Weercijfers van Donderdag 08 September 2011

 

datum:
Maximum Temperatuur:
Minimum Temperatuur:
Grasminimum:
Uurlijks Gemiddelde:
Neerslag (mm):
Neerslag (soort):

 2011-09-08  
 14.9  
 11.8  
 11.6  
 13.5  
 7.5  
 regen  

  Zonneschijnduur:
  Helder/zonloos:
  Windsnelheid(max) in m/s:
  Windrichting:
  Luchtdruk 07 uur (hpa):
  Luchtdruk 19 uur (hpa):
  Luchtvochtigheid (min):

 0.3
 helder
 13
 SSW
 1008
 1008
 86

 

Een mooie diaserie zien over het weer?
Informeer dan hier.

Johan Effing (C) & Albert Oude Nijhuis (C)


Ook vandaag koel en onbestendig weer met enkele buien. Vrijdag en zaterdag tijdelijk warmer.

Losser 8 September 2011 08.14 uur.

Al blijven de GSF kaarten van 14 dagen vooruit je steeds op het verkeerde been zetten je blijft er naar kijken. De run van gistermorgen zag er immers prima uit met hogedrukgebieden in onze omgeving. In de run van gistermiddag gisteravond en vanmorgen was het alweer helemaal mis. Ons weer lijkt voorlopig uit de koele en soms natte westhoek te blijven komen. Een verandering naar een wat langere droge en wat zachtere periode zit er niet aan te komen. Voor de afwisseling trekt er zo nu en dan een hoeveelheid subtropische lucht mee in de westelijke stroming zoals dat vrijdag en zaterdag lijkt te gaan gebeuren. Maart dit wordt dan al snel weer gevolgd door koelere lucht met enkele onweersbuien die de subtropische lucht weer verdrijft. Een ritme waar we nu al maandenlang mee te maken hebben.

De afgelopen nacht is er opnieuw een meetbare hoeveelheid regen 3.6 mm naar beneden gekomen. September som nu naar bijna 32 mm Op de radar waren vanmorgen en ook gisteravond actieve buienstraten aan het werk die van west naar oost over ons land trokken. Onder deze buienstraten kan het een dan een hele poos intensief regenen. In het noorden van het land lijkt, als het weer niet gauw omslaat de oogst werkzaamheden al in gevaar te komen. De Dinkel was ook hier gistermiddag al voor driekwart gevuld. Zal vandaag even proberen er een plaatje van te maken. Na de tweede helft van september neemt de verdamping snel immers snel af en kan de bodem maandenlang verzadigd blijven.

Gisteren hebben me nog al wat vragen bereikt over onstuimige weer van gisternacht. Uit de verschillende registraties blijkt dat de windstoten hier kracht 8 stormachtig net niet heeft gehaald. Wel heeft het enige tijd zwaar geregend want ik zag in de registratie met de harde wind een rainrate van 50 mm per uur. Wellicht heeft dit in combinatie met de harde wind zoveel tumult veroorzaakt dat er veel mensen wakker door zijn geworden. Zie ook registratie van Twente hieronder.

Gisteravond en ook vanmorgen heb nog ik even op de site van het Bruegeliaansfstein gekeken. Er staan heel leuke filmpjes op YouTube van dansgroepen. Sommige waren tot mijn verbazing nog niet een keer aangeklikt.  Dit valt me toch wel een beetje tegen. Tot morgen, Johan Effing    (Zie je de dag ook met een blije blik tegemoet Joris. Opa wel.)

Op veel plaatsen in noord en west Europa is een flink aantal mm gevallen (Bron: Ogimet)

Arktis: Meereis schrumpft rekordverdšchtig (Bron:Das WissenMagezin Springer)

 Webcam Paul Scholten Losser

Webcam Dinkel Bossinkbrug Drielandweg Losser
(Bron: Waterschap Regge Dinkel)

Meteogram voor Losser 

Tien minuten waarnemingen Vliegbasis Twente

Weerstations in de omgeving

Pluim 14 dagen vooruit MeteoConsult

Vakantie weerwegwijzer voor Losser

Uitgebreide berekeningen 16 dagen vooruit Vliegbasis Twente (GFS plots)

Meteogram voor Gronau Westfalen (Kachelman)

Klik hier ook voor de buienradar (Bron: Buienradar)

 Buienradar  Gevoelstemperatuur.
(Bron: Buienradar)

Aktuele wolkenloop Benelux (Bron: Buienradar)

 
Actueel onweer en bewolking boven Europa  (Bron: Meteox)
 

Links naar de geschiedenis van het klootschieten.
De klootschieters wedstrijd tussen Oldenzaal en Ootmarsum in 1747
Update Vooruit Losser 2011
 
Weblog: Egbert van Hattem Journalistieke Producties
Weblog:
Mariette Effing  KoorEnZo   
Koken met Carol Effing Hofstreek FM

Zal dit ooit een wereldhit worden? (Jochem Effing drummer en Peter Effing gitaar)

Neerslagradar MeteoConsult ook met onweer

Neerslagradar Weerplaza met prognose

Hier oude buienradar, prognose met link en veel reclame

 

  De neerslagbeelden worden samengesteld uit de waarnemingen van de KNMI-neerslagradar in De Bilt en Den Helder. De werking van een neerslagradar berust op het principe dat een gedeelte van de uitgezonden elektromagnetische straling door neerslagdeeltjes wordt teruggekaatst en weer in de radarinstallatie wordt opgevangen. De sterkte van de terugontvangen elektromagnetische straling is een maat voor de neerslagintensiteit. Het tijdverschil tussen het uitzenden en het ontvangen is een maat voor de plaats van de neerslag. Elke vijf minuten wordt uit de waarnemingen van de beide neerslagradars een beeld samengesteld. De neerslag wordt in een neerslagbeeld weergegeven met een aantal kleuren, die een indicatie zijn voor de neerslagintensiteit.
U ziet hier dus geen wolken.
Door de neerslagbeelden achter elkaar te presenteren kan een indruk worden verkregen omtrent de ontwikkeling van de neerslag, intensiteitverandering, trekrichting en treksnelheid.
   
 
 


Vakantie in Julianadorp aan zee?
www.strand-poort.nl

Vakantie in TsjechiŽ?
www.berg-poort.nl