samengesteld. De neerslag wordt in een neerslagbeeld weergegeven met een aantal kleuren, die een indicatie zijn voor de neerslagintensiteit.
U ziet hier dus geen wolken.
Door de neerslagbeelden achter elkaar te presenteren kan een indruk worden verkregen omtrent de ontwikkeling van de neerslag, intensiteitverandering, trekrichting en treksnelheid.
   
 
 


Vakantie in Julianadorp aan zee?
www.strand-poort.nl

Vakantie in TsjechiŽ?
www.berg-poort.nl