Weercijfers van Zaterdag 03 September 2011

 

datum:
Maximum Temperatuur:
Minimum Temperatuur:
Grasminimum:
Uurlijks Gemiddelde:
Neerslag (soort):
Zonneschijnduur:

 2011-09-03  
 28.5  
 11.3  
 9.5  
 20.5  
 droog  
 12  

  Helder/zonloos:
  Windsnelheid(max) in m/s:
  Windrichting:
  Luchtdruk 07 uur (hpa):
  Luchtdruk 19 uur (hpa):
  Luchtvochtigheid (min):
  :

 helder
 6
 SSW
 1013
 1010
 41
 

 

Een mooie diaserie zien over het weer?
Informeer dan hier.

Johan Effing (C) & Albert Oude Nijhuis (C)


Bijzonder warme dag voor september. Vanavond een al een kleine kans op een bui. Morgen nog warm maar onbestendig met vooral later op de dag kans op regen en onweer.

Losser 3 September 2011 09.03 uur.

Wat moet je op een aanvankelijk mistige ochtend schrijven tussen twee belangrijke gebeurtenissen in. Laten we deze gebeurtenissen toch nog even buiten beeld ons beperken tot het weer. Toen ik gisteravond na het onthullen van mijn voetstappen in het Brueghelpad en het aansluitende supergezellige samen zijn en het etentje in de tuin van het Cafť restaurant De oude Apotheek  in Losser nog even achter de computer ging zitten zag ik in de registratie van het weerstation dat het bijna niet had gewaaid. Het zou aan de ouderdom van de wind snelheidsmeter hebben gelegen. Maar ik heb op het scherm van het weerstation geen meldingen te zien dat de batterijen bijna leeg waren. Dus het moet ook weerkundig gezien ook een zeer zeldzame dag zijn geweest waar bij de temperatuur in de bebouwde kom is opgelopen naar ruim 26 graden. Op Twente werd de 25 graden op enkele tienden van graden na net niet gehaald.

Vandaag gaat dit wel gebeuren. Al zal de zon af en toe schuil gaan achter wat bewolking hoger op in de atmosfeer. Het Amerikaanse weermodel toverde er vanmorgen voor vanavond zelfs al een buitje uit. Laten we hopen dat dit niet gebeurd. Morgen wordt een heel ander verhaal wat er dan gaat gebeuren is gewoon afwachten. Meteo Media die voor de grensstreek de betrouwbaarste berekeningen levert heeft al aardig wat mm in de berekeningen staan. Of het daarbij ook tot onweer en windstoten kan is afwachten. Hiervoor moet morgen vroeg de KNMI site maar geraadpleegd worden of naar de oostelijke weerman worden geluisterd. De buienradar van MeteoConsult wil dan nog wel eens aangeven of er ook onweer opzit. Na morgen gaan we voor het grootse deel volgende week opnieuw wisselvallig en koel weer tegemoet.

Na het geweldige feest van gisteren toch nog enkele woorden van dank wat mij allemaal ten deel is gevallen. Dit had ik eigenlijk gisteravond moeten doen. Allereerst wil ik het bestuur van het Bruegheliaansfstijn bedanken dat ze mij hebben gevraagd dat ik mijn voetstappen in het Brueghelpad mocht zetten en dat de Locoburgemeester en de oud Burgemeesters van Losser hier bij aanwezig waren.

De meeste dank gaat ongetwijfeld naar mijn vrouw Friede, die in lange tijd dat we elkaar kennen, meer dan 55 jaar, nooit een strobreed in de weg heeft gelegd. Ze stond me altijd bij met haar wijze raad. Ook niet toen ik 15 jaar geleden de eerste computer kocht. Velen zeiden tegen mij van dat  kun je niet leren, maar de kinderen waren enthousiast. Gelukkig, dat als je ouder wordt, eigenwijsheid soms toch wel loont.

Heel bijzonder wil ik Albert oude Nijhuis bedanken die al op zeer jeugdige leeftijd nu alweer meer dan negen jaar geleden weerstation Losser op het Internet heeft gezet . Zonder hem was ik nooit zover gekomen. Tenslotte wil ik iedereen bedanken die gisteren bij het gebeurde aanwezig waren. Hierbij wil ik het vanmorgen laten want vanmiddag gaan we met de naaste familie buren en enkele goede bekenden ons gouden huwelijksfeest vieren. Johan Effing

September regen , komt de druiven gelegen. (Limburgs)

In Ojmjakon gisteren Siberie al de eerste sneeuw

Hier een beschrijving er van op gismeteo

http://www.deweekkrant.nl/files/pdfarchief/NDI/20110830/NDI_NDI-1-09_110830_1.pdf

http://www.deweekkrant.nl/files/pdfarchief/NDI/20110830/NDI_NDI-1-15_110830_1.pdf

Japanese Tsunami Inside Car View (Bron: Joop Hulscher)

Leuk programma over hemellichamen en nog veel meer
(Bron : Clemens van Rijthoven)

Bruegheliaansfestijn op Twitter (Bron: Twitter)

http://www.bruegheliaansfestijn.nl/

 Webcam Paul Scholten Losser

Webcam Dinkel Bossinkbrug Drielandweg Losser
(Bron: Waterschap Regge Dinkel)

Meteogram voor Losser 

Tien minuten waarnemingen Vliegbasis Twente

Pluim 14 dagen vooruit MeteoConsult

Vakantie weerwegwijzer voor Losser

Uitgebreide berekeningen 16 dagen vooruit Vliegbasis Twente (GFS plots)

Meteogram voor Gronau Westfalen (Kachelman)

Klik hier ook voor de buienradar (Bron: Buienradar)

 Buienradar  Gevoelstemperatuur.
(Bron: Buienradar)

Aktuele wolkenloop Benelux (Bron: Buienradar)

 
Actueel onweer en bewolking boven Europa  (Bron: Meteox)
 

Links naar de geschiedenis van het klootschieten.
De klootschieters wedstrijd tussen Oldenzaal en Ootmarsum in 1747
Update Vooruit Losser 2011
 
Weblog: Egbert van Hattem Journalistieke Producties
Weblog:
Mariette Effing  KoorEnZo   
Koken met Carol Effing Hofstreek FM

Zal dit ooit een wereldhit worden? (Jochem Effing drummer en Peter Effing gitaar)

Neerslagradar MeteoConsult ook met onweer

Neerslagradar Weerplaza met prognose

Hier oude buienradar, prognose met link en veel reclame

 

  De neerslagbeelden worden samengesteld uit de waarnemingen van de KNMI-neerslagradar in De Bilt en Den Helder. De werking van een neerslagradar berust op het principe dat een gedeelte van de uitgezonden elektromagnetische straling door neerslagdeeltjes wordt teruggekaatst en weer in de radarinstallatie wordt opgevangen. De sterkte van de terugontvangen elektromagnetische straling is een maat voor de neerslagintensiteit. Het tijdverschil tussen het uitzenden en het ontvangen is een maat voor de plaats van de neerslag. Elke vijf minuten wordt uit de waarnemingen van de beide neerslagradars een beeld samengesteld. De neerslag wordt in een neerslagbeeld weergegeven met een aantal kleuren, die een indicatie zijn voor de neerslagintensiteit.
U ziet hier dus geen wolken.
Door de neerslagbeelden achter elkaar te presenteren kan een indruk worden verkregen omtrent de ontwikkeling van de neerslag, intensiteitverandering, trekrichting en treksnelheid.
   
 
 


Vakantie in Julianadorp aan zee?
www.strand-poort.nl

Vakantie in TsjechiŽ?
www.berg-poort.nl