Weercijfers van Dinsdag 20 December 2011

 

datum:
Maximum Temperatuur:
Grasminimum:
Uurlijks Gemiddelde:
Neerslag (mm):
Neerslag (soort):
Sneeuwdek 07 uur (mm):

 2011-12-20  
 7  
 0.2  
 3.9  
 7.1  
 regen sneeuw  
 2  

  Zonneschijnduur:
  Helder/zonloos:
  Windsnelheid(max) in m/s:
  Windrichting:
  Luchtdruk 07 uur (hpa):
  Luchtdruk 19 uur (hpa):
  Luchtvochtigheid (min):

 0.4
 helder
 14
 W
 1006
 1008
 81

 

Een mooie diaserie zien over het weer?
Informeer dan hier.

Johan Effing (C) & Albert Oude Nijhuis (C)


Enkele regenbuien en een heel stuk zachter.

Losser 20 December 2011 08.19 uur.

Een papperig sneeuwdekje van ongeveer 1 cm was de oogst vanmorgen. Ik heb er een plaatje van gemaakt maar de foto kwam bij mij niet door de selectie om de eerste pagina te worden gezet. Want het was een trieste aanblik om de afgang van Koning Winter zo te moeten aanschouwen. Maar ik moet wil ik het in de waarnemingsreeks het goed doen wel om 07.00 uur een sneeuwdek in de reeks invoeren want vanmorgen was meer dan 50 % van het aardoppervlak met sneeuw bedekt. Wie mooie sneeuwplaatjes wil zien die kan het beste hier even klikken en herinneringen ophalen van de beide vorige sneeuwwinters. Want dit zou wel eens de laatste sneeuw kunnen zijn geweest van 2011. Want tot aan het einde van het jaar en ook nog ver daarna lijken we onder een meest zachte zuidwestelijke stroming terecht te komen. Geen leuke berichten voor de winterliefhebbers dat de winter voorlopig geen vuist wil en kan maken.

Gisteren een droge dag met flink wat zon. Ondanks dat de zon flink scheen toch de koudste decemberdag tot nu toe. In de late namiddag kwam er hoge bewolking opzetten. Eerste tekenen van een weersverandering die het zachte december weer opnieuw laat terugkeren. Best aangenaam dat het met de kerst niet zo koud lijkt te worden als vorig jaar. Koudegetal Helmann langs de oostgrens nu naar de 96e plaats!

Gisteren heb ik toch maar even de zender zich die tussen de windmeter en de het ontvangst gedeelte van het Vantage Pro 1 weerstation bevind maar even gecontroleerd. Omdat er de laatste tijd nog al wat berichten voorbijkwamen dat goldcap (condensator) de printplaat van de zender kan gaan aantasten als deze gaat lekken. Dit was gelukkig niet het geval. Deze storingen lijken vooral  bij de nieuwere types Vantage Pro 2 op te treden. Ik zou iedereen willen aanraden die een Vantage Pro weerstation 2 in gebruik heeft om dit even te controleren. Als er iets aan mankeert dan even contact opnemen met de leverancier. Klik hier voor een pagina over dit weerstation die ik in de loop van jaren steeds heb bijgehouden en op deze pagina hoe men de goldcap kan vervangen. Fijne dag en tot morgen, Johan Effing

11.15 uur.  Na het laten smelten van de sneeuw in de regenmeter is de neerslagsom vanmorgen uitgekomen op 6.1 mm. De maandsom is daardoor nu opgelopen naar 106.6 mm.


 

Meteogram voor Losser 

Tien minuten waarnemingen Vliegbasis Twente

Weerstations in de omgeving

Pluim 14 dagen vooruit MeteoConsult

Vakantie weerwegwijzer voor Losser

Uitgebreide berekeningen 16 dagen vooruit Vliegbasis Twente (GFS plots)

Meteogram voor Gronau Westfalen (Kachelman)

 Webcam Paul Scholten Losser

Webcam Dinkel Bossinkbrug Drielandweg Losser
(Bron: Waterschap Regge Dinkel)

Klik hier ook voor de buienradar (Bron: Buienradar)

Aktuele wolkenloop Benelux (Bron: Buienradar)

 
Actueel onweer en bewolking boven Europa  (Bron: Meteox)
 

Links naar de geschiedenis van het klootschieten.
De klootschieters wedstrijd tussen Oldenzaal en Ootmarsum in 1747
Update Vooruit Losser 2011
 
Weblog: Egbert van Hattem Journalistieke Producties
Weblog:
Mariette Effing  KoorEnZo   
Koken met Carol Effing Hofstreek FM

Zal dit ooit een wereldhit worden? (Jochem Effing drummer en Peter Effing gitaar)
Videofilm van het Bruegheliaansfestijn in Losser  (Bron: RTV Oldenzaal Losser)
Voetstappen Johan Effing Brueghel 2011 Losser op YouTube
Plaatjes voetstappen Johan Effing Brueghel 2011 Losser

Neerslagradar MeteoConsult ook met onweer

Neerslagradar Weerplaza met prognose

Hier oude buienradar, prognose met link en veel reclame

 

  De neerslagbeelden worden samengesteld uit de waarnemingen van de KNMI-neerslagradar in De Bilt en Den Helder. De werking van een neerslagradar berust op het principe dat een gedeelte van de uitgezonden elektromagnetische straling door neerslagdeeltjes wordt teruggekaatst en weer in de radarinstallatie wordt opgevangen. De sterkte van de terugontvangen elektromagnetische straling is een maat voor de neerslagintensiteit. Het tijdverschil tussen het uitzenden en het ontvangen is een maat voor de plaats van de neerslag. Elke vijf minuten wordt uit de waarnemingen van de beide neerslagradars een beeld samengesteld. De neerslag wordt in een neerslagbeeld weergegeven met een aantal kleuren, die een indicatie zijn voor de neerslagintensiteit.
U ziet hier dus geen wolken.
Door de neerslagbeelden achter elkaar te presenteren kan een indruk worden verkregen omtrent de ontwikkeling van de neerslag, intensiteitverandering, trekrichting en treksnelheid.
   
 
 


Vakantie in Julianadorp aan zee?
www.strand-poort.nl

Vakantie in TsjechiŽ?
www.berg-poort.nl