Weercijfers van Zaterdag 17 September 2011

 

datum:
Maximum Temperatuur:
Minimum Temperatuur:
Grasminimum:
Uurlijks Gemiddelde:
Neerslag (mm):
Neerslag (soort):

 2011-09-17  
 17.7  
 13.9  
 12.5  
 15.3  
 0.4  
 regen onweer  

  Zonneschijnduur:
  Helder/zonloos:
  Windsnelheid(max) in m/s:
  Windrichting:
  Luchtdruk 07 uur (hpa):
  Luchtdruk 19 uur (hpa):
  Luchtvochtigheid (min):

 0.8
 helder
 10
 SSW
 1011
 1009
 65

 

Een mooie diaserie zien over het weer?
Informeer dan hier.

Johan Effing (C) & Albert Oude Nijhuis (C)


Waarschijnlijk een meevallende zaterdag. Vanavond vannacht en morgen kans op gure buien en erg fris.

Losser 17 September 2011 08.14 uur.

Gisteren overdag een prachtige dag. Ik had alleen verwacht dat de temperatuur iets hoger uit zou komen en de luchtvochtigheid wat lager. Maar wat helemaal niet werd verwacht gebeurde toch. In de schijnbaar onstabiele lucht ontwikkelden zich gistermiddag buien die ons wisten te bereiken. Gisteravond laat ging dit zelfs nog met enkele klappen onweer gepaard. Je moet dan even navragen of dat gerommel wel echt onweer was geweest. Het wachten was op een tweede onweersklap en dat gebeurde even later. Veel regen viel er niet 0.4 mm Natuurlijk weer genoeg om vanmorgen de gang naar de regenmeter te doen maken Het weer van gisteren is dus toch weer eens helemaal anders verlopen dan dat je gistermorgen had verwacht.

Echt koud was het vanmorgen vroeg niet. Nog ruim 14 graden. Er werd duidelijk met een zuidwestelijke stroming nog vrij zachte lucht aan gevoerd. Mocht het vandaag nog even opklaren dan zou de temperatuur nog even een flinke sprong naar boven kunnen maken. In de late middag of tegen de avond kunnen ons dan buien bereiken. Dat dan het begin is van een nieuwe onbestendige periode. Hoeveel regen er zondag gaat vallen daar lopen de verwachtingen nogal over uiteen. Want in het najaar valt altijd de meeste regen in de kuststreken waar ook de kans op onweer groter is. Maar we lijken geen droge zondag tegemoet te gaan. Het kan af en toe echt waterkoud aanvoelen met temperaturen van maar graad of zestien. Want er wordt vooral in de hogere delen van de atmosfeer koude lucht aangevoerd. Deze zal ook het Alpengebied bereiken en daar in de hogere delen sneeuw kan gaan veroorzaken. Gisteren kwamen hierover al de eerste berichten binnen.

Of we na dit onbestendige weekend op een periode met rustig najaars tegemoet gaan is afwachten. Want in ik zag vanmorgen in de GSF kaarten dat depressies het volgend weekend staan te trappelen het Noordzee gebied binnen te trekken. De onzekerheid op lange termijn blijft dus bestaan.

Vanmorgen een vraagje aan die bezoekers die met de internet browser Safari of Firefox deze site bezoeken. Ik heb een klacht ontvangen dat bezoekers met deze browsers niet goed kunnen surfen op deze pagina. De links vorige maand  en volgende maand op deze paginaís zouden met deze browsers goed niet werken. Met de Internet Explorer van Windows zou alles wel goed werken. Graag ontvang ik hierover een berichtje. Ik ga hier liever niet zelf mee aan het experimenteren want ik ben hier niet zo handig in. Ondanks dit technische vraagje een fijn weekend. Johan Effing

Oktober begint met lagere temperaturen (Bron: Boerenbusiness.nl)

Temperatuur verdeling op aarde in augustus (Bron: NOAA)

Bekijk hier de videofilm van het Brueghliaansfestijn in Losser  (Bron: RTV Oldenzaal Losser)

Gesmolten zand door de bliksem (Bron: Kennislink)

 Webcam Paul Scholten Losser

Webcam Dinkel Bossinkbrug Drielandweg Losser
(Bron: Waterschap Regge Dinkel)

Meteogram voor Losser 

Tien minuten waarnemingen Vliegbasis Twente

Weerstations in de omgeving

Pluim 14 dagen vooruit MeteoConsult

Vakantie weerwegwijzer voor Losser

Uitgebreide berekeningen 16 dagen vooruit Vliegbasis Twente (GFS plots)

Meteogram voor Gronau Westfalen (Kachelman)

Klik hier ook voor de buienradar (Bron: Buienradar)

 Buienradar  Gevoelstemperatuur.
(Bron: Buienradar)

Aktuele wolkenloop Benelux (Bron: Buienradar)

 
Actueel onweer en bewolking boven Europa  (Bron: Meteox)
 

Links naar de geschiedenis van het klootschieten.
De klootschieters wedstrijd tussen Oldenzaal en Ootmarsum in 1747
Update Vooruit Losser 2011
 
Weblog: Egbert van Hattem Journalistieke Producties
Weblog:
Mariette Effing  KoorEnZo   
Koken met Carol Effing Hofstreek FM

Zal dit ooit een wereldhit worden? (Jochem Effing drummer en Peter Effing gitaar)

Neerslagradar MeteoConsult ook met onweer

Neerslagradar Weerplaza met prognose

Hier oude buienradar, prognose met link en veel reclame

 

  De neerslagbeelden worden samengesteld uit de waarnemingen van de KNMI-neerslagradar in De Bilt en Den Helder. De werking van een neerslagradar berust op het principe dat een gedeelte van de uitgezonden elektromagnetische straling door neerslagdeeltjes wordt teruggekaatst en weer in de radarinstallatie wordt opgevangen. De sterkte van de terugontvangen elektromagnetische straling is een maat voor de neerslagintensiteit. Het tijdverschil tussen het uitzenden en het ontvangen is een maat voor de plaats van de neerslag. Elke vijf minuten wordt uit de waarnemingen van de beide neerslagradars een beeld samengesteld. De neerslag wordt in een neerslagbeeld weergegeven met een aantal kleuren, die een indicatie zijn voor de neerslagintensiteit.
U ziet hier dus geen wolken.
Door de neerslagbeelden achter elkaar te presenteren kan een indruk worden verkregen omtrent de ontwikkeling van de neerslag, intensiteitverandering, trekrichting en treksnelheid.
   
 
 


Vakantie in Julianadorp aan zee?
www.strand-poort.nl

Vakantie in TsjechiŽ?
www.berg-poort.nl