Weercijfers van Donderdag 15 December 2011

 

datum:
Maximum Temperatuur:
Minimum Temperatuur:
Grasminimum:
Uurlijks Gemiddelde:
Neerslag (mm):
Neerslag (soort):

 2011-12-15  
 6.2  
 4.4  
 4  
 5.3  
 5.7  
 regen  

  Helder/zonloos:
  Windsnelheid(max) in m/s:
  Windrichting:
  Luchtdruk 07 uur (hpa):
  Luchtdruk 19 uur (hpa):
  Luchtvochtigheid (min):
  :

 zonloos
 15
 SSW
 1001
 1000
 79
 

 

Een mooie diaserie zien over het weer?
Informeer dan hier.

Johan Effing (C) & Albert Oude Nijhuis (C)


Vooral vandaag enkele buien. Morgen vrij koud met nu en dan regen of sneeuw.

Losser 15 December 2011 08.08 uur.

Dagenlang hebben ze de onruststoker, een kleine stormdepressie voor de meteorologen aan zien komen. De baan werd aanvankelijk berekend over of net langs ons land. Nu lijkt de depressie volgens de laatste berekeningen zuidelijker baan te nemen. De meteorologen hebben het er maar wat moeilijk mee gehad. Sommige modellen hadden zelfs voor morgen 17 cm droge sneeuw berekend. Hier twijfelden sommige meteorologen direct al aan, omdat er noordelijk van de eventuele baan geen droge vrieskou aanwezig was. Het lijkt nu morgen vooral in het Biskaje gebied en een deel van Frankrijk en BelgiŽ te gaan stormen. Het zou morgen bij ons met de wind en de neerslag wel eens heel erg mee kunnen vallen. De neerslag die er dan gaat vallen zou dan best in de vorm van sneeuw naar beneden kunnen komen. Omdat de wind dan tijdelijk door het oosten via het noorden naar het noordwesten terugdraait.

Was de storing over ons land getrokken dan hadden we een herhaling kunnen krijgen van 25 november 2005  In een ver verleden op 16 januari 1918 heeft zich ook eens een keer een dergelijke situatie met ongekend zware sneeuwval voorgedaan. Het openbare leven moet hier toen dagenlang hebben stilgelegen. Bij het invoeren van de klimaatreeks heb ik er toen wat aantekeningen van gemaakt die onder de link zijn te vinden.

Hoe gaat het nu verder. Vooral vanmiddag lijken er weer buien te gaan vallen. Tot zware windstoten lijkt het niet te komen. Wat verder opvalt in de berekeningen dat op langere termijn dat het Azorenhoog zich gaat uitbreiden naar midden Europan. Er zou dan een tijdvak met vrij zacht weer voor de tijd van het jaar kunnen aanbreken. Omdat depressies dan een zeer noordelijke koers gaan volgen. De winter blijft daardoor ook rond de donkere dagen de kerst verder weg dan ooit.

Een troost is, de komende dagen blijft het nulgraden niveau erg laag in de atmosfeer, dat betekend dat in de middelgebergten van onze oosterburen de neerslag in de vorm van sneeuw gaat vallen. Tot morgen, Johan Effing

Gezocht een knutselaar die mijn nog geen 3 jaar oude HP printer D 2660 weer aan de praat zou kunnen krijgen. Hij blokkeert steeds!


Meteogram voor Losser 

Tien minuten waarnemingen Vliegbasis Twente

Weerstations in de omgeving

Pluim 14 dagen vooruit MeteoConsult

Vakantie weerwegwijzer voor Losser

Uitgebreide berekeningen 16 dagen vooruit Vliegbasis Twente (GFS plots)

Meteogram voor Gronau Westfalen (Kachelman)

 Webcam Paul Scholten Losser

Webcam Dinkel Bossinkbrug Drielandweg Losser
(Bron: Waterschap Regge Dinkel)

Klik hier ook voor de buienradar (Bron: Buienradar)

Aktuele wolkenloop Benelux (Bron: Buienradar)

 
Actueel onweer en bewolking boven Europa  (Bron: Meteox)
 

Links naar de geschiedenis van het klootschieten.
De klootschieters wedstrijd tussen Oldenzaal en Ootmarsum in 1747
Update Vooruit Losser 2011
 
Weblog: Egbert van Hattem Journalistieke Producties
Weblog:
Mariette Effing  KoorEnZo   
Koken met Carol Effing Hofstreek FM

Zal dit ooit een wereldhit worden? (Jochem Effing drummer en Peter Effing gitaar)
Videofilm van het Bruegheliaansfestijn in Losser  (Bron: RTV Oldenzaal Losser)
Voetstappen Johan Effing Brueghel 2011 Losser op YouTube
Plaatjes voetstappen Johan Effing Brueghel 2011 Losser

Neerslagradar MeteoConsult ook met onweer

Neerslagradar Weerplaza met prognose

Hier oude buienradar, prognose met link en veel reclame

 

  De neerslagbeelden worden samengesteld uit de waarnemingen van de KNMI-neerslagradar in De Bilt en Den Helder. De werking van een neerslagradar berust op het principe dat een gedeelte van de uitgezonden elektromagnetische straling door neerslagdeeltjes wordt teruggekaatst en weer in de radarinstallatie wordt opgevangen. De sterkte van de terugontvangen elektromagnetische straling is een maat voor de neerslagintensiteit. Het tijdverschil tussen het uitzenden en het ontvangen is een maat voor de plaats van de neerslag. Elke vijf minuten wordt uit de waarnemingen van de beide neerslagradars een beeld samengesteld. De neerslag wordt in een neerslagbeeld weergegeven met een aantal kleuren, die een indicatie zijn voor de neerslagintensiteit.
U ziet hier dus geen wolken.
Door de neerslagbeelden achter elkaar te presenteren kan een indruk worden verkregen omtrent de ontwikkeling van de neerslag, intensiteitverandering, trekrichting en treksnelheid.
   
 
 


Vakantie in Julianadorp aan zee?
www.strand-poort.nl

Vakantie in TsjechiŽ?
www.berg-poort.nl