Weercijfers van Woensdag 14 September 2011

 

datum:
Maximum Temperatuur:
Minimum Temperatuur:
Grasminimum:
Uurlijks Gemiddelde:
Neerslag (mm):
Neerslag (soort):

 2011-09-14  
 17  
 11.2  
 10.2  
 13.6  
 0.5  
 regen  

  Zonneschijnduur:
  Helder/zonloos:
  Windsnelheid(max) in m/s:
  Windrichting:
  Luchtdruk 07 uur (hpa):
  Luchtdruk 19 uur (hpa):
  Luchtvochtigheid (min):

 4.1
 helder
 13
 WSW
 1015
 1018
 57

 

Een mooie diaserie zien over het weer?
Informeer dan hier.

Johan Effing (C) & Albert Oude Nijhuis (C)


Iets frisser dan gisteren met kans op een bui. Vrij koude nacht met mistkansen. Krijgen we daarna in het weekend nieuwe slecht weer gebieden over ons heen?

Losser 14 September 2011 08.22 uur.

Even voor middernacht is er nog een laatste front dat nog hoorde bij de overblijfselen van de tropische storm Katia met lichte bui over ons gebied naar het oosten getrokken. Het voegde nog weer 0.5 mm aan het september totaal toe dat nu is opgelopen naar 36.2 mm. De laatste bui van deze toch wel wilde dame met lange adem is prachtig terug te vinden in de registratie van het weerstation. Deze bui was wel de voorste begrenzing van een hoeveelheid koude lucht hoger op in de atmosfeer. Op het 500 mb vlak tot meer dan 20 graden onder nul. Het zou me daarom niet verbazen dat er vanmiddag nog een bui naar beneden komt en dat de temperatuur toch een aantal graden lager uitkomt dan gisteren. Mocht het de komende nacht helder zijn dan kan het in deze lucht zeer sterk afkoelen en een dichte mist ontstaan.

Morgen en over morgen lijken dan heel redelijke droge septemberdagen te worden. De temperaturen zou dan bij flink wat zon nog kunnen oplopen  richting 20 graden. Daarna dient zich in het weekend een volgende depressie aan met regen en wind.

De luchtdruk wil boven het vasteland nog niet echt omhoog voor een nazomertje. Het zou kunnen dat dit later in de herfst of in december kunnen gaan gebeuren. Misschien kunt U het zich nog herinneren dat ik iets heb geschreven over de zeer natte zomer van 1879 en de een zeer droge decembermaand die daar op is gevolgd. Over deze zeer droge december maand heb ik in het nieuwe boek van Jan Buisman “Extreem weer”wat aanvullende informatie gevonden. Bijna de hele maand december hebben we toen onder een hogedrukgebied gelegen met koud winterweer. Ook in november winterde het af en toe. Hiervoor heb ik vanmorgen de decembermaand van 1879 uit het diepste van mijn computer te voorschijn getoverd. Zo af en toe moet je toch gaan zoeken in het verleden hoe zich het weer na een zeer natte zomer heeft gedragen. Tot morgen. Johan Effing

Eerste speldenprikken van Koning Winter zijn al zichtbaar op het noordelijk halfrond (Bron: Ogimet)

 Webcam Paul Scholten Losser

Webcam Dinkel Bossinkbrug Drielandweg Losser
(Bron: Waterschap Regge Dinkel)

Meteogram voor Losser 

Tien minuten waarnemingen Vliegbasis Twente

Weerstations in de omgeving

Pluim 14 dagen vooruit MeteoConsult

Vakantie weerwegwijzer voor Losser

Uitgebreide berekeningen 16 dagen vooruit Vliegbasis Twente (GFS plots)

Meteogram voor Gronau Westfalen (Kachelman)

Klik hier ook voor de buienradar (Bron: Buienradar)

 Buienradar  Gevoelstemperatuur.
(Bron: Buienradar)

Aktuele wolkenloop Benelux (Bron: Buienradar)

 
Actueel onweer en bewolking boven Europa  (Bron: Meteox)
 

Links naar de geschiedenis van het klootschieten.
De klootschieters wedstrijd tussen Oldenzaal en Ootmarsum in 1747
Update Vooruit Losser 2011
 
Weblog: Egbert van Hattem Journalistieke Producties
Weblog:
Mariette Effing  KoorEnZo   
Koken met Carol Effing Hofstreek FM

Zal dit ooit een wereldhit worden? (Jochem Effing drummer en Peter Effing gitaar)

Neerslagradar MeteoConsult ook met onweer

Neerslagradar Weerplaza met prognose

Hier oude buienradar, prognose met link en veel reclame

 

  De neerslagbeelden worden samengesteld uit de waarnemingen van de KNMI-neerslagradar in De Bilt en Den Helder. De werking van een neerslagradar berust op het principe dat een gedeelte van de uitgezonden elektromagnetische straling door neerslagdeeltjes wordt teruggekaatst en weer in de radarinstallatie wordt opgevangen. De sterkte van de terugontvangen elektromagnetische straling is een maat voor de neerslagintensiteit. Het tijdverschil tussen het uitzenden en het ontvangen is een maat voor de plaats van de neerslag. Elke vijf minuten wordt uit de waarnemingen van de beide neerslagradars een beeld samengesteld. De neerslag wordt in een neerslagbeeld weergegeven met een aantal kleuren, die een indicatie zijn voor de neerslagintensiteit.
U ziet hier dus geen wolken.
Door de neerslagbeelden achter elkaar te presenteren kan een indruk worden verkregen omtrent de ontwikkeling van de neerslag, intensiteitverandering, trekrichting en treksnelheid.
   
 
 


Vakantie in Julianadorp aan zee?
www.strand-poort.nl

Vakantie in Tsjechië?
www.berg-poort.nl