Weercijfers van Vrijdag 28 Oktober 2011

 

datum:
Maximum Temperatuur:
Minimum Temperatuur:
Grasminimum:
Uurlijks Gemiddelde:
Neerslag (soort):
Zonneschijnduur:

 2011-10-28  
 17.3  
 5.5  
 2.8  
 10.7  
 droog  
 3.5  

  Helder/zonloos:
  Windsnelheid(max) in m/s:
  Windrichting:
  Luchtdruk 07 uur (hpa):
  Luchtdruk 19 uur (hpa):
  Luchtvochtigheid (min):
  :

 helder
 5
 SE
 1021
 1026
 63
 

 

Een mooie diaserie zien over het weer?
Informeer dan hier.

Johan Effing (C) & Albert Oude Nijhuis (C)


Het rustige te zachte en droge herfstweer houdt voorlopig aan.

Losser 28 Oktober 2011 08.29 uur.

Wat moeten we toch met al die verhalen dat we weer winter met veel kou en ijs tegemoet gaan. Ik zou zeggen gooi ze allemaal maar in de prullenmand want het zijn bijna allemaal sensatie berichten. Want zolang ik al met het weer bezig ben en dat is al een hele tijd duiken deze berichten elk najaar weer op. Ze zijn nog nooit uitgekomen en ze zullen gelukkig denk ik ook nooit uitkomen. Vroeger stond er een klein stukje in de krant en daar bleef het bij. Nu word je via het Internet gebombardeerd met allerlei onzinnige berichten. De berichten stroom was is dit jaar na de beide zeldzame sneeuwwinters van de vorige jaren nog veel groter dan in andere jaren. Zelfs de drukste nieuws sites schijnen niet te weten waar men de beste en betrouwbaarste informatie weg kan halen. Ze komen niet verder dan een saai computerverwachting met allerlei fraaie symbolen. Een goede beschouwing van een echte weerman zoals die vroeger b.v. in het Dagblad Trouw stond die al jaren het weer volgt komt er bij hun niet aan te pas. Dit is toch wel jammer want in Nederland lopen verschillende mensen rond die een heel informatieve en deskundig stukje over het weer zouden kunnen schrijven dat door het publiek graag wordt gelezen. Ik blijf er gewoon bij naar de historie kijkend dat de kans dit jaar op een zachte winter groter is dan in andere jaren. Gewoon omdat deels door de klimaat verandering de temperaturen omhoog zijn gegaan. Het weer ontwikkelt zich bovendien altijd weer anders, waar niemand aan denkt. Strenge winters waarvan de laatste is voorgekomen in 1979 lijken zich meestal spontaan te ontwikkelen. Ik moet hierbij nog altijd denken aan de winter van 1946 - 1947 met zijn ijzige oostenwinden die zelfs niet in een cluster van koude winters voorkwam.

Het weer van de komende dagen blijft zich erg saai te ontwikkelen. Het hogedruk regime boven het vasteland en aan de andere kant grote depressies op de oceaan lijkt tot ver in november aan te houden. Af en toe bereiken zwakke uitlopers van depressies in betekenis afnemend onze streken. Koning Winter krijgt daardoor in het noorden van Europa geen schijn van kans om daar voorbereidingen te treffen voor een vroege winter inval. Heel misschien dat we morgen andere kaarten te zien krijgen. Maar dit kan ik naar de huidige trend kijkend van de luchtdrukverdeling me bijna niet voorstellen. Tot morgen, Johan Effing

Peter de Vries KNMI in Frankrijk (Bron: Weerwoord)

Beeld winterverwachting  NWS/NCEP (Bron: NOAA)

Lange termijn ideeŽn voor de winter 2011/12, 4e Winter koude van de laatste zes? als gevolg van een milde oktober? ( Bron: Site Aweka )

Studie van de NASA over het warmer worden van het klimaat (Bron: NASA)

Prachtige foto groot formaat Oelermars Losser links boven

Meteogram voor Losser 

Tien minuten waarnemingen Vliegbasis Twente

Weerstations in de omgeving

Pluim 14 dagen vooruit MeteoConsult

Vakantie weerwegwijzer voor Losser

Uitgebreide berekeningen 16 dagen vooruit Vliegbasis Twente (GFS plots)

Meteogram voor Gronau Westfalen (Kachelman)

 Webcam Paul Scholten Losser

Webcam Dinkel Bossinkbrug Drielandweg Losser
(Bron: Waterschap Regge Dinkel)

Klik hier ook voor de buienradar (Bron: Buienradar)

Aktuele wolkenloop Benelux (Bron: Buienradar)

 
Actueel onweer en bewolking boven Europa  (Bron: Meteox)
 

Links naar de geschiedenis van het klootschieten.
De klootschieters wedstrijd tussen Oldenzaal en Ootmarsum in 1747
Update Vooruit Losser 2011
 
Weblog: Egbert van Hattem Journalistieke Producties
Weblog:
Mariette Effing  KoorEnZo   
Koken met Carol Effing Hofstreek FM

Zal dit ooit een wereldhit worden? (Jochem Effing drummer en Peter Effing gitaar)
Videofilm van het Bruegheliaansfestijn in Losser  (Bron: RTV Oldenzaal Losser)
Voetstappen Johan Effing Brueghel 2011 Losser op YouTube
Plaatjes voetstappen Johan Effing Brueghel 2011 Losser

Neerslagradar MeteoConsult ook met onweer

Neerslagradar Weerplaza met prognose

Hier oude buienradar, prognose met link en veel reclame

 

  De neerslagbeelden worden samengesteld uit de waarnemingen van de KNMI-neerslagradar in De Bilt en Den Helder. De werking van een neerslagradar berust op het principe dat een gedeelte van de uitgezonden elektromagnetische straling door neerslagdeeltjes wordt teruggekaatst en weer in de radarinstallatie wordt opgevangen. De sterkte van de terugontvangen elektromagnetische straling is een maat voor de neerslagintensiteit. Het tijdverschil tussen het uitzenden en het ontvangen is een maat voor de plaats van de neerslag. Elke vijf minuten wordt uit de waarnemingen van de beide neerslagradars een beeld samengesteld. De neerslag wordt in een neerslagbeeld weergegeven met een aantal kleuren, die een indicatie zijn voor de neerslagintensiteit.
U ziet hier dus geen wolken.
Door de neerslagbeelden achter elkaar te presenteren kan een indruk worden verkregen omtrent de ontwikkeling van de neerslag, intensiteitverandering, trekrichting en treksnelheid.
   
 
 


Vakantie in Julianadorp aan zee?
www.strand-poort.nl

Vakantie in TsjechiŽ?
www.berg-poort.nl